• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Bakan Yardımcısı Çelik “Arge’yi Sanayimizde Daha Hakim Kılalım Diye Uğraşıyoruz”

Bakan Yardımcısı Çelik “Arge’yi Sanayimizde Daha Hakim Kılalım Diye Uğraşıyoruz”
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, "Öğretim görevlilerimiz, bilim adamlarımız sanayiyle daha fazla ilgilensin, bilimi...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik, "Öğretim görevlilerimiz, bilim adamlarımız sanayiyle daha fazla ilgilensin, bilimi ARGE'yi sanayimizde daha hakim kılalım diye uğraşıyoruz" dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali Çelik'in ilk durağı Valilik makamı oldu.

Ziyarette Vali Ali Fidan, Bakan Yardımcı Hasan Ali Çelik'e Düzce OSB'leri ve Islah OSB'lerle ilgili bilgiler verdi.

Bakan yardımcısı olduktan sonra Valilik düzeyinde ilk ziyareti Düzce'ye yaptığını söyleyen Çelik, Bakanlığının kanunlaşan yeni paketlerinden söz etti. Öğretim görevlileri ve OSB'leri ilgilendiren iki yeni reform paketinin içeriğini anlattı.

Çelik, "Bakanlığımız çeşitli faaliyetler gerçekleştiriyor. Ülke sanayisinde bilim ve sanayinin daha fazla yer almasını içeren faaliyetler bunlar. OSB, sanayi siteleri, üniversiteler ve teknoloji bölgelerine yaptığımız ziyaretlerde işletmecilere moral desteği vermek hem de yaşadıkları sorunları bakanımıza ilerek gelişmeleri için nasıl faydalı olabiliriz amacıyla çabalıyoruz. Yeni bir kanun çıkarttık. ARGE Reform paketi TBMM'de görüşülüp kanunlaştı. Kanun hem üniversite öğrencilerine hem öğretim görevlilerine fayda getiren bir kanundur. Öğretim üyeleri yaptıkları faaliyetlerden yüzde 54 pay alırken şimdi yüzde 80 pay almaları kanunda yer aldı. Öğretim görevlilerimiz, bilim adamlarımız sanayiyle daha fazla ilgilensin, bilimi ARGE'yi sanayimizde daha hakim kılalım diye uğraşıyoruz. Yeni bir kanun çalışması da var. Üretim Reform Paketi. Bu da çok değerli bir paket. Bu pakette de OSB'lerin faaliyetlerinde aksama varsa düzeltilmesi, ıslah OSB'lerde yaşanan sorunların iyileştirilmesine yönelik adımlar var. Bir de patent yasasını hazırladık" dedi.

Vali Ali Fidan Bakan Yardımcısı Çelik'e hat tablosu hediye etti.

Bakan Yardımcısı Çelik “Arge’yi Sanayimizde Daha Hakim Kılalım Diye Uğraşıyoruz”

Bakan Yardımcısı Çelik “Arge’yi Sanayimizde Daha Hakim Kılalım Diye Uğraşıyoruz”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim