• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 15 °C

Başarıya Adım: Çok Çalışmak Ve İyi Başlangıçlar

Başarıya Adım: Çok Çalışmak Ve İyi Başlangıçlar
Başarılı iş insanlarıyla üniversite öğrencilerin bir araya geldiği Young Guru etkinliklerinde konuşan Mehmet Mobassit, rekabete dayalı bir iş piyasasında...

Başarılı iş insanlarıyla üniversite öğrencilerin bir araya geldiği Young Guru etkinliklerinde konuşan Mehmet Mobassit, rekabete dayalı bir iş piyasasında iyi başlangıçların ve çok çalışmanın öneminden söz etti.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde Girişimcilik Kulübü'nün düzenlediği Young Guru etkinliklerinden "Genç Yaşta Uluslararası Lider Firmalarda Yönetici Olmak" isimli konferansında konuşan uluslararası çikolata firması Mars'ta yöneticilik yapan Mehmet Mobassit, profesyonel iş yaşamını en küçük adımlarından başlayarak anlattı. Üniversiteye başladığında yeni öğrencilere üniversiteyi tanıtarak halkla ilişkiler departmanında gönüllülük çalışmaları yaptığını belirten Mobassit, "Şu an ne yapıyorsanız 3 yıl sonra da onunla meşgul olacaksınız" dedi ve iş yaşamından örnekler verdi. Konferansa katılan öğrenciler de Mobassit'in deneyimleri konusunda görüşlerini paylaştı ve iş yaşamı hakkındaki sorularını iletti.

İş hayatında karşılaştığı zorlukları, süreçleri anlatarak öğrencilere faydalı olmayı istediğini belirten Mobassit, "Uluslararası bir firma olan Mars Gıda'da çalışıyorum, daha önce Coca Cola'da çalışıyordum. Öğrenciler, rekabetten biraz korkuyor, başka üniversiteler var diyorlar. Yarış çok büyük, herkes nasıl aksiyon alacağını şaşırmış durumda ve kendini konumlandırmaya çalışıyor. Üniversite 3.-4. sınıftan arkadaşlarda o telaşı görüyoruz, ben de burada naçizane başarıya giden yolları anlatmaya çalışacağım" dedi.

Coca Cola'da başladığı profesyonel iş hayatından söz eden Mobassit, "Buradan hareketle söyleyebilirim ki, iyi bir yerde başlangıç yapmak ve çok çalışmak önemlidir. Bu bir klasik olsa da öğrencilere çok çalışmalarını ve kendinizi iyi yerde konumlandırmalarını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Mobassit, çikolata piyasasının geliştiğini vurgulayarak, "Türkiye yurt dışı satın almalarıyla beraber gerçekten çikolata pazarında ismi duyulur bir hale geldi" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim