• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Tüfenkci, Malatya’da Muhtarlara Bilgisayar Dağıtım Törenine Katıldı

Bakan Tüfenkci, Malatya’da Muhtarlara Bilgisayar Dağıtım Törenine Katıldı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, muhtarların devletin en önemli temsilcisi olduğunu belirterek, "Muhtarlarımızın hem özlük hakları hem maaş...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, muhtarların devletin en önemli temsilcisi olduğunu belirterek, "Muhtarlarımızın hem özlük hakları hem maaş durumları hem de sosyal statüleri her geçen gün üzerine koyarak gitmiştir. Maaş artışları da asgari maaş artışlarına göre ayarlanacak" dedi.

Yeşilyurt Belediyesi tarafından ilçede görev yapan 82 mahalle muhtarına bir otelde düzenlenen törenle dizüstü bilgisayar ile yazıcı hediye edildi. Kahvaltılı programa Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Süleyman Kamçı, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ile Mustafa Şahin, eski AK Parti milletvekilleri Cemal Akın, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AK Parti Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammet Yalçınkaya, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları, Muhtarlar Derneği, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği ve Kayısı Kent Muhtarlar derneklerinin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı. Kahvaltı sonrası Yeşilyurt Belediyesi'nin 2015 yılındaki hizmetleri, projeleri ve gelecek yıllara yönelik projelerinin anlatıldığı sinevizyon gösterisi yapıldı.

"BOMBALAR İNSANLARIN VİCDANLARINA ATILIYOR"

Törende konuşan Bakan Tüfenkci, Türkiye'yi daha ileri bir düzeye taşımak için büyük bir gayret sarf ettiklerini ifade ederek, AK Parti'nin insan odaklı bir hizmet anlayışına sahip olduğuna vurgu yaptı. Tüfenkci, "Türkiye ve bu milleti büyütmek için hep birlikte yola çıktık. Rabbim bizlere çok önemli görevler nasip etti, sizler de bizler de bu makamların hakkını verebilmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Biz hükümet programlarını yaparken önce insan diyoruz ve insanı öncelik kılan eylem planları ortaya koyduk. AK Parti kurulduğu günden bugüne kadar baktığınız zaman öncelikle insanı hedef alarak, 14 yıllık programlarının tamamında insanların refah düzeyini artırmayı, milleti kalkındırmayı ve milletler arası toplumda saygın bir konuma getirmek vardır. Birileri de bu toplumu nasıl geride bırakırız, eski vesayet günlerine nasıl götürebiliriz, saygın toplumlar arasında etkileyen değil de etkilenen toplum yapısı haline sokarız, bunun hesabını iç ve dış güçlerle birlikte geçmişte olduğu gibi bugün de bunun planlarını yapıyorlar. Birileri de Türkiye'yi geri bırakmak adına bunların gönüllü taşeronluğunu yapmaya devam ediyor. Eğer o çukurları açıyorlarsa, bu milleti, o bölgenin insanlarını çukur siyasetine alet ediyorlarsa, Kürt kardeşlerimizin çocuklarını, bebeklerini, okullarında karne almak isteyen hiçbir günahı olmayanlara bomba atıyorlarsa, eğer vicdanları varsa bu milleti ileriye götürmekten geri kalmadığı gibi insanların vicdanlarına o bombaları atıyorlar. İnsanların vicdanlarına o çukurları açmışlarsa, bu milletin gönül bağına o çukurları açıp o çukurlarla insanları tecrit etmeye çalışıyorlarsa, yaşam haklarını almaya çalışıyorlarsa bizler de o çukurları kapatarak, o engelleri aşarak gönül köprülerini kurmak için güvenlik güçlerimiz mücadele etmeye devam ediyorlar. Terör operasyonlarında şehitlik makamına ulaşan tüm güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

"BELEDİYELERİMİZ ÇALIŞKAN VE ÖZVERİLİ HİZMET ANLAYIŞINA SAHİP"

Bakan Tüfenkci, muhtarların devletin en önemli temsilcisi olduğunu belirterek, "Milletimizin içinde çıkan, halkımızla en yakın bağ kuran temsilci olarak gördüğümüz muhtarlarımızın ülkenin gidişatını ilgilendiren konularda milletin nabzını iyi tutacağınıza yürekten inanıyorum. Muhtarlarımız seçildikleri mahallelerde din, dil, ırk ayrımı yapmadan herkesin kapısını çalan devletin en önemli temsilcileridir. Yeşilyurt Belediyesi kısa zamanda büyükşehir ile beraber uyum içerisinde büyük hizmetleri hayata geçirdi. Çalışkan bir belediye başkanına sahibiz. Keza Battalgazi Belediye Başkanımızda aynı seviyede başarılı işler yapmaktadır. Muhtarlarımızın talep ve isteklerini icraata dönüştürmek için büyük gayret sarf edip takdire şayan işler yapıyorlar. AK Parti olarak muhtarlarımızı çok fazla önemsiyoruz, kurucu Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da muhtarlara karşı ayrı bir hassasiyeti ve ilgisi olduğunu yakinen biliyorum. Muhtarlarımızın hem özlük hakları hem maaş durumları hem de sosyal statüleri her geçen gün üzerine koyarak gitmiştir. Maaş artışları da asgari maaş artışlarına göre ayarlanacak" diye konuştu.

VALİ KAMÇI: "YEŞİLYURT BELEDİYESİ ÇITAYI YÜKSELTMİŞTİR"

Yeşilyurt Belediyesi'ni tebrik eden Vali Süleyman Kamçı, Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerinin ahenk içinde çalıştığını ve hizmet ürettiğini aktardı. Kamçı, "Yeşilyurt Belediyesi artık çıtayı yükseltti, muhtarlarımıza dağıtılan bilgisayarlara bir de yazıcıyı eklediler. Bu hediyeler belediyelerin muhtarlara verdiği önemi göstermektedir. Muhtarlarımızı devletin en üst noktada temsilci olarak görmekteyiz. Cumhurbaşkanımız bunu sık sık tekrarlarken, Başbakanımızla yaptığımız görüşmelerde muhtarlarımıza verilecek ayrı destekler var. Muhtarlarımıza layık olacak şekilde son dönemlerde çok güzel işler yapıldığını görmekteyiz. Biz sizleri devletin temsilcileri olarak görüyoruz. Muhtarlarımızın otoritesini, varlığını ve kimliğini daha anlamlı hale getirecek bazı görevler sizlere verilecektir" şeklinde konuştu.

MİLLETVEKİLİ ŞAHİN: "SAHADA ÖZVERİYLE ÇALIŞAN MUHTARLARIMIZI TEBRİK EDİYORUM"

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, muhtarların sahada özverili bir şekilde çalıştığını dile getirdi. Şahin, "Bugün gerçekten özel bir gündeyiz, çünkü Bakanımız hem bizleri hem de muhtarlarımızı onurlandırdı. Devletin vermiş olduğu hizmetlerin milletle buluşmasına vesile olan, en uç noktada hizmette bulunan muhtarlarımıza Yeşilyurt Belediyesi tarafından tablet ve yazıcı hediye edilmesini takdirle karşılıyoruz. Sahada yaptıkları özverili ve gayretli çalışmalar yapan muhtarlarımızı düşündüğü için Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat ve ekibini tebrik ediyorum. Yeşilyurt için gereken çabayı sarf edip milli birlik ve beraberlik içinde ülkemizi daha iyi bir düzeye çekme gayretinde olduklarını yakından görüyoruz" ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ ÇALIK: "ÇOK ÖNEMLİ HİZMETLER HALKLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR"

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Bakan Tüfenkci'nin Malatya ve Yeşilyurtlu olmasından herkesin gurur duyduğunu ifade etti. Çalık, "Bakanımız inşallah ülkemize ve ilimize çok önemli hizmetler sunacaktır. Yeni Türkiye ve yeni Malatya'da ilçe belediye başkanları da sorumlu oldukları ilçelerde çok ciddi çaba sarf edecekler. Yeşilyurt Belediyesi ile Battalgazi Belediyesi bu açıdan çok güzel çalışmaların altına imza atıyorlar, kendilerine teşekkür ediyorum. Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat çok önemli hizmetlerin altına imza atmıştır. Hizmetleri gösteren sinevizyon gösterisinde yol, asfalt, kaldırım ve sosyal belediyecilik hizmetlerini abartmadan anlatan bir belediye başkanına sahibiz. Hizmetleri gidip yerinde görünce çok daha önemli hizmetler yapıldığına şahit oldum" dedi.

Muhtarların demokrasinin mihenk taşı olduğunu vurgulayan Çalık, "Muhtarlarımız artık bir dönem "Muhtar bile olamaz" diye manşetler atılan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a direkt bağlıdır. Kendisini Türkiye'nin muhtarı olarak gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her hafta Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde muhtarlarımızı ağırlayarak onlarla sohbet ediyor. Gidip gelen muhtarlarımızda biz artık Cumhurbaşkanına bağlıyız diyorlar. Muhtarlarımızın çalışmalarına katkı sunmak üzere Yeşilyurt Belediyesi tarafından dağıtılan bilgisayar ve yazıcıların hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

ÇAKIR: "MUHTARLAR BİZİM MESAİ ARKADAŞIMIZDIR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Muhtarlarımız halkı temsil eden, yerel yönetimlerin çekirdeklerini oluşturmaktadır. Muhtarlarımıza verilen değerin her geçen gün arttığını görmekteyiz. Yerel yöneticiler olarak muhtarlarımız bizim çalışma arkadaşımızdır. Malatya'nın bölgede cazibe merkezi haline dönüşmesi için insanlarımızın refah ve mutluluk seviyesinin yükselmesini sağlayacak kentsel çalışmaları hep birlikte yapmaya gayret sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.

"MUHTARLARIMIZ TOPLUMUN SESİ, GÖZÜ VE KULAĞIDIR"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat da, mahalle muhtarlarının önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Muhtarların teknolojik imkanlardan yararlanmasına önem verdiklerini ifade eden Polat, "Yeşilyurt'a gece gündüz demeden hizmet etmeye devam ediyoruz, bu yolda yorgunluk, uyku ve dinlenmek aklımıza bile gelmiyor. Hizmetlerimizi hep birlikte yaptığımız muhtarlarımız bizim için çok önemli görevler üstleniyorlar. Muhtarlarımız toplumun sesi, gözü, kulağıdır. Mahallelerimizdeki gerek ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin tespiti fiziki eksiklikler gerekse de sosyal eksiklikleri yakından tespit edip bize ileten muhtarlarımızla bir bütün halinde çalışıyoruz. Muhtarlarımızın görevlerini yaparken teknolojik imkanlardan faydalanması için kendilerine birer adet tablet bilgisayar ve yazıcı hediye ediyoruz" dedi.

Programa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye teşekkür eden Başkan Polat, "Bakanımız seçildiği günden beri Malatya ve Yeşilyurt'u hiç yalnız bırakmadı, sorun ve ihtiyaçlarımızla hep ilgilendi. Bugün de programımızı onurlandırarak bizleri mutlu etti" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Tüfenkci, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ile birlikte muhtarların dizüstü bilgisayar ve yazıcılarını hediye etti. Polat, günün anısına Bakan Tüfenkci'ye kayısı paketi ve YEKSAM öğrencilerinin ele emeği göz nuru yaptıkları elif vav tablosu hediye etti. Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Salman Şahbaz ile Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren de, Bakan Tüfenkci ile Belediye Başkanı Polat'a teşekkür plaketi takdim etti. Tören, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bakan Tüfenkci, Malatya’da Muhtarlara Bilgisayar Dağıtım Törenine Katıldı

Bakan Tüfenkci, Malatya’da Muhtarlara Bilgisayar Dağıtım Törenine Katıldı

Bakan Tüfenkci, Malatya’da Muhtarlara Bilgisayar Dağıtım Törenine Katıldı

Bakan Tüfenkci, Malatya’da Muhtarlara Bilgisayar Dağıtım Törenine Katıldı

Bakan Tüfenkci, Malatya’da Muhtarlara Bilgisayar Dağıtım Törenine Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim