• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Başkan Çelik’ten Gençlere Önemli Tavsiyeler

Başkan Çelik’ten Gençlere Önemli Tavsiyeler
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne konuk olarak öğrencilere birikimlerini anlattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne konuk olarak öğrencilere birikimlerini anlattı. Öğrencilerin sosyal olmasını, halkla ilişkilere önem vermelerini isteyen Başkan Çelik, "Aklınızı kiraya vermeyin" uyarısında bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde Dekan Prof. Dr. Kenan Danışman tarafından karşılandı. Başkan Çelik, Fakülte Konferans Salonu'nda öğrenci kulübü tarafından düzenlenen "Önünüze Bakmayın" konulu söyleşiye katıldı. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Danışman, "Fakültemizin eski mezunlarından bir meslektaşımızı ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Başkanımızın öğrencilik döneminde iki bölümde 500 öğrencimiz vardı ve imkanlarımız çok parlak değildi. Şimdi ise 14 bölümlü ve 12 bin öğrencili bir fakülteyiz" dedi.

"AKLINIZI KİRAYA VERMEYİN"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de öğrencilere "Meslektaşlarım" diye hitap ederek konuşmasına başladı. Meslek yaşamı ve başkanlık dönemine ait tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Başkan Çelik, önemli tavsiyelerde bulundu. Konuşmasında öğrencilere "Aklınızı kiraya vermeyin" uyarısında bulunan Başkan Mustafa Çelik, "Belli bir düşünceniz ve siyasi görüşünüz olabilir. Bir yere bağlanın, sevin; ama aklınızı kiraya vermeyin. Manevi olarak bir yere bağlanabilirsiniz ya da siyasi olarak bir partiyi sevebilirsiniz; ancak bu bağlılık körü körüne bir bağlılık olmasın" dedi.

"RİSK ALIN, İNİSİYATİF KULLANIN"

Öğrencilere risk almaları gerektiğini de ifade eden Başkan Çelik, başarılı olmanın yollarından birisinin de risk almak olduğunu söyledi. Öğrencilerin sosyal olmalarını da isteyen Başkan Çelik, "Hepiniz ilerde bir makam mevki sahibi olacaksınız; ama şimdiden sivil toplum örgütlerine de girin ve oralarda kendinizi gösterin. Günümüzde tek başına okumuş olmak yetmiyor. Kendinizi sosyal anlamda da geliştirin. Böylece çevreniz olsun. Eğer başarılı olmak istiyorsanız risk almayı, inisiyatif kullanmayı bileceksiniz. Korkarak bir yere varılmaz. Ancak tevazuyu da elden bırakmayın. Kendinizi üstün görmeyin. İstişare yapın. Akıllı insanlar akıllı insanlarla iş yapar" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİN SORULARINI CEVAPLANDIRDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, söyleşide öğrencilerin sorularını da cevaplandırdı. Bir öğrencinin Talas hattındaki raylı sistem araçları ve Anayurt Hattı ile ilgili sorusu üzerine 30 raylı sistem aracı alımı yaptıklarını ve bu araçların gelmeye başladığını belirten Çelik, "30 raylı sistem aracı alınması için ihale yapmıştık. Bu araçlar belli bir takvim içinde teslim edilecek; ancak geçen yıl özellikle Talas'taki yoğun nüfusa cevap vermek için ara formül aradık. Gaziantep'deki araçları revize ederek kullandık. Böylece bizim araçlarımızın kıymeti de anlaşıldı. Yeni araçlarımızdan ilki geldi. Bir mühendis olarak sizin de övüneceğiniz yerli imalat olarak yapılıyor. Mayıs ayından itibaren peyder pey gelecek" dedi. Anayurt hattı ile ilgili de açıklamalar yapan Başkan Çelik, Anayurt hattın yeni güzergah arayışı ve proje çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Söyleşinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ile Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Danışman tarafından günün anısına birer teşekkür plaketi verildi.

Başkan Çelik’ten Gençlere Önemli Tavsiyeler

Başkan Çelik’ten Gençlere Önemli Tavsiyeler

Başkan Çelik’ten Gençlere Önemli Tavsiyeler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim