• BIST 9876.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Baş: "Karanlık İşlerin Panzehiri Denetimdir"

Baş: "Karanlık İşlerin Panzehiri Denetimdir"
Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Sekreteri Bahadır Baş, aldıkları ortak kararla bağımsız denetimin güvenlik ve yargı dışında hayatın...

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Sekreteri Bahadır Baş, aldıkları ortak kararla bağımsız denetimin güvenlik ve yargı dışında hayatın her alanında uygulanması gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (OSMMMO) tarafından 1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında yapılan çalışmaları için değerlendirme toplantısı yapıldı. OSMMO binasında yapılan değerlendirme toplantısına OSMMMO Başkanı Ertuğrul Yüksel, Basın İlan Kurum Ordu Şube Müdürü Çetin Oranlı, Altınordu Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şahin Sevinç, OSMMMO Başkan Yardımcısı Mustafa Çörtük, Oda Sekreteri Bahadır Baş, Oda Saymanı Haluk Civanbay, yönetim kurulu üyesi Ender Sönmez ve basın mensupları katıldı.

YÜKSEL: "MUHASEBEİYİ ALIŞILAGELMİŞ KALIPLARIN DIŞINDA ANLATTIK"

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren OSMMMO Başkanı Ertuğrul Yüksel, devletin önemli gelir kaynağının vergiler olduğunu, bu vergilerin tahsilinde en önemli katkının mali müşavir ve muhasebecilerin katkıları olduğunu vurguladı. 1-7 Mart Muhasebe Haftası kapsamında oda olarak yapılanları değerlendiren Yüksel, "Biz oda olarak hafta boyunca muhasebeyi alışılagelmiş kalıpların dışına çıkarak anlatmaya çalıştık. Ordu'nun genelinde bu çalışmalarımızı sürdürdük. Meslektaşlarımızın yaptığı görevler kamu maliyesi ve Türkiye ekonomisi içindir. Görevlerimizi yaparken karşılaştığımız bir takım sorunlar var ve bu sorunlarda işlerimizin aksamasına yol açıyor. Bizim taleplerimiz haklı taleplerdir. Bu taleplerimizi ve sorunlarımızı, diyalog ve karşılıklı görüş içerisinde çözülmesini istiyoruz" dedi.

BAŞ: "HAYATIN HER ALANINDA BAĞIMSIZ DENETİM UYGULANMALIDIR"

OSMMMO Başkanı Ertuğrul Yüksel'in ardından söz alan OSMMMO sekreteri Bahadır Baş, muhasebeciler ve mali müşavirlerin sorunları hakkında bilgiler verdi. Bağımsız denetime dikkat çeken Baş, bu uygulamanın tüm iktisadi işlemleri kapsaması gerektiğini belirterek, "İlke olarak denetimsiz işletme düşünülemez. Bağımsız denetimi hayatın her alanında yaşama geçirmek zorundayız. Yerel yönetimlerde, kamu idarelerinde, işletmelerde, tüm şirketlerde, siyasi partilerde, vakıflarda, kısacası güvenlik ve yargı dışında hayatın her alanında en etkin şekilde bağımsız denetim uygulanmalıdır. Denetimin olmadığı yerde suistimaller yaşanır, yolsuzluk yaşanır ve karanlık işler yaşanır. Yolsuzluğun, suistimalin, karanlık işlerin panzehiri denetimdir. Bu nedenle en kısa zamanda tüm sermaye şirketlerinin bağımsız denetime tabi tutulması gerekir" diye konuştu.

"DENETİM KRİTERLERİNİN AB KRİTERLERİNE UYGUN HALE GETİRİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Şirketlerin bağımsız denetime tabi tutulması için kriterlerin çok yüksek olduğunu bunun için AB ülkelerinde uygulanan kriterlerin uygulanmasını talep ettiklerini ifade eden Baş, "Bu sebeple bizler bağımsız denetim kriterlerin Avrupa Birliği kriterlerine çekilmesini istiyoruz. Bununla ilgili limitler çok yüksek. Bu sebeple belki de Türkiye'de üç büyük firma bağımsız denetime tabi. Bu bağlamda şirketlerin bağımsız denetime tabi tutulması için bizim TÜRMOB olarak önerimiz, aktif toplam 12 milyon TL, yıllık net satış hasılatı 24 milyon ve çalışan sayısının 50 üzeri olmasını talep ediyoruz. Bu çalışma ile AB ülkelerinde ki şirketler gibi bizim ülkemizdeki şirketlerin de bağımsız denetime tabi tutulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Baş: "Karanlık İşlerin Panzehiri Denetimdir"

Baş: "Karanlık İşlerin Panzehiri Denetimdir"

Baş: "Karanlık İşlerin Panzehiri Denetimdir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim