• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Başkan Çiftçi teknik kadroyla Şanlıurfa’yı konuştu

Başkan Çiftçi teknik kadroyla Şanlıurfa’yı konuştu
Rutin olarak Şanlıurfa'daki STK temsilcileriyle bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentin sorunlarını ve planlamasını...

Rutin olarak Şanlıurfa'daki STK temsilcileriyle bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kentin sorunlarını ve planlamasını ortak akılla çalıştığını belirtti.

Şanlıurfa Cumhuriyet tesislerinde düzenlenen toplantıya Başkan Nihat Çiftçi'nin yanı sıra Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Şehir Plancıları Odası, Ziraat Mühendisleri oda başkanları ve üyeleri ile sendikaların Şanlıurfa şube yönetimleri katıldı.

Şanlıurfa'yı kentin STK ve teknik odalarıyla birlikte çalıştığını vurgulayan Başkan Çiftçi, "Rutin olarak her sektörle bir araya gelerek Şanlıurfa'yı tartışmaya açıyorum. Şehre duyarlı olmanın, yaşadığımız, büyüdüğümüz şehre sahip çıkmak içindir. Büyükşehir olarak şehrin teknik kadrosuyla her şeyi paylaşıyoruz. Kadrolar olarak tüm görüşlere önem veriyoruz. Her zaman doğru olan fikirler şehre katkı sunmuştur" dedi. Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi olarak Şanlıurfa'da yapılan alt yapı ve üst yapı çalışmalarını görsellerle anlatan Başkan Çiftçi, içinde bulunan anayasa değişikliği referandum süreciyle ilgili olarak,"16 Nisanda halk oylaması var. Halk oylaması siyasi bir oylama değildir. Hiç bir partinin siyaseti değildir. Türkiye'de her vatandaşı ilgilendiren bir konudur. Hükumet değişikliği söz konusudur. 94 yıllık Cumhuriyet döneminde bulunan parlamenter sistem ile kısa ömürlü hükumetler, darbeli dönemler, vesayetler olmuş, milletin meclisi millet adına kurumlarda nüfuz edememiş. Bürokratik engeller çıkmış. Cumhurbaşkanıyla başbakan arasında çatışmalar çıkmış. İletişim çağındayız, 21. yüzyıldayız ama 15 Temmuz darbesine maruz kalabiliyoruz. Bunları üreten aslında sistemlerdir. Bunları kontrol edemeyen sistemlerdir. İşte bu 18 maddeden oluşan hükmet sistemi değişikliği söz konusudur. Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiştir" şeklinde konuştu. Şanlıurfa'da bulunan teknik ekiple bir araya gelmenin şehre katkısı olacağını belirten Milletvekili Halil Özcan, "Teknik ekibinin çalışmaları aslında belediyelere katkısı oluyor. Yeni döneme giriyoruz. Her şeyimiz milli olsun. Duruşumuz milli olsun. Sandığa giderken milli düşünelim. Milli olan her şey milletimiz için vatanımız için bayrağımız için önemlidir" ifadelerini kullandı.

Kentin ve ülkenin imarında söz sahibi olan ekibe her zaman ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Milletvekili Mehmet Ali Cevheri ise, "Ülkenin imarında, büyümesinde ve kalkınmasında, enerji sorunun çözümünde çok değerli projelerle katkı sunuyorsunuz" diye konuştu.

Toplantıya katılan oda başkanları da selamla konuşması yaptı. Yapılan konuşmaların ardından soru cevap şeklinde toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Başkan Çiftçi teknik kadroyla Şanlıurfa’yı konuştu

Başkan Çiftçi teknik kadroyla Şanlıurfa’yı konuştu

Başkan Çiftçi teknik kadroyla Şanlıurfa’yı konuştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim