• BIST 8762.55
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Başbakan Davutoğlu: Cumhurbaşkanı'yla uyum içindeyiz, kıskanmasınlar

Başbakan Davutoğlu: Cumhurbaşkanı'yla uyum içindeyiz, kıskanmasınlar
Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Kimse bize milliyetçilik dersi vermesin, önce bayrağı her yerde dalgalandırsınlar. Al bayrağı her yere götüren dalgalandıran AK Parti 'dir. Brüksel'de, Somali'de de al bayrağı dalg

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasında öne çıkan noktalar şöyle:
"Sabah Bahçeli’yi dinledim. Bir sembol var ki o da al bayrak. Aydın’da Muğla da al bayrak AK parti kongre salonunu nasıl güzel süslediyse Diyarbakır’da Batman da da aynı güzellikle süslemişti. Kimse bize milliyetçilik dersi vermeye kalkmasın. O dersi vermek isteyenler al bayrağı önce ülkenin her yerinde sonra da dünyanın her yerinde dalgalandıracak. Ey Bahçeli Somali de de Brüksel de de o bayrağı biz dalgalandırıyoruz. Rahatsız olmuşlar. 28 Şubat gazetelerini açın bakın. Türk Baasçıları, Türk demekten haya ediyorum ama, hilali bayraktan kaldırmak istediler. Hilal İslam’ın sembolü ya.

Milliyetçilik, ülkücülük ancak ve ancak bu ülkenin sembolünü yüceltmekle mümkün olur. IMF temsilcisinin arkasındaki al bayrakla Somali’ye bir kalemde 300 milyon dolar verenin arkasında olan al bayrak ne anlama gelir onun bir düşünsünler. MİT Tırlarına operasyon yapıldığında neredeydin. O tırlar Bayırbucak Türkmenlerine gidiyordu. Neden sesini çıkarmadın. Neden bir kez dahi Suriye Türkmenlerine yardım konusunda bizim yanımızda durmadın. Yeni bir Ortadoğu hedefliyoruz. Bizim Ortadoğu anlayışımız birlik beraberliğe vahdete dayalı yeni bir kardeşlik coğrafyası. Biz Ortadoğu’daki kardeşlerimizin davasına acısına sahip çıkmaya onlarla birlikte bu tarihi yürüyüşü devam ettirmeye kararlıyız. Onlar bölmeye tahrik etmeye devam edecek biz birleştirmeye devam edecek. İnşallah seçime kadar 81 vilayetimizin hepsine gideceğiz.

' TÜRKİYE 'Yİ ÇOK GÜÇLÜ DİYE ALMIYORLAR'
12 yıl önce Türkiye’yi AB’ye almayanlar çok zayıf diye almıyorlardı şimdi ise çok güçlü diye almıyorlar. Onların kapısında özel bir muamele istemeyeceğiz. Eğer AB bir gün küresel bir güç olacaksa bunun yolu Türkiye’den geçer. Biz kendi yolumuzda tarihi yürüyüşümüzde yolumuza devam edeceğiz. Hem Londra’da hem Davos’ta finans kuruluşlarıyla çok sayıda toplantı yaptık. Gezi provokasyonlarından soran ülkemize yönelik tam bir kara propaganda faaliyeti yapılıyor. Bunlar üzerinden Türkiye’nin başarısı gölgelenmek isteniyor.

 

Biz de dünyada seferberlik ilan ediyoruz. Birileri ihanet şebekeleri bunu yapıyorsa biz de gerçekleri anlatmak için elimizden geleni yapacağız. Bir karşı hamle başlatıyoruz. İslam dünyasının barışı selamını dünyaya iletmek için her alkanda çalışmaya devam edeceğiz. Bütün bu tevziratlara rağmen Türkiye’ye büyük bir ilgi var. Üç yıl içinde İstanbul borsası 30 kademe yol aldı. Onlar tezviratlarına devam etsin biz yolumuza devam edeceğiz.

'CUMHURBAŞKANI'YLA UYUM İÇİNDEYİZ, KISKANMASINLAR'
Geçtiğimiz hafta cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bakanlar Kurulu'nu topladık. Bunu hemen istismar etmek istediler. Cumhurbaşkanımız ile tam bir uyum içindeyiz ve bu uyumun bozulmasına hiçbir şekilde izin vermeyiz. Bizim siyasetimiz vefa siyasetidir. Bu sabah Bahçeli, muhtemelen öğlen de Kılıçdaroğlu aynı konuda istismar yapacaklar.
Cumhurbaşkanımızın Bakanlar Kurulu'na ihtiyaç hissettiğinde başkanlık yapması anayasal bir yetkidir ve bu daha önce de kullanılmıştır. Bize bu kürsüden hitap eden biri olarak cumhurbaşkanımızın bu kadar yakın çalışmasından daha doğal bir şey yok, kıskanmasınlar. Biz onların bildiği siyasetçiler değiliz. Biz hem dava ahlakını hem de devlet geleneğini sürdürürüz. Hiçbir şekilde cumhurbaşkanımız ilzam edilemez. Hesap verecek olan biziz.

'YOLSUZLUK OYLAMASI İSTİSMAR EDİLDİ'
Soruşturma komisyonu oylaması hakkında istismarlar yapıldı. Rapor TBMM’de teyit edildi. Bu ne anlama geliyor? 17-25 Aralık operasyonlarının bir darbe girişimi olduğunun; birincil mahkemeler tarafından verilen takipsizlik kararının genel kurulumuzca tescil edildiği anlamına geliyor. AK Parti olarak hiçbirimiz ihsası reyde bulunmadık. Ama muhalefet partileri bunu yapmadılar, suç işlediler.

Hani şu Hazreti Peygambere hakaret eden karikatürleri basan gazete var ya... Birkaç gündür o dönemin savcısıyla röportaj yapıyorlar. Ergenekon, Balyoz, ihanet şebekesi yan yana. Ve arkalarında CHP. Bu röportajın bir ibret vesikası olarak saklanmasını tavsiye ediyorum.

'AK PARTİLİLER ONURLARIYLA OY KULLANDILAR' 
Böyle bir koalisyonlar mücadele ediyoruz. Bütün şer odakları yan yana. Yan yana olsunlar biz hayır yolundan ayrılmayacağız. AK Parti grubu doğru olanı yapmıştır. Eğer AK parti grubu blok olarak hareket etmiş olsaydı bu sefer de “talimatla oy kullandılar” diyeceklerdi. AK Partili milletvekilleri onurlarıyla oy kullandılar burada da hepsine teşekkürlerimi iletiyorum.
Nice on yıllar bu kervan yürüyecek ve hesap sorulması gerekenlerden hesap sorulacak.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim