• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Başbakan Davutoğlu silahsızlanma çağrısını değerlendirdi

Başbakan Davutoğlu silahsızlanma çağrısını değerlendirdi
Başbakan Davutoğlu, Ankara'da AK Parti gençlik kongresine katıldı. Yapılan 'silahsızlanma çağrısı'nı değerlendiren Davutoğlu, 'Artık bu topraklarda silah diliyle kimse konuşmamalıdır" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da AK Parti gençlik kongresine katıldı. Gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:
- Gençlerle bir arada olmak bizleri de gençleştiriyor, Allah hepinizden razı olsun. Evlad-ı fatihan gençlerine selam olsun. 
- Vatanımız zor duruma düştüğünde, Çanakkale, Yemen ve Sarıkamış'a yürüyen gençlerimize selam olsun.
- Bu İstiklal gençlerinin bütün tarihte, bugünkü takipçileri olan, yolcuları, izcileri olan AK gençliğe selam olsun. AK Gençlik'in Ankara'da ki gençlerine selam olsun.
- Bugün sembolik bir gün. 28 Şubat'ta Ankara'da gençlerimizle bir aradayız. 28 Şubat ki; bundan önce 1997 28 Şubat'ında birileri eski Türkiye adına dediler ki, "28 Şubat bin yıl sürecek" bin yıl sürecek dedikleri 28 Şubat'ta başörtü sorunu, gençleri üniversite dışında bırakmak vardı. Şimdi soruyorum; o 28 Şubat'tan bir iz kaldı mı?
- Merhum, rahmetli Necmettin Erbakan hocamızı bir kez daha rahmetle,minnetle, şükranla anıyoruz.
- 28 Şubat'ta, 12 Mart'ta ezilen, horlanan gençlik bugün ayakta. Özgürlük arayab gençlik bugün onurla, izzetle yan yana üniversitelerine gidiyorlar.
- 28 Şubat, milletin evlatlarının izzetinin, onurunun çiğnendiği bir dönemdi. Şimdi yeni bir 28 Şubat'ta Ankara'dan sesleniyoruz, bu milletin bugün ilan ettiği 28 Şubat zihniyeti, milli iradeye dayanan zihniyet, hiçbir zaman durdurulamayacak, söndürülemeyecek inşallah.
- 28 Şubat'ta iç tehdit kavramıyla milletin fertleri, devlet tarafından tehdit ilan edilmişti. 28 Şubat'ta tanklar Sincan'da yürüyordu, şimdi ise Süleyman Şah için Suriye'de yürüyor. Aradaki fark bu.
- 2005'te Sayın Cumhurbaşkanımızın Diyarbakır'daki konuşmasıyla başlayan Çözüm Süreci, türlü badirelerden, tahriklerden, kumpaslardan geçerek bugünkü açıklamayla yeni bir zemine oturmuştur.
- Artık bu ülkede, Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi ayrımlar hiçbir şekilde bu milletin fertleri arasında nifak tohumu olacak şekilde kullanılamayacaktır. Türkiye'de şiddetin, silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır.
- Türkiye'de şiddetin silahın dili sona erecek, demokratik siyasetin önü açılacaktır. Bugün yapılan açıklamanın uygulanmasının da bizzat takipçisi bizler olacağız.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim