• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Balıkesir Memur-Sen: Büyük zaferin ilk cumasını bugün eda ediyoruz

Balıkesir Memur-Sen: Büyük zaferin ilk cumasını bugün eda ediyoruz
Memur-Sen Balıkesir İl Başkanı Ahmet Gür, kamu personelinin yıllar boyu en büyük hakkı olan dinî vecibelerini yerine getirme konusunda, işiyle amirinin...

Memur-Sen Balıkesir İl Başkanı Ahmet Gür, kamu personelinin yıllar boyu en büyük hakkı olan dinî vecibelerini yerine getirme konusunda, işiyle amirinin iki dudağı arasında sıkıştırıldığını söyledi. Gür, "Kamu çalışanlarının cuma namazına katılmasının önündeki en büyük engelin kaldırılması adına, Memur-Sen olarak kanayan bu yaraya derman olmak için üçüncü dönem toplu sözleşme masasına taşıdığımız ve mutabakata vardığımız bu büyük zaferin ilk cumasını bugün eda etmiş bulunmaktayız." dedi.

Memur-Sen Balıkesir İl Temsilciliği, cuma namazından sonra tarihî Zağnos Paşa Camisi önünde, memurlara cuma namazı izni verilmesiyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. Daha sonra sendika tarafından lokma dağıtıldı. Burada konuşan Memur-Sen İl Başkanı Gür, günlerden cuma olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "Bugün günlerden, İslâm âleminin bayramı. Kamu personeli için cumalar, yıllar boyu geçmişteki darbe yasalarının ve zihniyetinin dayatmasıyla fişlenme korkusu ya da, "Acaba gidebilecek miyim? Amirimden izin alabilecek miyim?" telaşesi arasına sıkışıp kalmıştır. Bu cuma, darbe anayasalarının ve zihniyetinin geride bırakıldığı, inananların inançlarını özgürce yaşama, şahısların inisiyatifinden kurtarma adına büyük bir miladın başlangıcı olan cumadır. Bugün Memur-Sen Konfederasyonumuz'un, üçüncü dönem toplu sözleşme masasında, vicdanlara seslenme adına aldığı bu hakkın ilk cuması. Kamu personeli için geçmişin karanlıklarına bakacak olursak, evlerinde bile namaz kılmaktan korkar hale gelen, hanımının başının örtülü olmasından tutun da sabah namazı vaktinde, "Acaba evin ışıkları yanıyor mu?" gibi fişlemelere maruz kalan, karşılığının ise işten atılmakla ödendiği, inançların ülke adına tehdit unsuru olarak görüldüğü, inançlarını yaşamak isteyen personelin en ağır şekilde cezalandırıldığı kara bir dönem çıkıyor karşımıza." Bu dönemde, geçmişin kara mirası olan kamuda başörtüsü yasağının kaldırıldığını da hatırlatan Ahmet Gür, şöyle devam etti: "Kamu çalışanlarının cuma namazına katılması önündeki en büyük engelin kaldırılması adına, Memur-Sen olarak kanayan bu yaraya derman olmak için üçüncü dönem toplu sözleşme masasına taşıdığımız ve mutabakata vardığımız bu büyük zaferin ilk cumasını bugün eda etmiş bulunmaktayız. Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen, geçmişte olduğu gibi bugün de büyüklüğüne yakışır şekilde vicdanların sesi olmuştur, olmaya devam edecektir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim