Bartın'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası işbirliği ile gıda hijyen eğitimi verildi.
Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, İl Müdürlüğü ve Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası işbirliği ile organize edilen gıda hijyen eğitimi gerçekleştirildi. Gıda hijyen eğitiminde gıda işletmecileri ve çalışanlarından oluşan 48 kişi katıldı. Eğitim, Gıda Mühendisi Celal Uğuz tarafından verildi. Gıda Hijyeni Yönetmeliği kapsamında gıda işletmecilerinin ve çalışanlarının sorumlulukları, genel ve özel hijyen gereklilikleri, gıda güvenliği kriterleri ile gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerlerinde çalışan personelin kişisel bakım ve hijyeni, işletme hijyeni, alet ekipman hijyeni konularında eğitim verildi. Verilen eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olanlara hijyen eğitim sertifikası düzenlenecek. Öte yandan hijyen eğitim sertifikasına sahip olmayanların gıda işletmelerinde çalıştırılamayacağı bildirildi.