• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Başkan Ergün, Soma’da vatandaşları dinledi

Başkan Ergün, Soma’da vatandaşları dinledi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma programını ilçeye bağlı Evciler Mahallesi ile başlattı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma programını ilçeye bağlı Evciler Mahallesi ile başlattı.

İlçe ilçe, mahalle mahalle gezerek Manisa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını yerinde inceleyen ve vatandaşlara proje ve hizmetleri anlatan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Soma ilçesini ziyaret etti.

Başkan Ergün'e ilçe ziyaretinde Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Büyükşehir ve MASKİ daire başkanları, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi Soma Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Yıldırım ile meclis üyeleri eşlik etti. Evciler Mahallesine girişiyle birlikte mahalle sakinleri tarafından ilgiyle karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mahalle meydanında vatandaşlara hizmetleri anlattı. MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından mahallenin altyapısı ile ilgili önemli çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Ergün, "Yaklaşık 6 bin 400 metre içme suyu hattı, 2 bin 500 metre de kanalizasyon hattı çalışması gerçekleştirildi. Ayrıca içme suyu deposu da yenileniyor. Su basıncını yükseltmek ve kesintilerin önüne geçmek için de hidrofor sistemi de yapıyoruz" dedi. Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından altyapı çalışmalarının akabinde hızla üst yapı çalışmalarına başladıklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, "Bu çalışmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak hemen parke taşı döşeme çalışması yaptık. Yaklaşık 15 bin metrekare parke taşı döşemesiyle mahallemiz güzel bir görünüm kazandı. Tüm mahallelerimizde en az bir çalışmamız var. Geride kalan 2 yılda 2 bin 863 kilometre asfalt, 1 milyon 800 bin metrekare parke taşı döşeme çalışmalarımız ortada. Toplu ulaşımda da güzel bir dönüşüm içindeyiz. Dün de ilçeler arası ulaşımda hizmet verecek araçlarımızın teslim törenini yaptık" diye konuştu.

Bölgesel ısıtmaya 52 milyon TL

Soma Bölgesel Isıtma Sistemi'nde çalışmaların hızla devam ettiğini ve abone sayısının 5 bini geçtiğini de hatırlatan Başkan Ergün, "Soma'nın havasını temizleyecek, kendi kaynaklarıyla vatandaşımızın ısınmasını sağlayacak çok önemli bir proje Bölgesel Isıtma Sistemleri. Bu bilinçle hareket ettik ve bugüne kadar 52 milyon TL'nin üzerinde bir yatırım yaptık. Tüm hanelere ulaşma hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Vatandaşların sorularını da yanıtlayan ve sohbet havasında geçen ziyarette hayata geçecek diğer projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Ergün, günü kurtaran projeler yerine vatandaşların gerçekten ihtiyacı olan projeleri hayata geçirmenin çabası içinde olduklarını vurguladı. Soma'da yeni mezbahayı tamamladıklarını ve açılışını yapacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Ergün, kasap esnafının yeni mezbahayla rahat bir nefes alacağını söyledi. Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğü'nün tüm ekipleriyle sahada olduğunu belirten Başkan Ergün, vatandaşın mağdur olmaması için 7/24 görev başında olduklarının altını çizdi.

Mahalle ziyaretinde kadınlarla da bir araya gelen Başkan Ergün, kadınlara şal hediye etti, taleplerini dinledi. Mahalle Muhtarının istinat duvarı ve aşeviyle ilgili taleplerini de dinleyen Başkan Ergün, taleplerin incelenmesi talimatını verdi.

Başkan Ergün, Soma’da vatandaşları dinledi

Başkan Ergün, Soma’da vatandaşları dinledi

Başkan Ergün, Soma’da vatandaşları dinledi

Başkan Ergün, Soma’da vatandaşları dinledi

Başkan Ergün, Soma’da vatandaşları dinledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim