• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

'Başbakan'ın TSK'ya özür borcu var!'

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bir basın mensubunun, “Ak Parti kurmaylarından Ergenekon ve Balyoz davalarında yeniden yargılama konusunda mesajlar geliyor, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Vural, şu yanıtı verdi:
 
KANUNU ÇIKARSINLAR
 
“Çıkarsınlar… Kim inanacak bunlara. Kumpasın içerisinde kendileri var. Ergenekon ve Balyoz gibi birtakım davalarda söz konusu ise bunlarla ilgili kendi ellerinde delilleri olanlar bu kumpasın ortadan kaldırılması için hukuki düzenlemeleri yapmalıdırlar ve serbest bırakmalıdırlar. Ellerinde bununla ilgili çıkaracak kanunu vardır, iradesi vardır, çoğunluğu vardır. Çıkartsınlar kanunu. Millet de görsün bu darbe planları, yalanlarını pazarlayarak demokrasi havariliği yapanların iç yüzünü gerçek manada görsün. Böylelikle bir adım atmış olurlar.”
 
MİNAREYİ ÇALIP KILIFINI HAZIRLAYANLAR İÇİN YÖNTEM BİTMEZ
 
Siz destek verir misiniz? sorusuna da Vural, “Getirsinler” dedi.
 
“Nasıl bir kanun?” sorusuna da Vural, “Bilemem. Kılıfına uydurmayı beceriyor bunlar. Dolayısıyla minareyi çalıp kılıfını hazırlayanlar için yöntem bitmez. Nasıl yapacaklarsa yapsınlar. Netice itibarıyla bu ifadeleri açık bir taahhüttür. Bu ifadelerle birlikte bu konuda bu kumpas yapıldığına ilişkin bu süreci başta hazırlayan başta da bunu görüp de cevap vermeyen bununla ilgili tedbir almayan hükümet olmak üzere herkes hakkında da gerekli işlemin yapılması gerekiyor” diye konuştu.
 
BİZ YALANCIYIZ DESİNLER
 
“Tavrınız ne olur?” sorusuna da Vural, “Bir gelsin, onların tavrını bir görelim. Mert olan öyle konuşmaz, getirir, bir gelsin, MHP olarak biz her türlü haksız şeyin karşısında olacağımızı defalarca söyledik. Getirsinler, bir bakalım. Yapacakları ilk iş bununla ilgili varsa bir şeyleri ve millete gitsinler, özür dilesinler, ‘biz yalancıyız’ desinler. ‘Bugüne kadar darbe planları filan hepsi yalanmış, ben bir yalancıyım’, tövbe istiğfar da etmelidirler. Başbakan Erdoğan ve şürekası TSK’dan ve Türk Milletinden özür dilemeliler. TSK’ya bir özür borcu vardır Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın. ‘Bu süreç içerisinde bütün bu planların, sahte olduğunu bilmeme rağmen bunu milletim karşısında pazarladım, özür diliyorum, onun için gereğini yapacağım’ diyerek TBMM’ye bir kanun göndermesini isteriz elbette” yanıtını verdi.
 
ONLAR KENDİLERİ ÇALIP KENDİLERİ OYNAYACAKLAR
 
“Tutuklu milletvekilleri konusunda bir düzenleme, bir görüşme trafiğinden bahsediliyor, tavrınız ne olur?” sorusuna da Vural, “Onlar kendileri çalıp kendileri oynayacaklar, AKP, CHP ve BDP. Onlar beraber ve birlikte yürüsünler bu yolda. Biz milletimizin yolunda devam edeceğiz. Bu ikiyüzlü siyasete izin vermemiz mümkün değil” diye konuştu.
 
“Kumpas ifadelerini nasıl değerlendiriyorsunuz, zamanlamasını?” şeklindeki bir soruya da Vural, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bu yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sıyrılmak istemektedir” dedi.
 
MUHATABI BEN DEĞİLİM Kİ
 
“Ak Partili Mehmet Ali Şahin'in, Fethullah Gülen’e ilişkin ‘dön’ çağrısını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Vural, “Muhatabı ben değilim ki…Muhatapları cevaplandırsın” yanıtını verdi.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim