• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan Genç İş Dünyasıyla Buluştu

Başkan Genç İş Dünyasıyla Buluştu
Müstakil Sanayici İşadamları Derneği ve Samsun Genç İşadamları Derneği yönetimiyle bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz iş adamlarımızı,...

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği ve Samsun Genç İşadamları Derneği yönetimiyle bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz iş adamlarımızı, sanayicilerimizi bu şehrin kalbi olarak görüyoruz. Sanayicinin olmadığı, mağdur edildiği, destek verilmediği bir şehrin ilerlemesi mümkün değildir. Kaybeden şirketler değil, Samsun olur" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Samsun Şubesi ile Samsun Genç İşadamları Derneği'nin (SAMGİAD) konuğu oldu. Önce MÜSİAD Şube Başkanı Selim Sar ve Yönetim Kurulu üyeleri ile buluşan Başkan Genç, daha sonra SAMGİAD Başkanı Levent Özden ve yönetimiyle kahvaltıda bir araya geldi. Samsun ekonomisinin içinde bulunduğu duruma dikkat çekilen buluşmalarda, fikir alışverişinde bulunulurken, Başkan Genç, Samsun'un ancak özel sektörle büyüyeceğini söyledi.

"YEREL YÖNETİCİ CEO GİBİ OLMALIDIR"

İçinde bulunduğumuz çağın özel sektör çağı olduğuna vurgu yapan Genç, "Şehri ileriye taşıyacak olanlar yerel yönetimlerdir. Yeni Türkiye'de yerel yöneticiler, tıpkı bir şirketin CEO'su gibi olmalıdır ve şehrin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmalı, şehrin vizyonunu genişletmelidir. Biz iş adamlarımızı, sanayicilerimizi bu şehrin kalbi olarak görüyoruz. Sanayicinin olmadığı, mağdur edildiği, destek verilmediği bir şehrin ilerlemesi mümkün değildir. Biz işadamlarımızı, sanayicilerimizi bu şehrin kalbi olarak görüyoruz. Sanayicinin olmadığı, mağdur edildiği, destek verilmediği bir şehrin ilerlemesi mümkün değildir" diye konuştu.

"YENİ SAMSUN'U OLUŞTURMALIYIZ"

Samsun'un tarihi kodlarına yeniden dönmek zorunda olduğunu söyleyen Genç, "Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri ve diğer gelişmeler Karadeniz illerine önemli roller biçiyor. Yaşanan bu gelişmeler Samsun ve çevre coğrafyasını yakından ilgilendirmektedir. Bu gelişimin içerisinde yer almamız geçmişten gelen özelliklerimizi ve gücümüzü bilmemizle doğrudan orantılıdır. Artık yeni dünyada yeni Türkiye var. Bu Yeni Türkiye'de yeni Samsun'u oluşturmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"KAYBEDEN ŞİRKETLER DEĞİL, SAMSUN OLUR"

Bugün Samsun'da firmaların zor durumda olduğuna dikkat çeken Genç, "Firmalar iflas etme noktasında. Kaybeden şirketler değil, Samsun olur. Bunlar bizim gerçeklerimiz. Samsun limanı mutlaka güçlü olmalıdır. Samsun limanının güçlü olması Bafralı, Vezirköprülü, Çarşambalı, Ordulu, Amasyalı, Sinoplu, Tokatlı üreticinin ürünlerini daha kolay pazarlaması demek. Samsun-Irak (Zaho) Demiryolu ve Samsun-Batum Demiryolu'nu mutlaka bu şehre kazandırmayız. Samsun'u dünyayla bütünleştirmeliyiz. Samsun dünyayla bütünleştiğinde bu halkımızın da, ticaretçimizin de, esnafımızın da, yatırımcımızın da kazanması demek" ifadelerini kullandı.

"BÜTÜNCÜL MASTER PLAN ŞART"

Samsun'un acilen Bütüncül Master Plana ihtiyacı olduğuna işaret eden Genç şöyle konuştu: "Karadeniz illerini Samsun'un ilçeleri olarak düşünmeliyiz. Ondan sonra bu şehrin hinterlandına bakmak lazım. Samsun Anadolu illerinin Avrupa ve Karadeniz ülkelerine açılan kapısı. Dört ulaşım ağına sahip bir şehrimiz var. Bu avantajları mutlaka kullanmalıyız. "Yaşanabilir Şehirler Derecelendirmesi'nde üst sıralarda yer alabilme anlayışı ve hedefi, "vizyon geliştirmek', "amaç belirlemek', hedefler ortaya koymak" ve "stratejiler geliştirmekle" mümkün olur. Bunu başaracak olan da yerel yönetimlerdir."

GENÇ'TEN İŞ ADAMLARINA TARİH KİTABI

Ziyaretinden dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür eden MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar da, iş adamları olarak şehrin ve ülkenin gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirtti. SAMGİAD Başkanı Levent Özden ise, yerel yöneticilerin desteğinin iş adamları için önemli olduğunu söyledi. Ziyaretlerin sonunda Başkan Genç, MÜSİAD ve SAMGİAD Yönetim Kurulu Üyelerine Canik Belediyesi tarafından çıkarılan ve Samsun'un tarihini anlatan kültür yayınlarını hediye etti.

Başkan Genç İş Dünyasıyla Buluştu

Başkan Genç İş Dünyasıyla Buluştu

Başkan Genç İş Dünyasıyla Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim