• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Basın Mensuplarına Çifte Standart

Basın Mensuplarına Çifte Standart
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yeni yıla Zonguldak'ta madenciler ile girdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak yeni yıla Zonguldak'ta madenciler ile girdi. Ancak ocağa Anadolu Ajansı ve TRT dışında hiçbir basın kuruluşu alınmadı. Söz verilmesine rağmen Anadolu Ajansı, görüntüleri diğer basın kuruluşları ile paylaşmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yeni yıla Zonguldak'ta girdi. Türkiye Taş Kömürleri Kurumu'na (TTK) ait Kozlu Müessesesi'ne gelen iki bakan yerin metrelerce altına inerek, yeni yılın ilk dakikalarını madenciler ile geçirdi.

VALİLİK DAVET GÖNDERDİ

İki bakanın Zonguldak ziyaretiyle ilgili Zonguldak Valiliği tarafından basın kuruluşlarına davet gönderildi. Davet üzerine Zonguldak'ta görev yapan basın mensupları iki bakanın ziyaretini haberleştirmek için 22.00 sıralarında ocağın girişine gitti. Bakanlar Süleyman Soylu ve Berat Albayrak da 23.30 sıralarında ocağa gelerek içeriye girdi. Ancak kapıda saatlerdir haber için bekleyen muhabirler içeriye alınmadı. TTK yetkilileri içeride fotoğraf makinelerinin flaşlarının tehlikeli olabileceğini ifade etti. Ancak trajikomik bahaneye rağmen içeriye sadece Anadolu Ajansı ve TRT alındı. Bakanlık danışmanları ise Anadolu Ajansı'nın içeriden görüntü dağıtacağını ifade etti. Basın mensuplarının, "Hepimiz değil, Anadolu Ajansı haricinde bir kameraman daha girsin. Biz aramızda paylaşırız" talebi de yerine getirilmedi.

Yaklaşık 2 saat ocak içinde kalan iki bakan daha sonra dışarıda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ancak söz verilmesine rağmen Anadolu Ajansı ocak içinde çektiği görüntüleri kimseyle paylaşmadı.

OSMAN SAV: "BU BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR"

Çifte standarttın ardından açıklamalarda bulunan Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, "Bu şehre bir bakanın gelmesi önemli bir olaydır. Basın mensubu arkadaşlarımız haber alma özgürlüğü ile oraya gitmişlerdir. Bu hareket basın kuruluşları arasında eşitsizliğe yol açıyor. Basın mensupları ailelerinden uzakta bir yılbaşı geçirip, mesleklerini layıkıyla yapabilme uğruna saatlerce kar kış demeden ocağın önünde bekliyorlar. Güvenlik anlamında sadece devletin ajansı ve televizyonu alınıyorsa, çıkınca bunun her yere dağıtılması lazım. Birçok ilde bu böyle yapılmasına rağmen Zonguldak'ta yapılmaması bizleri üzmüştür" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim