• BIST 10218.58
  • Altın 2445.837
  • Dolar 32.2104
  • Euro 34.6879
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Erdoğan: Adayımız herkesin ittifak edeceği bir isim

Başkan Erdoğan: Adayımız herkesin ittifak edeceği bir isim
Başbakan Erdoğan 30 Mart seçimleri öncesi ziyaret edemediği Konya'dan Karaman'a geçerek burada toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Karaman'da toplu açılış töreninde konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları

- Bize yüzde 52 gibi yüksek bir oranla destek veren Karaman'a şükranlarımı sunuyorum.

- Soyadı gibi çalışkan Ertuğrul Çalışkan kardeşim inşallah soyadıyla müsemma şekilde çalışacak üretecek ve Karaman'a hizmet edecek.

- 12 yıl içinde Karaman çok değişti. İnşallah Karaman'ı daha çok büyütecek daha çok hizmetle buluşturacağız.

TÜRKİYE DÜŞMANLARINA CEVABI SANDIKTA VERDİNİZ

- Çok zorlu bir seçim sürecini geride bıraktık. Sizler Türkiye düşmanlarına en iyi cevabı sandıkta verdiniz 31 Mart'ta Türkiye demokrasisi daha da güç kazandı. ekonomimiz Bu süreçten güçlenerek çıktı. 31 Mart sabahı sandıktan yeni bir Türkiye doğdu.

İFTİRA VE İSTİSMAR SİYASETİ SANDIĞA GÖMÜLDÜ

- İfitra ve istismar siyaseti sandığa gömüldü. Vesayet siyaseti kaybetti. Kazanan hizmet siyaseti oldu. Hamdolsun aziz milletimiz tarihin gördüğü en büyük alçaklıklardan birine karşı dimdik ayakta durdu.

- İşte burada Karaman'da toplu açılış töreniyle medeniyet yürüşümüze aynı hızla devam ediyoruz. Rakama dikkat edin: 268 trilyon liralık eser ve yatırımı hizmete alıyoruz.

- Eğitim alanında 20 tesisin açılışını da bugünkü törenle resmen gerçekleştiriyorum.

- Hedeflerimize sadece 9 yıl kaldı. Bu 9 yılda çok çalışacağız. İstikrarın kardeşliğimiz zedelenmesine izin veremeyeceğiz ekonomimizi güçlendirerek 9 yıl sonra Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına yükselteceğiz. 

- Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türkiye'nin ilerleyişini durdurmak için önümüze engeller çıkabilir. Bugüne kadar bu engelleri hayır hasenetle hayır duayla aştık. su uyur düşman uyumaz. biz 12 yıl boyunca Türkiye'yi ileri götürmek için uğraşırken birileri de Türkiye'yi hedeflerinden uzaklaştırmak için sürekli tuzaklar kumpaslar kurdu. Bu tuzakları aştık. bütün oyunları altüst ettik. Kutlu yürüyüşümüzü sürdürdük.

- İşte bakın milli iradeyi gölgelemek isteyenler milletin hükümetine tuzak kuranlar 30 martta milletten gerekli cevabı aldılar. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÖNCESİ GERİLİM İSTEYENLER VAR

- Şimdi cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Türkiye'de gerilimi yükseltmek isteyenler var. Bunlara izin vermeyeceğiz.

- İnşallah tarihimizde ilk kez Cumhurbaşkanımızı halkın oylarıyla seçeceğiz. Bu bir ilktir. Artık parlamentodaki bazı dönen oyunlara milletim sandıkta cevap verecek.

"BAŞKAN" SÖZÜNE AÇIKLAMA

- Milletim kendi cumhurbaşkanını seçecek. bundan rahatsız olanlar var. "Başbakan halk kendi 'başkan'ını seçecek diyorlar. Cumhurbaşkanı ne demek? cumhur halktır. Başkan da onun başkanıdır. Ama bunu bilemeyecek kadar cahillerin eline kaldık. Kim bu? yavru muhalefetin başkanı. anlamaz. Öbürü de CHP'nin genel müdürü. O da anlamaz. Ben CHP ve MHP'ye gönül veren vatandaşlarıma diyorum Gelin bu oyunu bozalım. 

- Geçmişte olduğu gibi gerilimlerin, kaosların, krizlerin yaşandığı bir ortamda değil güle oynaya yeni cumhurbaşkanını tayin edeceğiz .

- Asla ve asla gerginliğin taraftarı olmayacağız. Biz bu makamlar hizmet için geldik. milletimiz için hizmet üretmeye  devam edeceğiz. 

BİLİŞİM TEKNOLOJİSİNİN KARŞISINDA DEĞİLİZ

- Bizi bilişim teknolojinin karşısında göstermek isteyenlere sesleniyorum biz bilişim teknolojsinin karşısında değiliz onunla ahlaksızlık yapanların karşısındayız. Biz ülkemizde ofis kurmadan ülkemizde vergi kaçakçılığı yapan şirketlerin karlısındayız. Kendi ülkesinde her kuruşun hesabını verecek benim ülkemde vergi kaçakçılığı yapacak buna izin verebilir miyiz? Asla. Sadece bu da değil. Bu ülkenin başbakanına hakaret, bu ülkenin bakanlarına hakaret, bunlarla ilgili mahkeme kararlArı çıkacak ve bu şirket buna uymayacak ama birileri bunu savunacak. Değerli kardeşlşerimiz buna evet demeimiz mümkün değil. Bu milletin sırtından palazlananlara evet dememiz mümkün değil. Onları savunanlar bu ülkede bu millete bunun hesabını veremeyecekler. 

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ HERKESİN İTTİFAK EDECEĞİ BİR İSİM

- Biz yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. 10 Ağustos'ta Karaman sandıkları patlatsın. AK Parti'nin bir cumhurbaşkanı adayı olacak. Bu cumhurbaşkanı adayına sahip çıkacağınıza inancımız sonsuzdur. Ve istiyoruz ki milletin seçtiği cumhurbaşkanı CHP'ye bir ders olsun MHP'ye bir ders olsun ama CHP'ye gönül veren kardeşlerimin de MHP'ye gönül veren kardeşlerimin de BDP'ye gönül veren kardeşlerimin de üzerinde ittifak edeceği bir isim olacak.

- 4 Çocuğumun 4'ü de İmam hatip'ten mezun oldu. Biz çileyi çektik. Çekmeyen bu dertten muzdarip olablir mi? Ama artık bu dert kaldı mı? Başörtülü okula girebiliyor mu? Katsayı da kalktı o da gitti. Şimdi soruyorum başörtülü başı açık bir kavga oluyor mu? 

- Hala çıkmış CHP'nin genel müdürü bizi ayrımcılıkla suçlıyor. Sen kim milleti birleştirmek kim? Öbürü hakeza öyle. Bakıyorsunuz biri kimlik siyaseti yaparken bir diğeri de kumsalların siyasetini yapıyor. MHP siyasi Türkçülük BDP siyasi Kürtçülük yapıyor. CHP de kumsallarda dolaşıyor.

PENSİLVANYA'YA "TÜRKİYE'YE GEL" ÇAĞRISI

- Utanmadan sıkılmadan hükümetimizi yolsuzlukla suçlamaya çalıştılar fetvasını da Pensilvanya'dan almaya çalıştılar.

- Dürüstsen türkiye'ye gel diyorum.

- İnzivaya çekilmiş Pensilvanya'da. Konya'dan güzel invizaye çekilecek yer mi var? Gel burada çekil inzivaya niye çekilmiyorsun? Dert başka. Ders nasip meselesi nasip. Çocuklarınızı bunların okularına sakın göndermeyin. Biz devlet olarak okullarda haftasonu ücretsiz kurs vereceğiz. Yayın organlarını sakın evinize sokmayın. Tavrınızı koyun ortaya. 

(ERDOĞAN, AKŞAM EZANI OKUNURKEN KONUŞMASINA ARA VERDİ)

- Konya Karaman yolunu,  Karaman Ayancı, Karaman Ermenek yolunu duble yaptık. Konya Karaman hızlı trenin yapımına da başladık. Karaman'dan İstanbul'a 4 saatte ulaştıracağız. Konya ve Karaman'ı Akdeniz'le Mersin'le buluşturuyoruz. Vatandaşımız ve sanayicilerimiz vatandaşlarımız  Mersin'e Adana'ya ulaşabilecek. ürünlerini mersin limanına ulaştırabilecek. Bu hat, İnşallah Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Mardin'e kadar ulaşacak.  KOP kapsamında olan, Deriner barajından sonra Türkiye'nin en büyük barajı olan Ermenek Barajını 2009'da hizmete aldık. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim