• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Başbakana ’Cuma’ Teşekkürü

Başbakana ’Cuma’ Teşekkürü
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, cuma namazı izninden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, cuma namazı izninden dolayı Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

Yazılı bir açıklama yapan ve sendikalarının kurulduğu günden bu yana medeniyet değerlerine dönmeyi prensip edindiğini ve bu minvalde yol aldığını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Şubesi Başkanı Mahir Barışan, bu ilke ve değerler üzerinden oluşturduğu sendikal anlayışla kadim coğrafyada ecdadın İslam dinini merkez alarak oluşturduğu medeniyeti yeniden diriltme yolunda yük yüklendiğini, hak ile batılın mücadelesinde hakkın yanında yer alan müstesna bir hüviyete sahip olduğunu kaydetti. "Kurumsal hassasiyetleri, kaygıları, ölçüleri, dünyaya bakışı, hayata yüklediği değer itibarıyla yeninin şuuru, geçmişin ruhu üzeredir" diyen Mahir Barışan, "Bizim için sendikacılık dünya hayatının imarı, ahiret hayatının da mamurluğunun sadece bir harcıdır. Medeniyetimizin kökleri üzerinde yeniden doğrulması için tüm uzuvları bir arada tutacak omurgadır. Dünya tarihinin tam ortasında akan yer altı nehrinin yeniden gün yüzüne çıkıp kadim toprakları bereketlendirmenin mümbitliğidir" dedi.

Bu coğrafyada Tanzimat dönemi ile toplumun değerlerine yönelik başlatılan saldırının, antidemokratik uygulamalarla, yeni bir toplum oluşturma sevdasıyla artarak devam ettiğini vurgulayan Barışan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Batılılaşma ve uygarlık seviyesine yükselme teranesi ile eğitim öğretimdeki müfredatla insanımız değerlerimizden uzaklaştırılmış, iş hayatında ise inancını pratiğe dökme noktasındaki engellemelerle karşılaşılmıştır. Kurulduğu günden bu güne amentüsünü medeniyet değerlerine dönme, yeniden ihya ve inşa sürecini gerçekleştirme üzerine bina eden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, sosyal sendikacılık olgusunu gündemine almış, tanzim etme yolunda emin adımlar atmış, yeni Türkiye'nin liderlerini yeni haklar isteme ve kazanımlarını hayata geçirme noktasında bir şans olarak görmüştür. Bunun için de sendikacılığı salt ücret ve özlük hakları alanında elde edilecek kazanımların içine hapsetmemiş, masaya otururken kamu çalışanlarının maneviyatını güçlendirme ve yaşatma alanında da kazanım dile getirmiştir."

Başbakan Davutoğlu'na teşekkür eden Barışan, "3. dönem toplu sözleşme sürecinde kamu çalışanlarına cuma namazı için öğle arası izni artırılsın" toplu sözleşme hükmünün kamu vicdanını rahatlattığını belirterek şunları söyledi:

"Dini ve vicdani bir hakkın Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun yayımladığı genelge ile yürürlüğe girmesi Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak hepimizi ziyadesi ile sevindirmiştir. On yıllar boyu cuma namazı kılmak için kendisini mesai saatlerine göre ayarlayan kamu görevlilerinin, cuma namazını gönül huzuru içerisinde eda edebilmesi için mesaiyi Cuma namazına göre ayarlayan genelgenin yayımlanması ile bir kazanımımızın hayata geçmesinin sevincini uzun süreden beri yaşamaktayız. Bu nedenle kazanımı pratiğe döken sayın Başbakanımıza, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen ailesi olarak teşekkür ediyoruz."

İlin en büyük sivil toplum örgütü olduklarını belirten Mahir Barışan şunları kaydetti:

"İlin en büyük sivil toplum örgütü olarak Sayın Başbakanımızdan taleplerimiz. Bütün okullarımıza kadrolu öğretmenlerin atanmasını, öğretmen sirkülasyonunun azaltılması, 3600 ek göstergenin verilmesi, her yıl öğretmenler gününde öğretmenlere 1 ikramiye verilmesi, ek ders birim ücretlerinin yüzde 100 artırılmasını, bölgede görev yapan eğitim çalışanlarının maaşlarının 5 bin TL ile sabitlenmesini, bölgede görev yapan eğitim çalışanlarının gelir vergisinden muaf tutulmasını, öğretmenlere yönelik şiddetin önüne geçecek tedbirlerin alınması, karma eğitimin velinin tercihine bırakılması, Kur'an-ı Kerim, Siyer-i Nebi ve Temel Dini Bilgiler derslerinin ortaokul ve orta öğretimlerde zorunlu olmasını, eğitim çalışanlarına yıpranma payının verilmesini, eğitim çalışanlarının sosyal tesis ve barınma sorunlarını giderecek çalışmaların yapılmasını ve erkek çalışanlara sakal ve kravat serbestliğinin getirilmesi öncelikli taleplerimiz arasında yer almaktadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim