• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 13 °C

"Balkanlar'da yatırım için istikrar şart"

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Yatırımların, ticaretin ve zenginliğin olabilmesi için, Balkanlar'da sürdürülebilir istikrara ihtiyaç var" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) kurucu üyesi olduğu Balkan Odaları Birliğinin Genel Kurul Toplantısı Podgoritsa'da yapıldı. 

ABC'nin dönem başkanlığını yürüten Karadağ Ekonomi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, Balkanlar'daki sektörel işbirliği ve G-20 ülkelerinin küresel ekonominin idaresindeki rolü konuları ele alındı.

Hisarcıklıoğlu, Karadağ Ekonomi Odasındaki toplantıda yaptığı konuşmada, Avrupa'da ekonomik krizin etkilerinin giderilip ekonomik kalkınma için ufuk açmak gerektiğini belirtti.

Ticaret için barışın gerekli olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, ''Bizler, barış ve ticaretin muhafaza edildiği refah bir bölgede yaşamalıyız'' diye konuştu.

Türkiye'nin bu yıl G-20'ye dahil olacağını, 2015 yılında ise dönem başkanlığını yürüteceğini bildiren Hisarcıklıoğlu, Türkiye'yi, Balkan ve Ortadoğu ülkelerinin G-20'deki temsilcisi olarak gördüklerini ifade etti.

Hisarcıklıoğlu, toplantının ardından yaptığı açıklamada, Balkan ülkelerindeki sanayi ve ticaret odaları olarak en önemli çabalarının, bölge ülkeleri arasındaki ekonomik işbirliğinin daha da geliştirilmesini sağlamak ve Balkan bölgesinin yatırım yapılabilir, yatırım çekebilir bir bölge olmasına katkıda bulunmak olduğunu kaydetti.

Başarılı bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Hisarcıklıoğlu, ''Ana konularımız: yeni dünyada, gelişen dünyanın yeni ekonomik trendleri ne tarafa gidiyor? Balkanlar'ın bunun içerisinde nerede yer alması lazım,? Bizim ve hükümetlerimizin neler yapması lazım konuları oldu'' diye konuştu.

Balkan ülkeleri arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, ''Bunun için öncelikle huzur ve istikrarın gelmesi çok önemli. Yatırımların, ticaretin ve zenginliğin olabilmesi için, Balkanlar'da sürdürülebilir istikrara ihtiyaç var'' ifadesini kullandı.

Karadağ Başbakanı Milo Cukanoviç'in de kendilerini kabul ettiğini bildiren Hisarcıklıoğlu, bu kapsamda, Türkiye ile Karadağ arasındaki ekonomik ilişkileri ele aldıklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile Karadağ arasındaki ilişkilerin siyaseten en üst seviyede olduğunu ve bundan memnuniyet duyduklarını belirterek, ''İş dünyaları olarak birbirimize çok sıcak bakıyoruz. İki tarafta da büyük potansiyel var ama bu potansiyeli yeterince değerlendiremiyoruz'' değerlendirmesini yaptı.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim