• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Başbakan Erdoğan'dan çok kritik iki toplantı!

Başbakan Erdoğan'dan çok kritik iki toplantı!
Yerel seçimlerin ardından Meclis'te mesai başlıyor. Başbakan Erdoğan'ı ise Meclis açılışından önce iki kritik toplantı bekliyor.


Meclis seçim tatilinin ardından yarın çalışmaya başlıyor. Öncesinde ise bugün Bakanlar Kurulu ve AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısı yapılıyor. Toplantılarda seçim sonuçları, iç ve dış gelişmeler ile dört eski bakanla ilgili fezlekelerin Meclis süreci ele alınacak.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve bakanlar saat 13.30'da biraraya geldi. Toplantıda ana gündemin seçim sonuçları olması ve bu kapsamda bakanların seçim bölgelerindeki oy oranlarının ele alınması bekleniyor.

Seçimin hemen öncesinde internet üzerinden yayınlanan ve devlet sırlarının ifşa edildiği ses kaydı da Bakanlar Kurulu'nun gündeminde olacak. Dinlemelerle ilgili yeni önlemler alınması da toplantıda görüşülebilir.

KRİTİK GÜNDEM BAŞLIKLARI

Başbakan Tayyip Erdoğan "inlerine gireceğiz" diyerek seçim sonrası Gülen Cemaati'ne yönelik bir operasyonun sinyalini vermişti. Bu kapsamda Cemaat kurumlarına yönelik mali denetimler ile yurtdışındaki Cemaat okullarının durumu da toplantının konu başlıkları arasında.

Al Jazeera Türk'ün haberine göre, BDP'nin "çözüm süreci"yle ilgili yeni adım beklentisi sürüyor. Bu amaçla, seçimlerden önce, Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmeleri yasal bir zemine oturtmayı hedefleyen "Toplumsal Barış ve Müzakere Kanun Teklifi"ni Meclis Başkanlığı'na sundu. Öcalan'dan da "Müzakere için yasal çerçeve kaçınılmaz” çağrısı geldi. Başbakan Tayyip Erdoğan, "İmralı’yla ilgili, yasal bir zemine oturtulması bu çok ciddi bir yanlıştır" dese de süreçle ilgili gelişmelerin konuyla ilgili bakanların bir arada olduğu kurulda ele alınması planlanıyor.

Suriye sınırında yaşanan gelişmeler ile Meclis Genel Kurulu'nda gündeme alınmayı bekleyen MİT Yasası da Erdoğan'ın başkanlığındaki toplantıda gündeme gelecek.

AK PARTİ MYK TOPLANIYOR

Bakanlar Kurulu'nun ardından akşam saat 19.00'da AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplanacak. Bu toplantıda da dört eski bakanla ilgili fezlekeler konusunda Meclis'te izlenecek yöntem, dinlemelere ilişkin tedbirler, yolsuzlukların önlenmesine ilişkin yasal düzenlemenin taslağı ele alınacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili süreç ve Erdoğan'ın bu konudaki görüşlerini de MYK üyeleriyle paylaşabileceği belirtiliyor.

MECLİS GÜNDEMİ YOĞUN

Meclis yaklaşık bir aylık aranın ardından 8 Nisan Salı günü çalışmalarına yeniden başlayacak.

Dört eski bakan Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ve Erdoğan Bayraktar hakkında soruşturma komisyonu kurulup kurulmaması oylanacak. AK Parti ve CHP'nin verdiği ayrı ayrı önergelerin birleştirilerek oylanması gündeme gelecek. Kabul edilmesi halinde komisyonun 2014 Nisan ayı sonunda çalışmalara başlayabileceği belirtiliyor.

10 İSMİN VEKİLLİĞİ DÜŞECEK

Salı günü ayrıca yerel seçimlerde belediye başkanı seçilen 10 milletvekilinin, milletvekilliklerinin düşmesine ilişkin yazının da okunması bekleniyor. Tüm partilerden 26 milletvekili belediye başkanlığına aday gösterilmiş, bunlardan 10'u seçilmişti. 10 ismin milletvekilliğinin düşmesinin ardından Meclis'teki sandalye sayısı da değişecek.

MİT Yasası seçim sonrasına bırakılmıştı. Komisyon aşaması tamamlanan yasa, Genel Kurul'a indirilmeyi bekliyor. MİT'in yetkilerini arttıran kanunda değişiklik yapılabilir, bu da Genel Kurul aşamasında verilebilecek önergelerle mümkün. Yasayla ilgili takvimin Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK toplantılarının ardından Meclis Danışma Kurulu'nda alınacak kararla netleşmesi bekleniyor.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim