• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Başbakan Davutoğlu, Çipras’la İzmir’de Buluşuyor

Başbakan Davutoğlu, Çipras’la İzmir’de Buluşuyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile İzmir'de buluşacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile İzmir'de buluşacak. 8 Mart'ta İzmir'de düzenlenecek Türk-Yunan İş Konseyi'ne birlikte katılacak olan Davutoğlu ve Çipras'ın başkanlık edeceği zirveden, iki ülkenin ilişkilerini pek çok alanda geliştirecek adımlar çıkması bekleniyor.

Yapılacak toplantı ve programa ilişkin bir açıklama yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, iki ülke başbakanının Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı'nda bir araya gelmesini ve bu toplantının İzmir'de gerçekleşmesinin önemli olduğunu söyledi. Delican, Ege Denizi'nin iki yakasındaki dost ülkelerin, güçlü işbirlikleri ve ortak kararlarla bunu pekiştireceğine inandığını belirtti.

Delican, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Brüksel'den İzmir'e Pazartesi akşamı geleceğini ve saat 21.30'da Adnan Menderes Havaalanı'nda kendisini karşılayacaklarını söyledi.

SEÇİMDEN SONRA İLK KEZ İZMİR'DE

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın ilgili bakanlarıyla birlikte konsey kapsamında gerçekleştirilecek iş forumuna da hitap edeceklerini belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Başbakanımız, 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez böylesi önemli bir zirve vesilesiyle İzmir'de olacak. Bu büyük buluşmanın, başta İzmir olmak üzere; ülkemiz ekonomisi ve iki ülkenin ilişkileri açısından önemli kazançlar doğuracağına inanıyorum. İş dünyasının karşılıklı olarak beklentileri de bu yönde, farkındayız. Başbakanımızın Yunanistan Başbakanı Çipras ile sığınmacılar ve daha pek çok meseleyi de görüşmesi de bekleniyor. Olumlu sonuçlar alınacağını ve ortaya gerek ticari gerekse insani işbirlikleri çıkacağını umuyoruz. Ege Denizi, pek çok açıdan dünya üzerindeki önemli değerlerden biri. Ve İzmir de öyle. Bu değerin iki yakasındaki ülkenin ve vatandaşlarının ekonomide, toplumsal durum ve olaylarda bir araya gelmesini ve başbakanlık düzeyinde istişarelerde bulunmasını önemsiyoruz" diye konuştu.

İZMİR İÇİN ÇOK ÖZEL

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gündem ve uygulamalarında İzmir'in her daim özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Başkan Delican, kendisinin İzmir'i sıradan bir Ege şehri olmaktan öteye, tarihi ve taşıdığı potansiyellerle ulusal ve uluslararası bir değer olarak gördüğünü hatırlattı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir'i "ufuk şehir" olarak tanımladığına iaşret eden Delican sözlerini şöyle sürdü: İzmir'i her daim öngörü ve sağduyu ile değerlendirdi. Şehrimizi "Ufuk Şehir İzmir" olarak tabir etti. Bu düşüncesini destekleyen çok önemli bir yapılanmayı İzmir'de gerçekleştirdi. Başbakanlığı İzmir'e taşıdı ve burada Başbakanlık Ofisini açtı. Bu ofis gece gündüz İzmirlilerin emrinde olacak. Başbakanlığın bütün birimleri burada temsil edilerek bir hizmet bürokrasisi bir hizmet alanı oluşacak. Başbakanımız her zaman İzmir'in yanında oldu, olmaya da devam ediyor."

HAVAALANINA DAVET

İzmir'de yaşayan herkesi Başbakan ile İzmir havaalanında buluşmaya davet eden İl Başkanı Delican, "Sayın Başbakanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nu 7 Mart 2016 Pazartesi günü saat 21.30'da İzmir Adnan Menderes Havaalanı'nda coşkulu bir kalabalıkla karşılayacağız. İzmir Adnan Menderes havaalanında Sayın Başbakanımıza gerçekleştireceğimiz coşkulu karşılamaya tüm vatandaşlarımız davetlidir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim