• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Başkan Asya’dan Solgun’a Ziyaret

Başkan Asya’dan Solgun’a Ziyaret
Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun'u ziyaret etti.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun'u ziyaret etti.

Şeyhmus Solgun'u tebrik eden Belediye Başkanı Feyat Asya, bir Muşlunun genel başkan olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti. Her zaman Solgun'un yanında yer alacaklarını dile getiren Başkan Feyat Asya, "Hemşehrilerimiz ne kadar önemli makamlarda görev alırsa, o kadar güçlü oluruz. Bizim öncelikle hasetlik kültüründen kurtulup, hemşehrilerimize destek vermeliyiz. Şeyhmus Başkanımız, ne zaman talep ederse, Ankara'da hangi bakanlık olursa seve seve kendisine eşlik ederiz" dedi.

Ziyaretin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun ise tütün sektörüyle ilgili bilgi verdi. 26 il 113 ilçe, 2 bin 301 köy ve mahallede tütün üretimi yapıldığını hatırlatan Başkan Şeyhmus Solgun, "2015 yılı için 70 bin üretici ailesi sözleşme imzaladı. Bu üreticilerimizin haklarını korumakla mükellefiz. Bizim tek gayemiz üreticimizin mağdur edilmemesi. Öncelikli olarak ithal edilen tütün ve firmaların belirlediği fiyatların üzerinde duracağız. Çünkü ithal edilen tütünü çiftçilerimiz pekala karşılayabilir. Bunun yanı sıra firmalar bölgelere göre hareket ediyor. Firmalar tarafından bazı bölgelerde çiftçilerimize avanslar verilmiş ama bu bölgede böyle bir şey yok. Bunun da sağlayacağız ve bu farklılıkları ortadan kaldıracağız" diye belirtti.

Tütün deyince akla sadece sigaranın gelmemesi gerektiğini ifade eden Solgun, her yıl 85 bin tütün ihraç edildiğini ve bunun sadece sigara fabrikalarında kullanılmadığını söyledi. Tütünü, kozmetik ve ilaç yapımında da kullanıldığını belirten Solgun, "Tütün birçok ilaç firmaları tarafından kullanılmaktadır. Özellikle zirai ilaç fabrikalarında kullanılmaktadır. Parfüm çeşitleri, kolonya fabrikalarında kullanılmaktadır.Karkış demeden her yeri gezeceğiz, sorunları çözmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

Başkan Asya’dan Solgun’a Ziyaret

Başkan Asya’dan Solgun’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim