• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Bankamatikten Para Çekerken Dikkat

Bankamatikten Para Çekerken Dikkat
İzmir'de, 7 ayda, ATM'ler kurdukları düzeneklerle kart kopyalayarak ATM'lerden yaklaşık 50 bin lira çektiği ileri sürülen 2 şüpheli polis ekiplerince...

İzmir'de, 7 ayda, ATM'ler kurdukları düzeneklerle kart kopyalayarak ATM'lerden yaklaşık 50 bin lira çektiği ileri sürülen 2 şüpheli polis ekiplerince yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmada, geçtiğimiz Temmuz ayından bugüne Türkiye genelinde çok sayıda kart kopyalama ve üretilen kopya kartlarla para çektikleri tespit edilen M.M.G.(43) ve R.O.(32) isimli şahısları yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçirilen dizüstü bilgisayar ve telefonlarda, ATM'lerde işlem yapan vatandaşların şifrelerini ele geçirmek için kurulan mini kamera düzeneğine ait çok sayıda video kaydı bulundu. Şüphelilerin yakalanmamak için kopyalama yapmak üzere gittikleri illerde kısa süre kalarak sık sık yerlerini ve kiraladıkları araçları değiştirdikleri, İzmir'de farklı tarihlerde 15 farklı ATM üzerinden kopyalama ve izinsiz çekim işlemleri ile yaklaşık olarak 50 bin TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Zanlılar emniyetteki işlemlerinin ardına sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

Emniyet yetkilileri, kart kopyalamalarına karşı vatandaşları uyardı. Yapılan yazılı açıklamada; "Vatandaşlarımızın benzer olaylar da mağdur olmamaları için hesap hareketlerini düzenli olarak kontrol etmelerini, ATM'lerde işlem yaparken şifre girdikleri esnada olası bir şifre görüntüleme düzeneğine karşı tuş takımını kapatmak üzere perdeleme yapmalarını, ATM'nin çevresinde gözetleme yapan şüpheli şahıslar ya da kart giriş haznesi, para çıkış haznesi, tuş takımı gibi kısımlarında herhangi bir kabarıklık veya anormal bir durum fark etmeleri halinde ATM cihazına müdahale etmeden banka ve kolluk görevlileriyle irtibata geçmelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim