• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

Bartın’da ‘Tarım Ve İnsan’ Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı

Bartın’da ‘Tarım Ve İnsan’ Konulu Fotoğraf Sergisi Açıldı
'7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması Sergisi" Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde sergilenmeye başlandı.

'7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması Sergisi" Bartın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde sergilenmeye başlandı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca düzenlenen "7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması Sergisi" 25 Mart'a kadar Bartın İl Müdürlüğü binasında sergilenecek. "7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışması'na 401 katılımcı bin 827 eserle katılmış, değerlendirmeye alınan 739 eserden 17 eser ödül, 156 eser de sergilenmeye layık görülmüştü. Başta çiftçiler olmak üzere tüm Bartın halkının ziyaretine sunulan fotoğraf sergini ilk ziyaret edenler, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu ve eşi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun oldu.

Sergi ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Vali Azizoğlu "Ülkemizin değişik yerlerinde çiftçilerimizin uyguladığı tarımsal faaliyetlerin bu fotoğraflar vesilesiyle izlenmesi çok değerli. Bakanlığın böylesi değerli bir çalışmayı gerçekleştirdikleri için tebrik ediyorum. Bu fotoğraflar ileride çok önemli bir hazine olarak yerini alacaktır" dedi.

25 Mart'ta sona erecek olan sergi hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram, "2009 yılından beri her yıl Bakanlığımızca toprağın ve tarımın önemi konusunda tarımla sanatı buluşturmak, sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla düzenlenen fotoğraf yarışması 2015 yılında da bir banka sponsorluğunda düzenlenmiştir. Yarışma sonucunda dereceye giren ve sergilemeye layık görülen ve tüm illerimizde de sergilenecek olan 60 adet fotoğrafı il müdürlüğümüz binasında da halkımızın ziyaretine sunduk. Tarımsal faaliyetler ile hayvancılık, toprak, su, su ürünleri, gıda ve muhafazası, tarım ürünlerinin işlenmesi, çiftçi, köy ve köylüyle ilgili konuları kapsayan fotoğrafların ulusal olarak yarışmasını ve sergilenmesini amaçlayan "Tarım ve İnsan" konulu fotoğraf yarışması, fotoğraf sanatı açısından bir kilometre taşı ve bir marka haline gelmiştir. Orijinal, tarımla sanatı buluşturan ve hatta insanı dinlendirme özelliğine sahip karelerin bulunduğu fotoğraf sergimize tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim