• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Balık Yağındaki Sağlık; ’EPA Ve Dha’

Balık Yağındaki Sağlık; ’EPA Ve Dha’
AksuVital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, balık yağı içerisinde bulunan EPA ve DHA esansiyel yağ asitlerinin vücudun sağlıklı gelişimi...

AksuVital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, balık yağı içerisinde bulunan EPA ve DHA esansiyel yağ asitlerinin vücudun sağlıklı gelişimi için son derece önemli olduğunu belirtti.

AksuVital Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı Sevil Gülsoy, balık yağı içerisinde bulunan EPA ve DHA yağ asistlerini değerlendirdi. Gülsoy, yağ asitleri beyin gelişimi ve fonksiyonlarında etkin rol oynamakta, ayrıca bağışıklık sisteminin güçlenmesi, kroner kalp hastalıklarının önlenmesi ve sinir sistemi fonksiyonlarında etkili olmaktadır. Omega-3 yağı içerisinde bulunan EPA ve DHA esansiyel yağ asitleri vücudun sağlıklı gelişimi için son derece önemli olan temel yağ asitleridir. Vücut tarafından üretilemediği için dışarıdan almamız gereken maddelerdir. Yeterince balık, keten tohumu, fındık, ceviz veya sebze tüketmiyorsanız sağlıklı bir vücut için omega-3'ü yeterince alamıyorsunuz demektir" dedi.

"EPA VE DHA GÖZE DE İYİ GELİYOR"

EPA ve DHA yağ asitlerinin kalp ve beyin sağlığı için en önemli iki Omega-3 yağ asidi olduğunu söyleyen Gülsoy, "Yapılan araştırmalar özellikle bu yağ asitlerinin kalp, göz ve beyin sağlığına fayda sağladığını göstermektedir. Ayrıca anne karnındaki bebeğin gelişimi için de son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

Sevil Gülsoy, sardalya, hamsi, somon, tuna, yayın gibi özellikle derin su balıklarının Omega-3 bakımından oldukça zengin olduğunu belirterek "Ülkemiz balıklarında omega-3 bakımından en zengin balık hamsidir. En çok da balıktan alınabilen bu yağ asidine Türk insanının balık yiyerek yeterince ulaşması mümkün değildir. Çünkü sıcak denizlerdeki balıklarda yeterince Omega 3 yoktur. Bu nedenle mutlaka destek alınmalıdır" dedi.

"OMEGA-3 İÇEREN BESİNLER NELERDİR?"

Omega-3'ün ceviz, soya fasulyesi, kabak çekirdeği, semizotu, keten tohumu ve keten tohumu yağında bol bulunduğunu bildiren Gülsoy, "Günlük alınması gereken omega-3 ile ilgili kesin bilgiler olmamasına rağmen Dünya Sağlık Örgütü günde en az 300-500 mg omega-3 alınmasını öneriyor. Amerikan kalp birliği ise 650-1000 mg arasında belirlerken kolesterol sorunu olanlarda oran 3000 mg a kadar çıkabileceğini belirtiyor. Omega-3 ü gıda takviyeleri şeklinde güvendiğiniz firmalardan da temin edebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim