• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

“Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi” Bildirisine Tepki

“Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi” Bildirisine Tepki
Eskişehir Eğitim Bir-Sen 3 No'lu Üniversite Temsilciliği ile Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir Şubesi'nin üyeleri "Üniversitemizde terör destekçisi akademisyen...

Eskişehir Eğitim Bir-Sen 3 No'lu Üniversite Temsilciliği ile Türkiye Gençlik Vakfı Eskişehir Şubesi'nin üyeleri "Üniversitemizde terör destekçisi akademisyen istemiyoruz" konulu bir protesto eylemi gerçekleştirdiler, terör olaylarında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Üyeler, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Uygulama Camii'nde kıldıkları Cuma Namazı sonrasında, "Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi"ne imza atan akademisyenlere tepki göstererek yapılan basın açıklamasına katıldılar. rup adına basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Eskişehir Üniversite Temsilciliği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Duran Katar, yapılan bu ihanetin, özgürlük ve akademisyenlik kılıfına gizlenerek sunulmasının, üzerinde hassasiyetle durulması gerek bir sorun olduğunu söyledi. Bu akademisyenlere kadroların kimler tarafından verildiğini merak ettiklerini aktaran Katar, "Bu durum bize üniversite rektörlerince yapılan akademik atamaların Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından daha sıkı denetlenerek, takip edilmesi gerektiğini göstermiştir. Bu konuda YÖK'ü akademik kadrolara atanacak kişilerin güvenlik soruşturmalarının, devletin güvenliğini zaafa uğratmayacak şekilde yapılarak denetlenmesi konusunda güvenini hassasiyetle yapmaya davet ediyoruz" dedi.

"AKADEMİSYENLERLE İLGİLİ İŞLETİLECEK OLAN YASAL SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Yrd. Doç. Dr. Duran Katar, akademisyenler hakkında işletilecek olan yasal sürecin takipçisi olacaklarını belirterek açıklamasına şöyle devam etti:

"Terör sevici ve destekçisi bu akademisyenlerin millete ve devlete ihanet içeren bildirilerini yayınladıktan sonra, çeşitli üniversitelerimizde bu bildiriye imza atan akademisyenler hakkında görevden el çekme dahil birçok yaptırımların uygulandığını, basından duymakta ve görmekteyiz. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi özelinde bu ihanet belgesine imza atan akademisyenlerin olduğunu bu bildiriden üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. İhanet belgesine imza atan bu kişiler hakkında üniversitemiz yönetiminin herhangi bir girişimde bulunup bulunmadığı, kamuoyu tarafından merak edilmektedir. Ayrıca bu konuda birçok üniversitesi senatosu toplanarak, terörü destekleyen akademisyenlere karşı terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin de yanında olduğunu deklara etmiştir. Aynı tavrı kamuoyu olarak üniversitemiz yönetiminden de beklemekteyiz. Biz sivil toplum örgütleri olarak açıkça terörden ve teröristten yana tavır alarak suç işleyen bu akademisyenlerle ilgili işletilecek olan yasal süreçlerin takipçisi olacağımızı buradan ilan ederek, kendilerini lanetle kınıyoruz."

Grup üyeleri, basın açıklamasının ardından terör olaylarında hayatını kaybeden şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldıktan sonra sessizce dağıldı.

“Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi” Bildirisine Tepki

“Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi” Bildirisine Tepki

“Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi” Bildirisine Tepki

“Barış İçin Akademisyenler İnsiyatifi” Bildirisine Tepki

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim