• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Bakan Zeybekci: Türkiye'de kriz çıkmayacak

Bakan Zeybekci: Türkiye'de kriz çıkmayacak
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaşanan ekonomik gelişmleri değerlendirirken, 'Türkiye'de kriz çıkmayacak' dedi.

Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD - Union of European Turkish Demokrats) toplantısına katılan Zeybekci Türkiye'nin son derece sağlam bir ekonomisi olduğunu belirterek "Türkiye'den emin olun. Türkiye'ye güvenin. Benim birçok yerde söylediğim bir şey var: Türkiye'de kriz çıkarmak mümkün değil. Çıkaramazsınız" diye konuştu.

'AVRUPA'DAKİ 28 ÜLKEDEN DAHA İYİ'
Bakan Zeybekçi, "Hazinenin dış borç anlamında fazlası var. Genel anlamda borçlarımız var mı var. Ama kamu borçlarının gayrisafi yurt içi hasılaya oranı Avrupa'daki 28 ülkeden daha iyi" ifadesini kullandı.

'MERKEZ BANKASI'NIN DÖVİZ SATIŞI VARDI'
Türkiye'nin kamu borçlarının milli gelire oranının yüzde 35 olduğunu belirten Zeybekci, "Onun için Türkiye'de kriz çıkmaz çıkaramazlar. Merkez Bankasının elindeki şu andaki stokları dileyen herkese parasını verip evine gönderecek kadar yeterlidir. Dün 3 milyar dolarlık Merkez Bankası'nın döviz satışı vardı. isteyen herkese döviz verdi. İstediği kadar da verebilir." dedi.

BAKAN ZEYBEKCİ'NİN  HASTALIK BENZETMESİ
Türk ekonomisinin sağlam temellere sahip olduğunu vurgulayan Zeybekci, "Ne kadar mücadele ederlerse etsinler, her ne yaparlarsa yapsınlar. Allah razı olsun hükümetimiz ekonomimizi o kadar sağlama bağlamış, o kadar sağlam getirmiş ki Türkiye'de kriz çıkmayacak ve çıkamaz. Bir vücut düşünün ki sapasağlam. Beyni sağlam, kulakları sağlam, akciğerleri körük gibi, karaciğer harika, vücudunun tamamında hiçbir hastalık yok ama bu ara gribe yakalandı. Yani dışarıdan bir mikrop aldı. Aldığı o mikropla da biraz ateşi çıktı. Bu ateş, bu hastalık ilaçla yedi günde, istirahatle bir haftada geçiyor." dedi.

'ONUN ELİNİ KIRMAK BİZİM  GÖREVİMİZ'
17 Aralık'ta bir anda birbiriyle hiçbir alakası olmayan konuların bir araya getirildiğini aktaran Bakan Zeybekci, "Biz her yerde şunu söylüyoruz: Her kim ki bu milletin malına, bu milletin menfaatine, fakir fukaranın yetimin hakkına el uzattı, onun elini kırmak bizim görevimiz. Ama hukuk içerisinde. Hukuk çerçevesinde" ifadesini kullandı. 

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim