• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C

Başbakan Erdoğan: Ne hocaefendisi ya!

Başbakan Erdoğan: Ne hocaefendisi ya!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de halka hitap etti. Fettullah Gülen'e sert sözlerle çağrıda bulunan Erdoğan, cemaatin "inlerine" neden giremediklerini açıkladı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de halka hitap etti. Cemaat ve Fethullah Gülen'e sert sözlerle yüklenen Erdoğan, ayrıca Haşim Kılıç'ın telefonlarının dinlendiğini ve son çıkışının buna bağlı gerçekleştiğini ima etti. 

Erdoğan, "Pensilvanya'da bunların bir rehberi var kılavuzu var. Kendisine dün bir çağrı yaptım. Eğer samimi isen suçlu değilsen ülkeni seviyorsan, ne diyor Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. Kayseri'den daha güzel inzivaya çekilecek yer var mı? Gel Kayseri Konya Erzurum Bursa İstanbul'a... Gel Ankara Hacıbayram veliye... Niye gelmiyorsun? Pensilvanya bir inziva yeri olabilir mi ya... Ah kardeşlerim ah... İşte bunu iyi düşüneceğiz. Bir Müslüman müslüman kardeşini arkadan hançerlemez. Müslüman olmayanı da dinleyemez. Onun haremine giremez. Gözetleyemez. Bizim dinimizde böyle bir şey yok. Hocaefendi... Ne hocaefendisi ya. Böyle hocaefendi mi olur? Böyle örnek insan mı olur? Sen başbakanı enerji bakanını adalet bakanını nasıl dinlersin? Bunları yasal olarak dinlemek bile yasak. Ama bunlar bunu da yaptı. 

Dedim ya inlerine gireceğiz inlerine. Ama akşamdan sabaha olmuyor. Ama olacak.. Sabırla yavaş yavaş bunu da yapacağız. Ulusal güvenliği tehdit eden kim olursa olsun babamız dahi olsa acımayız. 

Kimse yolsuzluk noktasında ne olursa olsun asla affetmeyiz." dedi. 

Erdoğan Konya'da dile getirdiği Haşim Kılıç'ın telefonlarının dinlendiği iddiaları hakkında da, "Biz bunlara iyi niyetle davrandık. Ama bunlar suistimal ettiler. Arkadan vurdular. Sayın cumhurbaşkanını dinlediler beni dinlediler genel kurmay başkanını dinlediler meclis başkanını dinlediler Anayasa Mahkemesi'ni başkan ve üyelerini de dinlediler. Heralde birileri ne demek istediğimi anlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Sizlere teşekkür ediyorum Kayseri. 30 Mart'ta yüzde 59 oy oranıyla büyük Türkiye hedefiye istiklal mücadelesine sahip çıktığınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. 

18 büyük şehir kazandık. Birinci sırada Konya ikinci sırada Kayseri..

30 Mart seçimleri öncesinde en son il mitingimizde Kayseri'de yapacaktık. Bu süreci Kayseri ile kapatalım. Son mitingle sandığa girelim demiştik. Takdiri ilahi bir rahatsızlığımız sebebiyle ses kısıklığımız bu mitinglere müsade etmedi. Burada olamasak da televizyondan buradaki coşkunuzu bütün kalbimle paylaştım. 

Enerji bakanımız teşkilatımız Kayseri'de muhteşem bir miting yaptılar. O yağmura rağmen sizler dimdik ayakta durdunuz. 30 Mart'ın mesajını verdiniz aslında. Sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Bu kutlu davaya sahip çıktığınız Türkiye'de oynanan oyunu görüp sandıkta bozduğunuz için teşekkür ediyorum. 

12 yıldır yaptığımız gibi gece gündüz çalışmaya üretmeye, Kayseri'yi büyütmeye devam edeceğiz. 

Kayseri orta Anadolu'da bizim taçlandırılmış bir ilimiz. Kayseri'nin 16 ilçesinin 11'inde vardık. Kardeşlerim şimdi sayı 12'ye çıktı. Hem büyükşehir hem de 12 ilçemizde hizmetlerimize devam edeceğiz. Bugün hem teşekkür hem de yatırımlarımızın açılışlarını yapmak için buradayız.

Biliyorum sizler de hızlı tren istiyorsunuz. Kayseri Yerköy hızlı tren projesiyle Ankara'daki hatta bağlama kararı aldık. İnşallah Kayseri'yi bu hatta bağlayacak bu kadim Selçuklu kentini de Sivas-Ankara-Eskişehir-Konya-Bursa ve İstanbulla hızlı tren üzerinden birbiriyle buluşturacağız.

TBMM'nin 94. yıl dönümünü hep birlikte kutladık. Bir cuma günü Hacı bayramda namaz kılındı hatim duaları okundu... Zikir tesbih ve dualarla Ulus'taki meclis binasına gidildi. Camiden meclise kadar o coşku bambaşkaydı. Sevgili Peygamberimizin sancağı taşındı. Kurbanlar kesildi. Uzun uzun dualar edildi. Meclis 23 Nisan 1920'de açıldı.

Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları Meclisi yegane başvuru merci olarak tayin ettiler. Yasalar mecliste müzakere edildi ve kabul edildi. İstiklal savaşımız oradan idare edildi cumhuriyet mecliste ilan edildi. Meclis açılırken bir gayesi vardı milli iradenin merkezi olacaktı. Ülke ile ilgili her mesele mecliste karara bağlanacak. Hiç kimse kendini TBMM üzerinde görmeyecekti. 94 yıl boyunca zaman zaman meclisin bugücü gasp edilmek istendi. Meclis cumhurdan oluşur. Seçimle gelmiş vekillerden oluşur. Ne yaptılar? 27 Mayıs'ta darbe yaptılar. Meclis'in yani milletin iradesini gaspettiler. Başbakan Menderes'i ve iki arkadaşını idam ettiler. 

Bunun şakşakçısı CHP zihniyetiydi. 12 Eylül'de yine müdahale ettiler. 28 Şubat'ta bu sefer post modern şekilde müdahale ettiler. 7 yıl önce 27 Nisan'da Meclis'i tehdit etmek istediler. Meclisi korkutmak sindirmek istediler. Buna biz izin vermedik. Acıları çok iyi bildiğimiz için kefenimizi giyerek yola çıktığımız için izin vermedik. Çünkü biz kararlıydık. Bu oyunu tersine çevirecektik. Hamdolsun da çevirdik. Susmadık sessiz kalmadık. Ama meclisin iradesini tehdit edenler boş durmadılar. Bu sefer cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale etmek istediler. Meclisin c.başkanını seçmesini engellemek istediler. 367 diyerek hukukta yeri olmayan bir karar aldılar. Meclisin yetkisini bir kez daha gasp ettiler. Orada da geri adım atmadık. Milletin emanetini kendini meclisin üzerinde gören güçlere teslim etmedik. 

Size yani millete gittik. Siz de anayasa değişikliğini onayladınız. 367 garabetini ortadan kaldırdık. Kayserili kardeşimizi sayın Abdullah Gül'ü cumhurbaşkanı yaptık. Meclis genel kurulunda seçtik. 12. Cumhurbaşkanımız o makama kendisi bu oyla geldi. Engelleyemediler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de devrim niteliğinde bir karar aldık. Artık vekiller belirlemeyecek dedik artık asiller belirleyecek dedik. 10 Ağustos'ta bu ülkede cumhurbaşkanını yani cumhur kendi başkanını seçecek. Kayseri buna hazır mı? Birinci tur 10 Ağustos ikinci tur 24 Ağustos... Ben inanıyorum ki AK Parti'nin göstereceği adayı birinci turda benim halkım seçecektir. 

Biz istişare yapan bir partiyiz. Hiç birinin istişare yapmadığı yerde biz istişare ile karar alıyoruz. CHP ve MHP de bir şeyler öğrendi. Onlar ad güya kendi aralarında birşeyler yapıyorlarmış. İnşallah onlar da şimdi adaylarını gösterecek. Partimiz de gösterecek. Ağustos 10... Birinci tur... Temenni ederim ki milletim inşallah kararını verir gümbür gümbür yeni CUmhurbaşkanını millet seçer. 

Bundan rahatsız oldular. Olacaklar. Niye? Artık bu ülkede... 

Utanmadan sıkılmadan iktidarımızı yolsuzlukla suçladılar. CHP ve MHP'nin koalisyon yapabileceklerini bilyorduk. Buna bir de BDP katıldı. Yetmedi Penslivanya katıldı. Pensilvanya'ya dediler ki sen lokomotif ol biz vagon olalım. Çünkü bunlarda güç vardı. 

Biz bunlara iyi niyetle davrandık. Ama bunlar suistimal ettiler. Arkadan vurdular. Sayın cumhurbaşkanını dinlediler beni dinlediler genel kurmay başkanını dinlediler meclis başkanını dinlediler Anayasa Mahkemesi'ni başkan ve üyelerini de dinlediler. Heralde birileri ne demek istediğimi anlayacaktır. Geçtiğimiz yıl Gezi olayları boşuna çıkmadı. Zannettiler ki AKP iktidarını zora sokacaklar. Gezi olaylarında cevaplarını aldılar. Yetmedi 17 Aralık dediler. Onun da cevabını aldılar. 25 Aralık dediler... Onun da cevabını aldılar.

Bütün bunların karşısında milletten aldığı güçle dimdik duran bir AK Parti iktidarı vardı. İstediklerini yapabildiler mi? Yapamadılar. 

Şu Bahçeli... Hala konuşuyor ya.. Sen ne konuşuyorsun ya... Bu ülkede millet sana gel hükümet ol dedi. Ne oldu? 3 buçuk sene kaldın sonra çekip gittin niye kaçtın? Kalsaydın ya... Bunlar Sakarya depreminin altında kaldılar. O deprem bölgelerini öylece bıraktılar. Biz geldik yeniden imar ettik.

Bunlar samimi değil dürüst değil vatansever değil. Bunlar milliyetperver değil. Biz izimizi ta Moğolistan'da görürsünüz Orta Asya'da görürsünüz Balkanlar'da görürsünüz... Nereye ecdad gitmişse biz de gittik. Hiçbirini yolda bırakmadık. Onların eserlerini biz yeniden ihya ettik. Çünkü biz hiçbir zaman geçmişini inkar edenlerden olmadık. Onu sahiplenenlerden olduk. 

AK Parti iktidarından önce başörtülü kızlarımız üniversiteye gidebiliyor muydu? İmamhatiplerin orta kısımlarını kapattılar. Biz ne yaptık açtık. 4+4+4 Üç tane rabia... 

Katsayı kalktı... İstediğin üniversiteye bütün meslek okulları imamhatipler gitti mi? Neydi o ya... Başı açık kapalı.. Başörtülülere yapılan o zulüm neydi? İşte burada bak başı açık da var başı örtülü de var. Bütünleştiren parti hangisi? Biz ya biz! Bunlar maalesef sadece istismarını yaptılar. Biz yaşadık yaşıyoruz ve yaşayacağız. Bundan sonra inşallah daha da güzel olacak. 


Pensilvanya'da bunların bir rehberi var kılavuzu var. Kendisine dün bir çağrı yaptım. Eğer samimi isen suçlu değilsen ülkeni seviyorsan, ne diyor Pensilvanya'da inzivaya çekilmiş. Kayseri'den daha güzel inzivaya çekilecek yer var mı? Gel Kayseri Konya Erzurum Bursa İstanbul'a... Gel Ankara Hacıbayram veliye... Niye gelmiyorsun? Pensilvanya bir inziva yeri olabilir mi ya... Ah kardeşlerim ah... İşte bunu iyi düşüneceğiz. Bir Müslüman müslüman kardeşini arkadan hançerlemez. Müslüman olmayanı da dinleyemez. Onun haremine giremez. Gözetleyemez. Bizim dinimizde böyle bir şey yok. Hocaefendi... Ne hocaefendisi ya. Böyle hocaefendi mi olur? Böyle örnek insan mı olur? Sen başbakanı enerji bakanını adalet bakanını nasıl dinlersin? Bunları yasal olarak dinlemek bile yasak. Ama bunlar bunu da yaptı. 

Dedim ya inlerine gireceğiz inlerine. Ama akşamdan sabaha olmuyor. Ama olacak.. Sabırla yavaş yavaş bunu da yapacağız. Ulusal güvenliği tehdit eden kim olursa olsun babamız dahi olsa acımayız. 

Kimse yolsuzluk noktasında ne olursa olsun asla affetmeyiz. 

Nerede bu paralel yapı belgesi nerede diyenlere lafım bu dinlemeler belge değil mi? Daha neyi arıyoruz? Bu soruları soranlar paralel yapıyı gizlemeye çalışanların ta kendileridir. Ya kendileri de paralel olduğu ya da bir çıkarları olduğu için muhafaza etmeye çalışanlar var. 

Bakın CHP birbiri içine düştü. Niye bunlarla ortaklık ettik dediler. Aynı şeyi MHP'de yaşıyor. 

Erdoğan'ı, Erkilet Havalimanı'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Vali Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, milletvekilleri, belediye başkanları ve diğer yetkililer karşıladı.

Başbakan Erdoğan, Kayseri'de Anadolu Harikalar Diyarı'ndaki toplu açılış törenine katılacak, daha sonra Yozgat Boğazlıyan'da halka hitap edecek.

270420141447040324448.jpeg

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim