• BIST 10258.87
  • Altın 2401.823
  • Dolar 32.2594
  • Euro 34.6419
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 27 °C

Başkan Çerçi: “Ben Dahil Eğitime Muhtacız”

Başkan Çerçi: “Ben Dahil Eğitime Muhtacız”
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Kent Konseyi tarafından düzenlenen çalışma guruplarının belirlenmesi için düzenlenen toplantıya...

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Yunusemre Kent Konseyi tarafından düzenlenen çalışma guruplarının belirlenmesi için düzenlenen toplantıya katıldı. Burada bir konuşma gerçekleştiren Belediye Başkanı Çerçi, Kent Konseyi yapılanmasının, şehircilik bilincinin oluşmasındaki rolüne vurgu yaparak, "Kent Konseyi konusunda ben dahil hepimiz eğitime muhtacız." dedi.

Yunusemre Belediyesi Kent Konseyi, yapılan toplantıyla çalışma gruplarını belirledi. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi de katıldı. Toplantının açılışını Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan gerçekleştirdi. Arslan, Kent Konseyi'nin faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi vererek, "Konseyimiz, çalışma gruplarıyla beraber daha çok projeyi hayata geçirecek. İlçemizin sorunlarının çözüme kavuşturulması için katılımcı bir anlayışla Konseyimizin çalışmalarını sürdürüyoruz. Günümüzde Kent Konseylerinin önemi daha da anlaşılmaya başladı. Kent Konseyinin varlığı, işleyişi ve sürdürülebilirliği farklı boyutlarıyla değerlendirilmelidir. Kent yaşamına koyduğu katkı sebebiyle Kent Konseyimizi geliştirmek için çaba sarf ediyoruz. Kentini seven insan fedakarlık yapar. İşte Kent Konseyleri, yaşadığı kente katkı sağlamak isteyen insanların sesinin duyulduğu yerlerdir. Bizler de yaşadığımız kentin geleceğine katkı sunmak için çalışıyoruz. Kent Konseyi bünyesinde; kadınlarımız, gençlerimiz ve engellilerimiz aktif olarak çalışmalıdır. Biz de bunu sağlamaya çalışıyoruz. Konseyimiz çok sesli olmalıdır. Ne kadar çok fikir olursa o kadar çok hizmet olur. Sayın Belediye Başkanımız da maddi ve manevi olarak her zaman yanımızda." diye konuştu.

"ŞEHİRCİLİK BİLİNCİ ÖNEMLİ"

Arslan'ın konuşmasının ardından kürsüye gelerek, Kent Konseyi çalışma gruplarına hitap eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Kent Konseyi yapılanmasının şehircilik bilinci oluşması açısından çok önemli olduğunu belirterek, "Kent Konseyleri, 5393 sayılı Belediyeler Yasası ve ilgili yönetmelikle kurulmuş, hukuki temeli olan yapılardır. Bizde de 2005-2006 yıllarından beridir aktif hale geldi. Kent Konseyleri, kentteki kamu yöneticileri, seçilmiş ya da atanmış idareciler, sivil toplum örgütleri, hemşehri dernekleri ve kanaat önderleri gibi şehrin ileri gelenlerinin ve yöneticilerinin şehirle ilgili fikirlerine katkıda bulunmak, ortak aklı yakalamak ve şehirle ilgili fikirlerin ve şehir vizyonunun oluşmasında Kent Konseyinin bir moderatör rolü var. Belki bütçe ya da siyasi erk noktasında bir yaptırımı yok ama şehrin yönetiminde ortak akıl oluşmasına katkı sunuyor" dedi.

"ŞEHİRCİLİK SORUMLULUĞU FAZLADIR"

Türkiye'nin köyden şehre göçü sürecini henüz tamamlamadığını belirten Başkan Mehmet Çerçi, "Türkiye, genele baktığımız zaman köyden kente göçü tamamlayamamış. Batıdaki toplumlar kapitalist sisteme geçişi tamamlamış. Bizde ise göç sürecinin devam ettiğini görüyoruz. Bunun da sosyal ve siyasi hayata olumsuz etkileri oluyor. Önümüzdeki yıllar içerisinde sanırım bu süreç de tamamlanacak. Türkiye, ekonomik, sosyal ve siyasi anlamda çok daha iyi yerlere gelmiş olacak. Bu süreci tamamlayan ülkelerde başka sorunlar ortaya çıkıyor. Özellikle kent bilinci oluşturma anlamında daha ciddi mesafe almalıyız. Bu açıdan insanımızı daha çok bilinçlendirmemiz ve eğitmemiz gerekiyor. Köyde daha dar bir topluluk yaşıyor. Bununla beraber yaşam alanlarının köydeki insana fazla bir sorumluluk yüklemediği ortadadır. Şehirdeki sorumluluk ise çok daha farklıdır" şeklinde konuştu.

"EĞİTİLMEMİZ GEREKİYOR"

Konsey yapılanması ve şehircilik bilinci konusunda Türkiye'nin epey yol alması gerektiğini ve eğitimin şart olduğunu belirten Başkan Çerçi son olarak şunları söyledi; "Yunusemre'nin de şehir ve şehircilik bilinciyle ilgili ciddi sorunları var. Türkiye'nin bu anlamda ciddi sorunları var. Sorunun çözümü konusunda özellikle yeni yetişen gençlerin şehircilik bilincini özümsemesi için eğitim çok önemlidir. Burada da Kent Konseylerine büyük sorumluluk düşüyor. Kent Konseyinin katılımcılarının; STK'lar, hemşehri dernekleri ve şehrin kanaat önderleriyle ilişkileri ve şehrin yönetimine katılımı daha da gelişecektir. Çünkü konsey kavramı yeni bir kavram. Her ne kadar 10 senelik bir mazisi olsa da; gelişmesi için daha süresi vardır. Kent konseyi konusunda ben dahil hepimiz eğitime muhtacız."

Başkan Çerçi: “Ben Dahil Eğitime Muhtacız”

Başkan Çerçi: “Ben Dahil Eğitime Muhtacız”

Başkan Çerçi: “Ben Dahil Eğitime Muhtacız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim