• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Başkan adayına bombalı saldırı

AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar'a ait eve, kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı.
Alınan bilgiye göre, Şerefiye Mahallesi Tarlabaşı 1. Sokakta bulunan  Osman Nuri Gülaçar'a ait 3 katlı evin giriş katına, akşam saatlerinde kimliği  belirlenemeyen kişi ya da kişilerce ses bombası atıldı. 
 
Can ve mal kaybının yaşanmadığı saldırı korku ve paniğe neden olurken,  belediye başkan adayı Gülaçar'ın saldırı sırasında evde bulunmadığı öğrenildi. 
 
Patlamanın ardından bölgeye sevk edilen çok sayıda polis, olay yerinde  güvenlik önlemi alarak saldırganların yakalanması için geniş çaplı çalışma  başlattı. 
 
PATLAMAMIŞ İKİNCİ SES BOMBASI BULUNDU
 
Bomba imha uzmanlarının evin çevresinde yaptığı araştırmada da bir adet patlamamış ses bombası bulundu. Olayın ardından AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras ve bir grup partili ile eve gelen Gülaçar, saldırı esnasında evde bulunan yakınlarından bilgi aldı. 
 
DÜN DE GERGİNLİK YAŞANMIŞTI
 
AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, dün kent merkezinde seçim çalışması için esnafı ziyareti yaparken, BDP'li bir grubun protestosu ile karşılaşmıştı. Gülaçar, "Kimseden korkmuyoruz" deyince bu kez taşlı saldırıya uğramıştı. Polis ve korumaları havaya ateş açarak kalabalığı dağıtırken, Gülaçar da parti binasına alınarak korunmuştu.
 
'BU OLAYI LANETLİYOR VE KINIYORUZ'
 
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, "Çocukların bulunduğu bir eve ses bombası atılması çirkin bir hadisedir. Biz teşkilat birimleri olarak bu olayı lanetliyor ve kınıyoruz" dedi.
 
AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Şerefiye Mahallesi Tarlabaşı 1. Sokak'ta bulunan AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar'a ait eve kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce gerçekleştirilen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
 
İl başkanı Aras, Gülaçar'ın aday olarak seçilmesinden sonra çeşitli saldırılara maruz kaldıklarını anımsatarak, saldırının, rahatsız olan çevrelerce yapıldığını öne sürdü.
 
Gülaçar ve partililerin, dün BDP'li bir grubun saldırısına maruz kaldığını anımsatan Aras, şöyle konuştu:
 
"Bugün de başkanımızın evine 2 ses bombası atıldı. Bunlardan biri patladı, diğeri patlamadı. Bu tür hadiselerin bütün amacı bizi sindirmek, çalışmalarımızdan vazgeçirmektir. Allah'ın izniyle bu tür hadiseler bizi yolumuzdan alıkoymayacaktır.
 
Akşam saatlerinde atılan ses bombası çok manidardır. Çocukların bulunduğu bir eve ses bombası atılması çirkin bir hadisedir. Biz teşkilat birimleri olarak bu olayı lanetliyor ve kınıyoruz. Bu tür hadiseler, Van'a hizmet etmeyi engellemek amacıyla yapılıyor."
 
Bir gazetecinin, saldırıda herhangi bir yaralı olup olmadığı yönündeki sorusuna Aras, "Herhangi bir yaralanma olmadı. Ucuz atlattık ama bundan sonraki hadiseler noktasında emin değiliz. Önümüze ne gibi engeller çıkaracaklarını bilemiyoruz. Biz ezberi bozan çalışmalar yapmaktayız. Bu da birilerini rahatsız etmektedir" yanıtını verdi.
 
AKP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gülaçar da AA muhabirine telefonda yaptığı açıklamada, saldırıyı nefretle kınadığını belirterek, saldırıya ilişkin detaylı açıklamayı yarın yapacağını ifade etti.
 
Bu arada, saldırı sonrasında Gülaçar'a ait evin önünde toplanan bir grup AK Parti'li, Gülaçar lehine slogan atarak geçmiş olsun dileklerini iletti.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim