• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Tüfenkçi: Malatya şehircilik anlamında fark attı

Bakan Tüfenkçi: Malatya şehircilik anlamında fark attı
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "20 yıl önceki Malatya ile şimdiki Malatya'yı kıyasladığınızda şehrin belediyecilik ve şehircilik anlamında...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "20 yıl önceki Malatya ile şimdiki Malatya'yı kıyasladığınızda şehrin belediyecilik ve şehircilik anlamında çok fark attığını görürsünüz" dedi.

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Tüfenkçi'ye Belediye Başkanı Selahattin Gürkan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bakan Tüfenkçi, burada yaptığı konuşmada, Malatya'da güzel çalışmalar yapıldığını belirtti.

Üretilen projeleri hayata geçirebilecek durumda olduklarını anlatan Tüfenkçi; "Gerek milletvekillerimizle birlikte, gerek teşkilatlarımızla, gerek belediye başkanlarımızla bunu başarabilecek güçteyiz. Onun için Malatya'nın geleceğine yönelik projeleri çekinmeden yapabiliriz. Bunları takip edebiliriz. Gerçekleşir ya da gerçekleşmez ama emin olun bir çok projemiz bu dönem hayata geçebilir. Malatya AK Parti'nin misyonuna kurulduğundan bugüne kadar çok ciddi destek verdi. Battalgazi ilçemiz her daim destek verdi." diye konuştu.

Belediyecilik açısından kente yapılan yatırımların diğer illerle karşılaştırıldığında farkın gözlemlendiğini kaydeden Tüfenkçi, "Hele hele AK Parti'nin dışındaki belediyelere baktığımızda o ilin de kalkınmadığını görüyoruz. Gidin Mersin'e nüfus ve ölçek olarak bizden çok daha büyük olmasına rağmen şehircilik açısından Malatya oralara fark atıyor. Gidin Adana'ya aynı şekilde. 20 yıl önceki Adana ile şimdiki Adana'yı kıyasladığınızda 20 yıl önceki Malatya ile şimdiki Malatya'yı kıyasladığınızda Malatya'nın belediyecilik ve şehircilik anlamında çok fark attığını görürsünüz. Buna İzmir de dahil. İzmir'de AK Parti iktidarının çok ciddi katkısı olmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şehrin belli bölgelerinin dışında yaptığı hizmetleri arar haldeler. Bizler birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz süre içinde ve AK Parti'nin insana hizmet noktasındaki çalışmalarını esas alarak, insanı öncelediğimizde, Malatyalı hemşerimizle gönül bağımızı koparmadığımız sürece bu hizmetler katlanarak devam edecek." şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise Malatya'nın bir bakanının olmasının şehrin yıllardır beklediği bir özlem olduğunu ifade etti. Bakan Bülent Tüfenkci ile bu hasretin giderildiğini dile getiren Gürkan, belediye olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi verdi. 30 Mart 2014'de göreve geldikleri günden bu yana geçen 23 aylık süre içinde bir dizi çalışma yürüttüklerini anlatan Gürkan, şunları söyledi; "Hem yeni bir belediye olması, kurumsallaşması, aidiyet olgusunun gerçekleştirilmesi gündüz 500 bin, gece 300 nüfuslu bir ilçeye hizmet vermesi hakikaten kolay bir hadise değildir. 23 ay gibi kısa bir zaman içerisinde yüzyıllık bir belediyede hangi araç gereçler varsa, onların alınması, birde homojen bir yapı içinde olmayıp, 8 ayrı binada bu hizmeti kurumsallaştırarak aidiyet olgusu içinde sunulması kolay bir hadise değildir. TSE nezdinde bölgesinde tek belgelendirilmiş belediyedir. Hastanemiz ile ilgili sayın bakanımızın çok ilgili olduğunu biliyorum. Hastanemizin proje ihalesi yapıldı. İnşallah 200 yataklı modern bir hastaneye Battalgazi'miz kavuşacaktır"

Ziyaret sonunda Başkan Gürkan, Bakan Bülent Tüfenkci'ye halı hediye etti.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim