• BIST 9852.96
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Bakır çubuk ile su bulan adam çorak toprakların umudu

Bakır çubuk ile su bulan adam çorak toprakların umudu
Adana'nın Kozan ilçesinde bakır tel ile yer altı sularını tespit eden Mehmet Ali Aydoğan (62), dağ taş demeden suyun izini sürüyor.

Adana'nın Kozan ilçesinde bakır tel ile yer altı sularını tespit eden Mehmet Ali Aydoğan (62), dağ taş demeden suyun izini sürüyor. Doğuştan yeteneği olduğuna inanan Aydoğan, 10 yılda yüzlerce su kuyusu açtığını söyledi.

Hiçbir teknik alete gerek duymadan, yarım metrelik iki bakır çubukla yer altındaki suları tespit eden Aydoğan, vücudundaki manyetik çekim sayesinde suyun akış yönünü, derinliğini ve debisini tahmin edebiliyor. Yerin 200 metre altınaki suyu dahi hissedebildiğini söyleyen Aydoğan, bugüne kadar hiçbir tahminin boşa çıkmadığını ve açtırdığı kuyuların hiçbirinin kurumadığını belirtti.

Elinde tuttuğu bakır çubukların suyla kendi arasında iletkenlik görevi yaptığına inanan Aydoğan, suya yaklaştığı andan itibaren ellerindeki çubukların birbirine yaklaşmaya başladığını, suyun üzerine geldiğinde ise çubukların birbirine yapıştığını ifade ediyor. Bu şekilde suyun yerini ve debisini tespit edebildiğini aktaran Aydoğan, bünyesinde manyetik bir çekim olduğuna inanıyor.

Yaklaşık 10 yıl önce kendisindeki bu yeteneği fark eden ilkokul mezunu Aydoğan, başından geçenleri şu şekilde anlattı: "Köyümüze su aramak için gelen bir vatandaştan etkilenerek normalde dut dalı ile yapılan su arama işini bakır tel ile denedim ve kendimde böyle bir yetenek olduğunu fark ettim. Suya yaklaştığım zaman bacaklarımdan başlayarak ellerime kadar bir şeylerin yürüdüğünü hissediyorum. Suyun tam üzerine geldiğimde ise el bileklerim karıncalanıyor ve elimdeki bakır teller vücuduma doğru hareketleniyor. Ben dut dalı ile tam olarak suyu bulamıyorum fakat bakır teller ile yüzde yüz tespit edebiliyorum."

Çubukları tutan herkesin suyu bulamadığını ifade eden 7 çocuk babası Aydoğan, çocuklarından sadece birinde aynı yeteneğin olduğuna dikkat çekti. 10 yıldır Adana ve ilçelerinde özellikle suyu olmayan kırsal mahallelerde 500'ü aşkın kuyu açtırdığını ve hiçbirinin kurumadığını belirten Aydoğan, Kahramanmaraş, Kayseri ve Niğde illerinde de kuyular açtığını sözlerine ekledi.

Bakır çubuk ile su bulan adam çorak toprakların umudu

Bakır çubuk ile su bulan adam çorak toprakların umudu

Bakır çubuk ile su bulan adam çorak toprakların umudu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim