• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 15 °C

Bakan Zeybekçi: Rekor kıracağız

Bakan Zeybekçi: Rekor kıracağız
Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Milli büyümede bu yıl, son 4-5 yılın rekorunu kıracağız" dedi.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Adana'da o tırları durduran vatan hainidir. Bu ülkenin başbakanını dinleyen vatan hainidir, bu ülkenin bakanlarını dinleyen vatan hainidir, milletvekillerini dinleyen vatan hainidir. 'Bu ülkede yolsuzluk var, soysuzluk var' deyip yıllarca dinleyip de o bilgileri kendine saklayan vatan hainidir" dedi.
Zeybekci, Hayriye Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Beste Düğün Salonu'nda düzenlediği toplantıda, Türkiye'nin kamu borçlarının milli gelire oranının 28 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin 25'inden daha iyi olduğunu ifade etti.
Türkiye'deki bankaların sermayelerinin verdikleri kredilere yeterlilik oranının, 28 AB üyesi ülkenin 21'inden daha iyi olduğunu vurgulayan Zeybekci, bu yıl ihracatın 152 milyar dolardan 166 milyar dolara çıkacağını kaydetti.
Zeybekci, "166 milyar dolara çıkacak da ne olacak? İhracat 166 milyar dolara çıktığı zaman Türkiye'de üretim yüzde 10 artacak, istihdam yüzde 10 artacak, yatırım yüzde 10 artacak, refah yüzde 10 artacak, tüketim yüzde 10 artacak. Bunun sonucunda milli büyümede, bu yıl son 4-5 yılın rekorunu kıracağız" diye konuştu.
"Türkiye'de bu kadar güzel şeyler olmasının birilerini rahatsız ettiğini, geçen yıl mayıs ayında İstanbul'da Gezi Parkı bahanesiyle olaylar çıkarıldığını, Taksim'in yerle bir edildiğini" dile getiren Zeybekci, Başbakan Erdoğan yurt dışında olduğu için Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşen heyetin Kanal İstanbul Projesi'nin, nükleer santrallerin iptal edilmesini, İstanbul-İzmir otoyolunun durdurulmasını, hidroelektrik santrallerden vazgeçilmesini, üçüncü köprü inşaatının ve ikinci tüp geçit inşaatının durdurulmasını talep ettiğini anımsattı.
Bu talepler karşısında insanların "donup kaldığını" anlatan Zeybekci, "Hani Taksim'di, hani Gezi'ydi, hani ağaçlardı, hani yeşildi, hiçbiriyle alakası yoktu. Niyetleri başkaydı, niyetleri olmasın, yapılmasın. İstanbul'da ibretlik duvarlarda bir yazı vardı, "Zulüm 1453'te başladı" diyordu. Ne zulmü? "Zulüm Fatih Sultan Mehmet'le başladı" diyordu. "Zulüm, Konstantinepol'den İstanbul'a dönüşmesiyle başladı" diyordu" şeklinde konuştu.
Başbakan'ın Afrika dönüşünde havaalanında ve gittiği illerde mahşeri kalabalıkla karşılandığını hatırlatan Zeybekci, İstanbul Kazlıçeşme'de 2 milyon insanın katılımıyla miting yapıldığını, CNN ve BBC'nin o mitingi dünyaya "İstanbul'da hükümeti 2 milyon kişi protesto etti" diye duyurduğunu ifade etti.
"Bunlar yalan, iftira dediğin zaman sınır tanımıyorlar" diyen Zeybekci, 17 Aralık'ta aynı oyunun tekrarlandığını ifade ederek şöyle konuştu:
"Karşıdan saldırdılar olmadı, bu sefer dibinden, en yakınından saldırdılar. Böyle bir şey beklemezdik. 24-25 Aralık günü savcının biri, mahkemeye 32 çuvalın içinde belgelerle bir talepte bulundu, belge olduğu iddia edilen. 1005 sayfa gerekçesi vardı. 15 dakika sonra karar geldi, 1005 sayfa gerekçeyi okumayı bırak, çuvalların ağız açılmamış. 15 dakika sonra gelen karar, ekli listedeki iş adamlarının ve şirketlerinin mal varlıklarının dondurulmasına şeklindeydi. Bu şirketler, üçüncü havaalanını yapacak olan müteahhitler, kanal projesini alan müteahhitler, İstanbul-İzmir otoyolunu alan müteahhitler, nükleer santralleri yapacak olanlar, hidroelektrik santralleri yapacak olanlar, üçüncü köprüyü yapacak olanlar, ikinci tüp geçidi yapacak olanlar. İstiyorlar ki 'dünyada ikinci olan bu devletin en sağlam kolunu keselim' diyorlar. Amaç bu, niyet bu."
"1,5 milyon insan yıllardan beri dinlendi"
Başbakanın, bakanların, milletvekillerinin ve bilinen resmi olarak kayıtlı 1,5 milyon insanın yıllardan beri dinlendiğini bildiren Zeybekci, şunları belirtti:
"Bu ülkenin başbakanını, bakanını, milletvekillerini sebebi ne olursa olsun, mahkeme de dinletemez, dinleme kararı veremez, dokunulmazlık diye bir şey var. Kim olursa olsun, partisi ne olunsa olsun dinleyemezsin. Yıllarca dinlemişler. Be vicdansız, madem orada suç vardı, madem orada ahlaksızlık vardı, madem orada soygun vardı, niye suç üstü yapmadın, niye bekledin, kimi bekledin, niyetin neydi. İstanbul Beykoz'da bir merkez ortaya çıkarıldı. Bu merkezde 10 milyonlarca dolarlık dinleme cihazları ve iletim cihazları vardı. Yıllarca Türkiye'yi orada dinlemişler ve işine geldikleri kısımları savcıların eline vermişler, savcıların elinde benim ülkemi oyuncak ettiler. Her kim ki bu ülkede bu milletin, bu devletin 1 delikli kuruşuna, yetimin 1 delikli kuruşuna göz dikti, onun gözünü oymak bizim boynumuzun borcudur. Onun kolunu kırmayı bırak, kökünden sökmek bizim boynumuzun borcudur. Yedi ceddinden hesap sormak bizim boynumuzun borcudur.
Bugün Suriye'de benim orada Türkmen kardeşlerim kan kusuyor, kafalarına varil bombaları yağdırıyorlar. Benim Milli İstihbarat Teşkilatımın Suriye'ye giden tırlarını, dünyaya Türkiye rezil olsun diye Adana'da durduruyorlar. MİT görevlilerini yatırıyorlar, kafalarına silah dayıyorlar, bazılarını darbediyorlar, tekmeliyorlar. Yapan kim? Onları oraya gönderen savcı var, hakim var. Bu vatana ihanettir. Adana'da o tırları durduran vatan hainidir. Bu ülkenin başbakanını dinleyen vatan hainidir, bu ülkenin bakanlarını dinleyen vatan hainidir, milletvekillerini dinleyen vatan hainidir. 'Bu ülkede yolsuzluk var, soysuzluk var' deyip yıllarca dinleyip de o bilgileri kendine saklayan vatan hainidir. Biz bu memlekette belirli bir gruba mensup kardeşlerimizin yüzde 99'u ile hatta daha fazlası ile hiçbir problemimiz yoktur. Toz duman geçtikten sonra biz yine onlarla kucaklaşacağız, onlarla yine kol kola devam edeceğiz. Ama aklını, ruhunu ve vicdanını satanlarla mutlaka ve mutlaka hesaplaşacağız, onlardan bunun hesabını soracağız."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim