• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Altay, Tuskad’a Selçuklu’yu Anlattı

Başkan Altay, Tuskad’a Selçuklu’yu Anlattı
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD) tarafından düzenlenen deneyim...

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Toplumsal Uzlaşı ve Sosyal Kalkınma Derneği (TUSKAD) tarafından düzenlenen deneyim paylaşımı programına katıldı.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, TUSKAD tarafından düzenlenen deneyim paylaşımı programına katıldı. Başkan Altay, tamamlanacak olan Selçuklu Kongre Merkezi, Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi ve diğer hizmet ve yatırımlarla, Selçuklu" da yaşam kalitesinin daha da artacağını söyledi.

TUSKAD tarafından yapılan davet için teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Altay, "Sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıflarla her fırsatta bir araya gelmeye çalışıyoruz. Konya'nın konuşulduğu bu buluşmalarda, şehrimize değer katacak konular hakkında sivil toplum kuruluşlarıyla fikir alışverişinde bulunuyoruz" dedi.

Selçuklu ve Konya'nın katma değerini yükseltecek önemli yatırım ve hizmetlerin tamamlayacağını ifade eden Başkan Altay, altyapı ve asfalt, temizlik, park bahçeler, sosyo-kültürel çalışmalar ve hayatın her alanına etki eden önemli hizmetleri sunmaya devam edeceklerini ifade etti. Yeni projelerin Selçuklu ve Konya halkının hizmetine sunulacağını söyleyen Altay, "Daha Yaşanabilir Bir Selçuklu için birçok hizmet ürettik, insan odaklı çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz. Her mahallenin ayrı ayrı problemleri ve öncelikleri var. Hizmet sunmadan önce bunları doğru tespit etmeye yönelik çalışmalar yaptık. Kongre Merkezi, Kelebekler Vadisi, Otizm ve Down Sendromlu Yaşam Merkezi gibi birçok prestijli hizmeti üretmeye devam ederken alt yapı, imar ve fen işleri gibi fiziki belediyecilik ve sosyal belediyeciliği de ön plana alarak şeffaf ve adaletli bir hizmet anlayışıyla şehrimiz için gerekli olan her şeyi yapmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

"TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ BENZERSİZ BİR ATMOSFER SUNUYOR"

Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun katılımlarıyla 3 Temmuz 2015'te açılışı yapılan ve ülke turizmine kazandırılan Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, 3 bin 500 metrekarelik gezi alanı ve toplamda 7 bin 600 metrekarelik bir kullanım alanına sahip. Bin 600 metrekarelik kelebek uçuş alanı ile farklı türlerde binlerce kelebeğe doğal yaşam alanı sunmakta. Bahçede 98 türe ait 20 bin adet bitki bulunmakta ve kelebekler kendi nektar bitkileri etrafında uçarken gözlenebilmekte. Konya'yı ve Mevlana Müzesi'ni ziyarete gelen ziyaretçilerin ilk uğrak yerlerinden biri olan Tropikal Kelebek Bahçesi, ziyaretçilerine binlerce bitki ve kelebeğin bulunduğu benzersiz bir atmosfere sunuyor.

"OTİZMLİ AİLELER MUTLU OLACAK"

Otizm ve down sendromlu hasta ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi inşaatı tamamlandı ve 2016 da hizmete sunulacak. 21 bin metrekare yaşam alanı, 7 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olan merkez, otistik ve down sendromlu hastaların tedavisi için düşünülmüş en büyük merkez olma özelliğini taşıyor. Komplekste, at ahırları, manej alanları, yüzme havuzları, spor ve eğitim alanları yer alacak.

"ÜLKENİN GELECEĞİNE NİTELİKLİ, YETİŞMİŞ VE DEĞER SAHİBİ GENÇLER KAZANDIRACAĞIZ"

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) dördüncü yılında da başarıyla uygulanmaya devam ediyor. Öğrencilerin, bilgi, beceri ve yeteneklerinin geliştirilmesini, değerlerimizi derinlemesine

tanımalarını, sevmelerini ve benimsemelerini sağlamayı amaçlayan proje her sene daha da geliştirilerek uygulanıyor. Ülkenin geleceğine nitelikli, yetişmiş ve değer sahibi gençler kazandırmayı arzu ediyoruz. İnşallah nice yıllar Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi, tüm Türkiye'ye örnek olarak yürütülür ve birçok şehirde ve birçok ilçede yapılmaya devam eder.

Başkan Altay, Tuskad’a Selçuklu’yu Anlattı

Başkan Altay, Tuskad’a Selçuklu’yu Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim