• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Başkan Dinçer, Çanakkale Zaferi’nin Yıl Dönümünü Kutladı

Başkan Dinçer, Çanakkale Zaferi’nin Yıl Dönümünü Kutladı
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, Çanakkale Zaferi'nin, Türk Milleti'nin zamanın en güçlü, en donanımlı ordularına...

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, Çanakkale Zaferi'nin, Türk Milleti'nin zamanın en güçlü, en donanımlı ordularına karşı inanç ve vatan sevgisi ile ortaya koyduğu ve tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanı olduğunu kaydetti.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Çanakkale Zaferi'nin 101. Yıl dönümünü kutlayan Dinçer, Çanakkale Zaferi'nin Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biri olduğunu vurguladı. Türk Milleti'nin, Çanakkale'de elde ettiği zafer ile tüm dünyaya bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajı verdiğini belirten Dinçer, "Bu kutsal yurt topraklarının korunması ve şanlı bayrağımızın gönderde dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin yüce Türk ulusuna ülkemizin kurucusu yüce Atatürk'ü hediye ettiğinin altını çizen Dinçer, "Tarihimize altın harflerle yazdırılan 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yaradılış tarihidir. Bu tarih, gerek taarruz gerekse savunma savaşlarının başarılarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir. Bu büyük zaferin 101. yıl dönümünde milletimizin bu onurlu gününü kutluyor, başta yüce Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim