• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: 17 Aralık'ta başarılı olsalardı, Türkiye'yi esir alacaklardı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan: 17 Aralık'ta başarılı olsalardı, Türkiye'yi esir alacaklardı
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Paralel Yapıyla ilgili olarak, "Bunlar, 17 Aralık'ta, bu bir darbe girişimidir, başarılı olsalardı, Türkiye'yi esir alacaklardı. Daha önce de Türkiye'de darbeler oldu. Ama bu kadar kapsamlısı, tehlikelisi olmadı" dedi.

 Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bunlar (Paralel Yapı) 17 Aralık'ta, bu bir darbe girişimidir, başarılı olsalardı, Türkiye'yi esir alacaklardı. Daha önce de Türkiye'de darbeler oldu, her türlüsü. Amaç bir partiyi alaşağı etmekti, 28 Şubat'ta Refah Partisi'ni hükümetten indirdiler, düşürdüler. Her darbenin farklı amacı oldu. Ama bu kadar kapsamlısı, tehlikelisi olmadı." dedi.

Akdoğan, Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. 

Şehitlerin, vatan ve millet, ülkenin geleceği için canlarını feda ettiklerini, kendilerine düşenin de onların emanetlerine sahip çıkmak olduğunu ifade eden Akdoğan, "Şehadet ruhu ne demektir? Bunu anlamayanlar aslında birçok şeyi anlamıyorlar. Terör örgütü bir hesap hatası yaptı. Sandı ki devlet bu şehirdeki yeni yapılara müdahale edemez, bunu göze alamaz, eğer müdahale ederse siviller hayatını kaybeder, çünkü yerleşim yerlerinin içinde bunlar. Dağdan geldiler, şehir merkezlerinde binalara yerleştiler ve dediler ki, devlet buraya müdahale ederse siviller hayatını kaybeder, halk sokağa dökülür, büyük bir isyan başlar. Batı, Birleşmiş Milletler ayağa kalkar, müdahale ederler, burada fiili durum meydana getiririz." diye konuştu.

Devletin oyunu bozduğunu ve sivillerin hayatını koruyarak, sivil hassasiyeti gözeterek, demokrasi ve hukuk içinde bir mücadele ortaya koyduğunu belirten Akdoğan, "Onlar sandılar ki devlet paldır küldür müdahale eder ve insanlar hayatını kaybeder. 'Devlet, halkı öldürüyormuş' gibi bir görüntü çıkar. Oysa böyle bir görüntü çıkmadı. 'Örgüt insanların hayatını mahvediyor' diye bir görüntü çıktı." dedi.

"Pensilvanya'da beddua ediyor, Kandildekiler 'amin' diyor"

Verdikleri mücadelede Paralel Yapı, PKK, PYD, YPG gibi terör örgütlerinin Türkiye'ye saldırıya geçtiğini belirten Akdoğan, bunların arkasında Paralel Yapı olduğunu ve onun da terör örgütleri ile işbirliği içinde bulunduğunu söyledi.

Akdoğan, "Pensilvanya'da beddua ediyor, Kandildekiler 'amin' diyor. Kandil eylem talimatı veriyor, bu taraftan alkış sesleri geliyor. Bu, kirli bir işbirliğidir ve bunlar hepsi aynı amaca hizmet ediyorlar. Onun için diyorum ki, terörle mücadeleyle başarılı olabilmemiz için Paralel Yapıyla mücadele de çok önemli." dedi.

Paralel Yapının dünyanın neresinde olursa olsun, Türkiye karşıtı her yapının yanında saf tuttuğunun altını çizen Akdoğan, bu yapının Türkiye düşmanlarıyla kol kola hareket ettiğini söyledi.

 "17 Aralık'ta başarılı olsalardı Türkiye'yi esir alacaklardı"

Paralel Yapıya yönelik operasyonlara gelen eleştirilere de değinen Akdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Merhametten maraz doğar. Bunlar, 17 Aralık'ta, bu bir darbe girişimidir, başarılı olsalardı Türkiye'yi esir alacaklardı. Daha önce de Türkiye'de darbeler oldu, her türlüsü. Amaç bir partiyi alaşağı etmekti, 28 Şubat'ta Refah Partisi'ni hükümetten indirdiler, düşürdüler. Her darbenin farklı amacı oldu. Ama bu kadar kapsamlısı, tehlikelisi olmadı. Bunların amacı sadece bir partiyi devirmek değildi, devleti devirmekti, Türkiye'yi esaret altına almaktı. Onun için MİT'i ele geçirmeye çalıştılar, yargıyı, emniyeti ele geçirmeye çalıştılar. Kim varsa bir şekilde içini boşaltıp ele geçirmeye çalıştılar." 

Twitter'da açılan "We love Erdoğan" başlığının birkaç saat sonra kaldırıldığını anımsatan Yalçın Akdoğan, "Bu sizi niye rahatsız ediyor, Tayyip Erdoğan sevgisi niye sizi çıldırtıyor? Demek ki, bu yapıların içinde birileri var." dedi.

 "Demokratik anayasanın en önemli şartı, mimarının millet olmasıdır" 

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya da yaptığı konuşmada, Türkiye'nin temel sorunlarına dikkati çekerek, yeni anayasa konusunda gelinen noktayı anlattı. Anayasanın, sadece bir medeniyet göstergesi değil, bir milletin demokrasi ruhunun ve seviyesinin göstergesi olduğunu söyleyen İyimaya, "Türkiye demokratik anlamda henüz anayasasına kavuşamamıştır. Demokratik anayasanın olmazsa olmaz en önemli şartı, mimarının millet olmasıdır." diye konuştu.

Osmanlı'dan bu yana yapılan anayasaların, "terceme yoluyla" yapılan anayasalar olduğunu belirten İyimaya, "Şu andaki anayasamızı da bir inşa anayasası olarak görmeyiniz, aslında protez bir anayasadır, takma bacak bir anayasadır." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim