• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Dr. Hasan Akgün: "Eğitimsiz İnsan Teröre Taşeron Olur”

Başkan Dr. Hasan Akgün: "Eğitimsiz İnsan Teröre Taşeron Olur”
Avrupa Konseyi'nde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Başkan Dr. Hasan Akgün, "Aç ve eğitimsiz bıraktığımız insanlar, hem Avrupa'da hem de bölgede...

Avrupa Konseyi'nde konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Başkan Dr. Hasan Akgün, "Aç ve eğitimsiz bıraktığımız insanlar, hem Avrupa'da hem de bölgede terörün işçisi olur. Acilen eğitimsizliği ve yoksulluğu ortadan kaldırmalıyız" dedi.

Strazburg'ta toplanan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Türkiye'yi temsilen konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Eğitim ve iş sorununu çözemediğimiz insanlar, gelişen dünyaya entegre edemediğimiz, karnını ve beynini doyuramadığımız gençler, terörün işçisi, terörün taşeronu haline gelir. Eğitimsiz insanları teröre kaptırma riski daha büyüktür" dedi.

"TERÖRÜN HER TÜRLÜSÜNÜ KINIYORUM"

Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nin ikinci gününde "Mültecilerin Entegrasyonu" konulu oturumda söz alan Başkan Dr. Akgün, Brüksel'deki patlamalar üzerine terörün her türlüsünü kınayarak başladığı konuşmasının başlangıç bölümünde şunları söyledi.

"2001 yılında ABD'de gerçekleştirilen 11 Eylül saldırılarından bu yana teröre binlerce insan kurban verdik. Terörün bambaşka, yepyeni bir türü ile karşı karşıyayız. Kitlesel ölümü hedefleyen kör terörün, ülkesi, dili, dini yoktur. ABD'den Hindistan'a, Türkiye'den Fransa'ya kadar dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen terör saldırıları bunu gösteriyor. Nereden ve kimden gelirse gelsin, terörün her türünü lanetliyorum."

"ÇOCUKLARA EĞİTİM, YETİŞKİNLERE İŞ"

Terör ve mültecilik konusunda doğrudan bir ilişki görmediğini altını çizen Başkan Dr. Akgün, ancak teröristlerin eskisine göre çok daha rahat hareket ettiğini ve çok kolayca ülke değiştirdiğinin altını çizdi.

Terörün asıl kaynağının eğitimsizlik ve işsizlik olduğunu vurgulayan Dr. Akgün, "Eğitim ve iş sorunu çözülmediği müddetçe, insanlar aç kaldığı sürece, Avrupa'da da bütün dünyada da terörü önleyemeyiz. Öncelikle her zaman aç kalan insanın karnını doyurmalıyız, işsize iş vermeliyiz. Böylelikle insanların, gençlerin terörün taşeronu, terörün işçisi olmasını engelleriz. Hem ülkemiz hem de Avrupa, son dönemde Suriye savaşı nedeniyle yollara dökülen mültecilerin entegrasyonundan sorumluyuz. 6 milyona yakın Suriyeli evini barkını bıraktı. Bu insanlar bir daha evlerine dönmeyecek. Öyleyse, hem çocukları hem de yetişkinleri bulundukları ülkenin iş ve eğitim sistemine katmak gerekiyor. Çocuklara Latin alfabesiyle eğitim verip onları geleceğe en iyi bir biçimde hazırlamalıyız. Eğitimli insanları da üretime katmalıyız. Biz Türkiye olarak tarihten bu yana ülkesini terk etmek zorunda kalan insanlara kapılarımızı açtık. İnsanlık da bunu gerektirir. Suriye savaşı nedeniyle ülkesinden kaçanlara da hem biz hem de Avrupa elbette kapımızı açacağız. Ancak bu insanların yeni bir gelecek kurmaları için de bütün eğitim ve iş imkanlarını hep beraber zorlamalıyız "

Dr. Hasan Akgün, Brüksel'de patlamaların meydana geldiği saatte mültecilerin entegrasyonu konusunda konuşmasını yapmaya hazırlanıyordu. Brüksel patlamaları nedeniyle gündemin terör konusuyla bütünleşmesi üzerine Türkiye'deki ve Avrupa'daki son terör olaylarına da değindi.

Başkan Dr. Hasan Akgün: "Eğitimsiz İnsan Teröre Taşeron Olur”

Başkan Dr. Hasan Akgün: "Eğitimsiz İnsan Teröre Taşeron Olur”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim