• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Başkan Ali Çetinbaş: Kütahya, İşsizlikte Türkiye Ortalamasının 4 Puan Altında

Başkan Ali Çetinbaş: Kütahya, İşsizlikte Türkiye Ortalamasının 4 Puan Altında
AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya'daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının 4 puan altında olduğunu ifade etti.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Kütahya'daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının 4 puan altında olduğunu ifade etti.

Kütahya'nın işsizlik oranının 9. il olduğunu kaydeden Başkan Çetinbaş, "Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun en son döneme ait olarak açıklamış olduğu 2013 verilerine göre Kütahya işsizlik ortalaması yüzde 6,Türkiye ortalaması ise yüzde 9.7 olarak gerçekleşmiştir. Verilerde, Kütahya'daki işsizlik ortalaması Türkiye ortalamasının 4 puan altındadır. Kütahya işsizlik oranı'nın en düşük olduğu 9. İl olmuştur.Kütahya, 2013 yılı iş gücüne katılma oranı ve istihdam oranı karşılaştırması ile Türkiye ortalamasının üstündedir. Yine TÜİK verilerine göre iller bazında yaşam indeksi sıralamasında çalışma hayatı gösterge değerlerine göre ülke genelinde 3. sırada yer almıştır.İŞ-KUR istatistiki verilerine göre 2014 yılında kuruma kayıtlı işsiz sayısı Kütahya ili olarak 22.662 iken 2015 yılı yıl sonu rakamı itibari ile bu rakam 16.733'e düşmüştür. 2015 yılında İŞ-KUR'un düzenlediği kurs ve programlar aracılığı ile binlerce işsiz'e geçici istihdam ve nitelikli meslek edinme imkanı sağlanmıştır. İŞ-KUR'un yürüttüğü bu ve buna benzer çalışmalar ve projeler işsizlik rakamlarının düşmesine istihdama artı değer katkı sağlamaktadır. Kurum, istihdam ve işsizliğe yönelik çalışmalarına üstün bir gayretle mesai harcamaktadır. Kütahya'daki istihdam ile ilgili önemli bir ayrıntıyı da kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. İlimizdeki sanayi ve hizmet sektörü açık iş üreten, nitelikli iş gücü arayan bir yapıya ve potansiyele sahiptir. Çoğunlukla iş arayan hemşehrilerimiz daha çok kamu ve kamuya hizmet sunan sektörlerde çalışmak için yoğun bir çaba göstermektedir. İş arayan hemşehrilerimizin böyle bir çaba yerine çalışma hayatı boyunca nitelik ve beceri kazanabilecekleri mesleklere yönelerek sanayi ve hizmet sektöründe iş aramaları daha doğru rasyonel bir yaklaşım olacaktır" şeklinde konuştu. (EFE)

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim