• BIST 9933.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Bartın TSO Ve KOSGEB Arasında Protokol İmzalandı

Bartın TSO Ve KOSGEB Arasında Protokol İmzalandı
Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Bartın İl Müdürlüğü arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü imzalandı.

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Bartın İl Müdürlüğü arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü imzalandı.

"BARTIN'IN KATMA DEĞERİ GİRİŞİMCİLER İLE GERÇEKLEŞECEK"

Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla Bartın Ticaret ve Sanayi Odası'nda uygulamalı girişimcilik eğitiminin belli dönemlerde aralıksız olarak verileceğini ifade eden Bartın TSO Başkanı Cihat Çakır yaptığı açıklamada, "Oda olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız KOSGEB'in de destekleriyle devam etmektedir. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde adayların girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar anlatılacaktır. Verilecek olan eğitimin ana modüllerine yüzde 80 oranında devam eden katılımcılar, katılım belgesi almaya hak kazanacaklardır. Bölgemiz ekonomisinin canlanması ve kurulacak olan yeni işletmelerin istihdam oluşturması ise en büyük beklentimizdir. Bu vesile ile Bartın'da iş kurmak isteyen girişimci adaylarına yardımcı olmayı ve KOSGEB desteklerinden faydalanmaları konusunda katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Toplam destek miktarı 50 bin TL hibe, 100 bin TL faizsiz kredi olmak üzere toplam 150 bin TL'dir. Erkek girişimciler için yüzde 70, kadın, gazi, birinci derecede şehit yakını veya engelli girişimciler için yüzde 90 oranında destek uygulanacaktır. Destek oranlaması ise işletme kuruluş desteği 2 bin TL, kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği 18 bin TL, işletme giderleri desteği 30 bin TL, sabit yatırım desteği ise 30 bin ve geri ödemeli sabit yatırım desteği 100 bin TL olarak belirlenmiştir. Girişimcilerimizin bölgemize ve Bartın'a katma değer sağlamasını temenni ediyorum. Bizlere bu imkanı sağlayan KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta ile personeline teşekkür ediyorum" dedi.

"İŞİNİ BÜYÜTMEK İSTEYENLEREDE DESTEK"

Girişimciliğin ülkenin ve kentin geleceği için önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta ise, "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri'nin sadece iş kurarken değil, iş kurduktan sonra da ihtiyaç duyulan her türlü bilgiyi sağladığını söyledi. KOSGEB olarak iş kurmak isteyenlere olduğu gibi işini büyütmek isteyenlere de destek verdiklerini aktaran KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta, ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini vurguladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim