• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Başkan Çelik Çanakkale Şehitlerini Andı

Başkan Çelik Çanakkale Şehitlerini Andı
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Çanakkale Deniz Zaferini 101. yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Çanakkale Deniz Zaferini 101. yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Başkan Çelik Mesajında, "Çanakkale, bir karış vatan toprağı uğruna yüz binlerin şehadet şerbetini içtiği yer. O şehitler ve milletin topyekûn fedakârlığı sayesinde bu gün bu topraklarda hür olarak yaşıyoruz. Bu vatanı ne kadar hak ettiğimiz, ne kadar layık olduğumuz konusunda Çanakkale iyi bir aynadır." dedi.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Çanakkale Deniz Zaferini 101. yılı nedeni ile bir mesaj yayımladı. Çanakkale savaşında millet olarak yedi düvele karşı savaşıldığını ifade eden Başkan Çelik "Çanakkale Savaşı başladığında biz, altı cephede yedi düvele karşı savaşıyorduk. Bu savaşlarda 2,5 milyona yakın şehit verdik. Anneler önce kocalarını, sonra çocuklarını cepheye gönderdiler, sıra kendilerine geldiğinde cepheye koşmaktan çekinmediler. Düşman 400 parça gemiyle boğazda yer almıştı. Tarih tekerrür edecek onlarda bizi yok edeceklerdi. Çanakkale savaşında siperlerin arası 5 metreydi. 250 bin askerin şehadet şerbetini içtiği bu savaş alanlarından sadece Kirte'de gerçekleşen savaşlarda 40 bin şehit verdik. Kanlı sırt bir günde 9 kez el değiştiriyor, bu savaşa asker yetişmiyordu, gönüllülere ihtiyaç vardı. Lise öğrencileri cepheye gönüllü koştular. İstanbul'da geceden sıraya girip ilk sırada adını yazdıran gönüllü Celal İbrahim 17 yaşındaydı. Daha sonraları 15 yaşındaki kınalı koçlar cepheye koşacaktı. Kasıklarına şarapnel isabet eden ve sargı yerine getirilen Hüseyin üç gündür açtı, ona uzatılan bir parça kuru peksimeti tam ağzına götürecekken aniden iade ederken; "nasıl olsa ben öleceğim, onu iyileşip cepheye gidecek bir arkadaşıma verin, ziyan olmasın" diyordu. Savaşın sonunda Churchill; "biz Çanakkale'de sadece düşmanla değil, aynı zamanda Tanrıyla savaştık ve kaybettik" diyecekti. Bin yıl İslam'ın bayraktarlığını yapan milletimizden Allah'ta yardımını esirgememişti. Savaş boyunca uzun makalelere imza atan ve Orta Asya'dan gelip önemli medeniyetler kuran milletimizin artık bu topraklarda sonunun geldiğini yazan Le Monde yazarı Mösyö Valentin, Almanların ve diğer ittifak devletlerinin pes ettiği yerde bizim Kurtuluş Savaşını başlatmamız üzerine yazdığı son makalesinde, Eskişehir'de gördüğü babaları şehit olmuş ve üzerlerinde elbise yerine keten çuval bulunan üç çocuğun isimlerinin "Gazanfer, Muzaffer ve Mücahit" olduğunu öğrenince, makalesini "Bu millet yenilmez" cümlesiyle bitirecekti. Çünkü başkalarının müdafaadan umudunu kestiği yerde bizim taarruzumuz başlar.

"ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE BU TOPRAKLARDA RAHATÇA YAŞIYORUZ"

Çanakkale şehitlerinin fedakarlıkları sayesinde bu gün bu topraklarda rahatça yaşadığımızı ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Biz bu fedakârlık ve kahramanlık destanını yazan "Yarabbi, torunlarımıza esaret yüzü gösterme, onları senden başkasının merhametine terk etme" diye yalvaran şühedanın torunları olarak bu gerçeği ne kadar biliyor ve layık olmaya çalışıyoruz? Çünkü bize tarih boyunca zafer kazandıran ruh, bu ruhtur. Göz kendini görmez, ona bir ayna gerekirmiş. Çanakkale, bir karış vatan toprağı uğruna yüz binlerin şahadet şerbetini içtiği yer. O şehitler ve milletin topyekûn fedakârlığı sayesinde bu gün bu topraklarda hür olarak yaşıyoruz. Bu vatanı ne kadar hak ettiğimiz, ne kadar layık olduğumuz konusunda Çanakkale iyi bir aynadır. Ruhunda yeni bir uyanış, yeni bir diriliş inşa etmek ve yeni bir başlayış gerçekleştirmek isteyen herkes 101. Yılında Çanakkale Destanını iyi okumalı ve şühedanın bıraktığı mirası yaşamalı, yaşatmalı. Zira düşman dün olduğu gibi bu gün de bu topraklarda bizi ebediyen yok etmenin hayalini hala tap taze canlı tutuyor. Çanakkale Zaferini ve bu topraklar için toprağa düşen şehitleri gerçek manada anmak ancak bu şekilde mümkündür, gerisi mış gibi yapmaktan ibarettir. Onların manevi hatırası bizim ruhumuzda, benliğimizde canlanıp onları şehit edenlerin medeniyetine galebe çalamadığı sürece biz, bu toprakları hak etmemiş olacağız ve hep tehdit altında yaşamak zorunda kalacağız. Çanakkale Destanı iyi okunmalı ki; vatan nedir, devlet nedir, millet nedir, Hakk nedir biline. Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümünde bu vatan uğruna şehit düşmüş cümle atalarımızı, kahraman asker ve polislerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhları şad olsun. Çanakkale ruhunu bilip yaşayan ve yaşatan milletime selam olsun" diyerek Çanakkale şehitlerini andı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim