• BIST 9880.13
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Başbakan’ın Müjdesi, Silopi Esnafını Heyecanlandırdı

Başbakan’ın Müjdesi, Silopi Esnafını Heyecanlandırdı
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde verdiği müjde esnafı sevindirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün Şırnak'ın Silopi ilçesinde verdiği müjde esnafı sevindirdi. Esnaf, Davutoğlu'nun ilçeye gelişinin ve verdiği müjdelerin çok anlamlı olduğunu belirterek, kredi olarak verilmesi planlanan 100 bin TL'nin hibe edilmesini istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün beraberindeki eşi Sare Davutoğlu ve bakanlar ile birlikte sürpriz bir şekilde geldiği Silopi'de verdiği müjde ilçe esnafında heyecana neden oldu. Esnaf, Davutoğlu'nun kendilerine 100 bin TL kredi verileceği ve kredi almalarının önündeki engellerin kaldırılacağına ilişkin açıklamasını, zararlarını giderme noktasında olumlu karşıladıklarını belirterek, 100 bin TL'nin hibe edilmesinin kendilerine daha fazla yarar sağlayacağını kaydetti.

"2 YIL VADELİ YAPILABİLİRDİ"

İlçe esnaflarından Cemil Denli, her şeyden önce Başbakan Davutoğlu'nun yaşadıkları kötü günlerin ardından ilçelerini ziyaret etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Başbakanımız dükkanımızı da ziyaret etti. Kendisine teşekkür ediyoruz. Esnaf ile ilgili konuşmalarımız oldu. "Hiç vatandaş mağdur olmayacak. Ne gerekiyorsa herkese yardımcı olacağız. Silopi'yi güzelleştireceğiz" dedi. Esnafa kredi açılması güzel bir destektir. Keşke 2 sene sonra ödemesine başlayabilseydik. Bu bizim için daha rahat olurdu. Ya da devlet hibe etse çok daha güzel olurdu. En azından 50 bin TL'sini" dedi.

Bedri Değer ise, Başbakan Davutoğlu'nun ilçelerine beklenmedik bir ziyaret gerçekleştirdiğini anlatarak, "Esnafımızın ne kadar perişan bir durumda olduğunu kendi gözleri ile görmüş oldu. Dertlerimizi en azından kendisine iletmiş olduk. Verdiği müjde bizim açımızdan çok önemliydi. 100 bin liralık kredi desteği çok iyi. Yalnız bir şeyi göz ardı etmemek lazım. Kobani olaylardan beri Silopi esnafının işleri tamamen durmuş durumda. Biz bu 100 bin TL'lik kredinin hibe olarak verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

"KREDİ YARALARIMIZI SARACAK"

Nurettin Güneş de, ziyaretin sevindirici olduğunu ve geçmişte bölgeye başbakanların pek uğramadığını vurgulayarak, şu ifadelerde bulundu: "Çok ciddi bir mağduriyet yaşadık. Büyük bir yıkım yaşadık. Bu yıkımın ardından devleti yanımızda görmek elbette bizi sevindirdi. Sayın Başbakanımız bize bir takım vaatlerde bulundu. Bu vaatlerin yerine getirilmesini temenni ediyoruz. En önemlisi de bütün esnafa 100 bin liraya kadar kredi sözü verdi. Bu açıkçası bütün esnafımızı heveslendirdi. Bizleri de heveslendirdi. Bu vaatlerin yerine gelmesi muhakkak ki bütün esnafımızı kendisine getirecektir. Mağduriyetimizi, yaralarımızı bir nebze de olsa saracağına inanıyoruz."

Başbakan’ın Müjdesi, Silopi Esnafını Heyecanlandırdı

Başbakan’ın Müjdesi, Silopi Esnafını Heyecanlandırdı

Başbakan’ın Müjdesi, Silopi Esnafını Heyecanlandırdı

Başbakan’ın Müjdesi, Silopi Esnafını Heyecanlandırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim