• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Bakan Yılmaz: Fitneye karşı yapılacak tek şey...

Bakan Yılmaz: Fitneye karşı yapılacak tek şey...
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Fitne durumlarında yapılacak şey, iş birliği ve beraberliği artırmaktır. Bölünerek güçlenilmez." dedi AK Parti'yi adres gösterdi.

İsmet Yılmaz, "Fitne durumlarında yapılacak şey, iş birliği ve beraberliği artırmaktır. Bölünerek güçlenilmez. Bütün millet, AK Parti'ye yanaşsa, AK Parti ile birlik olsa, Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenlerin de planlarını, oyunlarını boşa çıkarırız" dedi.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde AK Parti Seçim Bürosu açılışına katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, seçimlerin garanti görülmemesi, bunun için de çok çalışılması gerektiğini söyledi.
AK Parti iktidarı döneminde yapılan çalışmalara değinen Yılmaz, ülke ekonomisinin istikrarının birlik ve birliktelik sayesinde devam edeceğini belirterek, "Eğer AK Parti iktidarı giderse bilin ki geçmiş günlerle yüzleşmek imkansız değil" diye konuştu.

Seçim bürosu açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, Van'ın Saray ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan 3 askere Allah'tan rahmet ve ailelerine başsağlığı, yaralanan 18 askere ise acil şifalar diledi.

Söylenecek hiçbir sözün ailelerin acısını hafifletemeyeceğini ifade eden Yılmaz, "Allah bir daha böyle bir acıyı hiç kimseye göstermesin. Ateş düştüğü yeri yakar. Kardeşlik ve Milli Birlik Projesi ne kadar gerekli, bunu buradan anlıyoruz. Bu sürecin ne kadar doğru olduğunu, geçen süreçte bir şehit vermemiş olmamızdan anlıyoruz. Kardeşlik projemizin tamamlanması için milletimizden destek istiyoruz" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "AK Parti'den bir milletvekili daha istifa etti. Milletvekillerinin istifalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Yılmaz, AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen'i tanıdığını ve sevdiğini belirterek, "Ülkesini sever, AK Partim tabirini kullanır. İki dere arasında kalmış deniyor ya öyle... Ancak konuşulsa bunlar olmaz" dedi.
"Bizim kimseyle kavgamız yok" diyen Yılmaz, şunları söyledi:
"İlhan abi, hem ülkesini hem de AK Parti'yi sever ancak gelinen bir yanlış algılama, bu fitne sürecinde 'burada bulunmak bir yanlış algılamaya sebep oluyor' diye algılamıştır. Fitne durumlarında yapılacak şey, iş birliği ve beraberliği artırmaktır. Bölünerek güçlenilmez. Bütün millet, AK Parti'ye yanaşsa, AK Parti ile birlik olsa, Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyenlerin de planlarını, oyunlarını boşa çıkarırız ama ayrılırsak, bir sıkıntı gördüğümüz zaman bırakırsak, oyun oynamak isteyenlerin istediğini yapmış oluruz. Biliyoruz ki İlhan İşbilen, bu dışarıdaki güçlerin istediklerini yapacak kimselerden değildir. Biz 76 milyon insanı kardeş biliyoruz. En aykırı gördüğümüz insanlarla bile ortak noktamız yüzde 99, belki ayrıldığımız nokta yüzde 1'dir. Aklı başında olan, insaf sahibi insan yüzde 99'u ihmal edip, yüzde 1 ayrılıkları öne çıkarıp oradan da ayrılığı gündeme getirmez. Bu sıkıntılı dönemi, bu fitne dönemini de birlik ve beraberlik içinde aşacağımıza inanıyorum. Allah bu milletin ve bizim yardımcımız olsun."
Yılmaz, kamu kurumlarında çalışan taşeron işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine ilişkin çalışmanın sorulması üzerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in bu konuda bir çalışma yaptığını belirterek, bu çalışmanın olgunlaşmasını beklediklerini dile getirdi. Yılmaz, bu çalışmanın son halinin Bakanlar Kurulu'na henüz gelmediğini, geldiğinde kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

"Biz, ekmeği büyüttük, özgürlükleri artırdık"
Bakan Yılmaz, internet düzenlemesiyle ilgili soru üzerine, AK Parti'nin özgürlükleri en çok artıran hükümet olduğunu belirterek, "Daha önce din kitaplarında Alevilik ile ilgili tek bir kelime yoktu, bizim dönemimizde geldi. Daha önce Kürtçe ile ilgili ne yayın ne kelime vardı. Kırmızı, yeşil, sarı renkler millete düşman edilmişti. Biz, ekmeği büyüttük, özgürlükleri artırdık" dedi.

Yılmaz, şunları kaydetti: "Eğer bir kişinin hakkı ihlal edilirse siz de ona 'mahkemeye git' derseniz, bunun en somut örneğini Deniz Baykal'a sormak gerekir, bunu bizzat yaşadı. Deniz Baykal'a ne tavsiye ederdiniz? 'Mahkemeye git' derseniz adamın hakkını, hukukunu korumuş mu olursunuz? Aynı şeyin kendinize yapılmasını ister misiniz? Kendinize ne yapılmasını istemiyorsanız başkasına da onu istemeyiniz. Buna 'sansür' diyen kardeşlerimiz, kendisinin özel hayatıyla ilgili bir husus internete düştüğü zaman mahkemeyi mi tercih eder, yoksa yayını durdurmayı mı? Mahkeme süreçtir, yayını kaldırmak lazım. Kendi nefsinize ne istiyorsanız başkasına da onu istediğinizde bu ülkede barış, kardeşlik gelir."

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim