• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Balığın Kulağına Kar Suyu Kaçtı

Balığın Kulağına Kar Suyu Kaçtı
Eskişehir'de son günlerde kendini gösteren soğuk hava ve zaman zaman görülen kar yağışı, balık satışlarını hayli arttırırken vatandaşlar da en...

Eskişehir'de son günlerde kendini gösteren soğuk hava ve zaman zaman görülen kar yağışı, balık satışlarını hayli arttırırken vatandaşlar da en çok hamsiye ilgi gösteriyor.

Besin değeri olarak oldukça yüksek olan balık, vitamin ve mineral açısından da zengin olması nedeniyle birçok hastalığa karşı iyi geliyor. Kış aylarının vazgeçilmez besinlerinden olan balığın insan sağlığı açısından birçok faydası olduğu bildirilirken, tüm yurtta etkisini gösteren soğuk havalar ve kar yağışları, balıkçıların yüzünü güldürdü. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ve birçok tatlı su kaynağı bulunan ülkemizde havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar da balık tüketimini artırdı. Balık alırken özellikle hamsiyi tercih eden vatandaşlar, kışın balık yemeye özen gösterdiklerini belirttiler.

"KAR İLE BİRLİKTE HAMSİYE ÇOK FAZLA TALEP VAR"

Taşbaşı mevkiinde bulunan balıkçılardan Selahattin Arslanbenzer, karın yağmasıyla satışlarının yüzde 100 arttığını belirterek, "Satışlarımız da soğuk havalar ve kar yağışıyla beraber artmaya başladı. Bayağı talep var vatandaşlardan. Denizlerde de karın yağmasıyla beraber balık çıkmaya başladı ve hamsi, uskumru, mezgit gibi balık çeşitleri de fazlalaştı. Balık soğuğu sever. Balıklarda yavaş yavaş artmaya başladı. Atalarımız "Balığın kulağına kar suyu kaçacak" demişler. Bundan dolayı talep çok fazla ve satışlarımız ikiye katlanmış durumda. Kar ile birlikte hamsiye çok fazla talep var. Balık satışlarımızın yarısından fazlası hamsi oluyor" dedi.

Balık satıcısı Selahattin Arslanbenzer, hamsi, uskumru, mezgit, alabalık ve istavritin 10 TL'den, çipuranın 20 TL'den, çinekopun ise 30 TL'den satıldığını aktardı.

Balığın Kulağına Kar Suyu Kaçtı

Balığın Kulağına Kar Suyu Kaçtı

Balığın Kulağına Kar Suyu Kaçtı

Balığın Kulağına Kar Suyu Kaçtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim