• BIST 10218.58
  • Altın 2454.351
  • Dolar 32.2192
  • Euro 34.7005
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Başkan Çerçi, Basın Mensuplarını Ağırladı

Başkan Çerçi, Basın Mensuplarını Ağırladı
Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yapılan faaliyetler ile ilgili olarak basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yapılan faaliyetler ile ilgili olarak basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Manisa Polis Evi Lokali'nde gerçekleştirilen toplantıya Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin yanı sıra Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Ramis Şiyak, Can Mercül, Şule Uygur, Saniye Altay ve İdris Avşar ile Yunusemre Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mustafa Irmak, Basın Yayın ve Halklar İlişkiler Müdürü Kenan Akdemir ve basın mensupları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kenan Akdemir yaptı. Akdemir, Yunusemre ilçesine kaliteli hizmette bulunmak amacıyla belediyenin tüm birimlerinin çalışmalarda bulunduğunu belirterek, "Yunusemre Belediyesi olarak rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal bediyecilik anlayışı içerisinde yediden yetmişe, yaşlısından gencine tüm halkımıza hizmet etmek üzere belediyemizin tüm birimleri çalışmalarına devam etmektedir. İleride yaşanabilir bir Yunusemre yaratabilmek amacıyla Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'nin vizyonu ve misyonu doğrultusunda gerçekleştirilen TOKİ ve Kentsel dönüşüm gibi önemli projelere imza attık. Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü olarak yazılı, görsel ve sosyal medyanın takibi, düzenlenen sosyal, kültürel ve teknik hizmetlerin tanıtımlarının çeşitli materyallerle yapılması Müdürlüğümüzün temel faaliyetlerindendir. Ayrıca halkın inanmadığı, desteklemediği katılımın sağlanmadığı hiçbir faaliyetin başarıya ulaşma şansı olmaz, vatandaşlar ile belediye arasındaki en büyük problemlerden birinin vatandaşların yeterince bilgilendirilmemesinden kaynaklanan iletişimsizliktir. Bu konuda basın mensuplarına çok önemli görevler düşmektedir. Bugün bu toplantımıza gelen değerli basın mensuplarına teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ise yeni kurulan bir belediye olmasına rağmen sistemi oturttuklarını ifade ederek, "Yaptığımız faaliyetler ile ilgili basını bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenlemeye karar verdik. Yunusemre Belediyesi 20 aylık bir belediyedir. Sıfırdan kurulan bir belediyeyiz. Çok şükür belediyemizi sağlam bir temele oturttuk. Modern belediyecilik sistemleri kurmayı amaçlıyoruz. E-belediyecilik alanında önümüzdeki günlerde çok önemli adımlar atmış olacağız." dedi.

"TOKİ VE KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR"

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra Yunusemre ilçesinin geleceğini ilgilendiren çok önemli hizmetleri hayata geçirmek amacıyla çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Çerçi, şöyle konuştu: "Belediyenin yapması gereken rutin işler vardır. Elbette bu çalışmaları eksiksiz yapmanın yanı sıra öbür taraftan, 15-20 yıl sonra Manisa, Yunusemre, Sanayi bölgesi ve diğer alanlardaki büyümeyi planlamamız gerekmektedir. İmar Islah Planı ile gecekondudan dönüşen çarpık kentleşmiş bölgeler modern şehirciliğe dönüşebilecek mi? Kentsel dönüşüm buralarda modern anlamda yapılıp insanlar daha modern çevrelerde yaşayabilecek mi? Bunun gibi soruların karşılığını ortaya koyması gereken belediyelerdir. Bu yapılacak çalışmalar bizim gündemimizin tam ortasındadır. İnşallah 2019'a kadar bu TOKİ'ler bitecek. TOKİ bittiğinde o bölgede yeni kentsel dönüşüm alanları ile ilgili planlar yapıyoruz. TOKİ bir taraftan aldı başını gidiyor, öbür taraftan kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yaklaşık 6500 konut yapacağımız, Laleli ve Mesir Mahallelerini merkez üssü kabul ederek diğer kısmını da Lalapaşa ve Mutlu Mahallelerinde oluşturduğumuz Kentsel Dönüşüm Projesinin iki ayrı dosyasını Bakanlar Kurulumuzdan geçirttik ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu bölgelerin projelerini çalışıyoruz ve tahmin ediyoruz 8-10 ay içerisinde planlar bitecek ve kazmayı vuracağız. Ondan sonra da yıkım ve yapım işine girişeceğiz ve yeni bir kentsel dönüşüm yapacağız. Bu alana kentin kalbini yapacağız. Sosyal tesisler, camiler ve diğer alanları buralara yapacağız."

Muradiye Mahallesi'nde de hızlı hareket ettiklerine, yeni ve modern bir plan yaptıklarına dikkat çeken Başkan Çerçi, "Menemen yolunda araçların geçeceği üst köprüler ile Muradiye'ye hayat verecek bir plan yaptık. Bir senede bu planı bitirdik, şimdi Büyükşehir İdaresine sunduk, onaylanıp büyükşehir meclisinden geçmesini bekliyoruz." diye konuştu.

"360 BİN METRE KARELİK KİLİT PARKE DÖŞEDİK"

Yunusemre ilçesi mahallelerinde taş döşeme çalışması gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Çerçi, "Sadece bu yıl 360 bin metre karelik kilit parke taşı döşemesi gerçekleştirdik. Sadece taş işine 8 trilyon harcadık. Henüz ulaşamadığımız mahallelerde önümüzdeki dönem çalışmalar yapacağız." dedi.

"GENÇLİK MERKEZLERİ VE ENGELLİ YAŞAM MERKEZLERİ AÇACAĞIZ"

Hanımlara yönelik meslek edindirme kursları açtıkları ve hanımların bu kurslardan faydalanmasını sağladıklarını belirten Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Uncubozköy Hanımlar Lokali ile Yeni Mahalle Meslek Edindirme Kursu ve Hanımlar Lokali'nin ardından Muradiye Sosyal Tesisleri ve Düğün Salonu'nun hizmet vermeye başladı. Diğer mahallelerimize de bu lokallerden açacağız. Gençlik merkezleri ve engelliler ile ilgili Yaşam Merkezleri açacağız. Evde bakım ve cami temizleme ekiplerimizin yanı sıra yaşlılar ile ilgili sosyal yardım işleri hizmetlerinin yaptığı çalışmaları sürdürüyoruz. Bizde kayıtlı 1500 sporcumuz ve 12 branşımız var. Amacımız gençlerimizi hangi branşta olursa olsun spora alıştırmak ve yetiştirmektir. Önümüzdeki süreçte Spor Toto ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile spor kompleksleri yapacağız." ifadelerini kullandı.

Başkan Çerçi, Basın Mensuplarını Ağırladı

Başkan Çerçi, Basın Mensuplarını Ağırladı

Başkan Çerçi, Basın Mensuplarını Ağırladı

Başkan Çerçi, Basın Mensuplarını Ağırladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim