• BIST 9923.41
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Soylu’nun Promosyon Açıklamasına Emeklilerden Cevap:

Bakan Soylu’nun Promosyon Açıklamasına Emeklilerden Cevap:
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun emeklilere vermiş olduğu promosyon müjdesine Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Bursa Şubesi'nden...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun emeklilere vermiş olduğu promosyon müjdesine Tüm Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Bursa Şubesi'nden cevap geldi. Bakan Soylu'nun açıklamalarını olumlu bulduklarını ifade eden Emekli-Sen Bursa Şube Başkanı Günay Onayman, promosyonun her emeklinin bir maaşı kadar olması gerektiğini savundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 2 gün önce yaptığı basın açıklamasında emeklilere promosyon müjdesi verdi. Bakan Soylu, promosyon konusunda bu ayın sonuna kadar somut bir adım atılacağını söyledi. Bakanın açıklamalarına Emekli-Sen'den cevap geldi. Heykelde bir bankanın önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Emekli-Sen Bursa Şubesi Başkanı Güney Önayman, Bakan Soylu'nun açıklamalarını olumlu bulduğunu ifade etti. Verilecek olan promosyonun her emeklinin bir maaşı kadar olması gerektiğini savunan Önayman, "Promosyonlar, emeklilerin 13. maaşı gibi olmalıdır" dedi.

Promosyonun emekliler için müjde veya lütuf değil, bankaların maaş ödemesi yaptıkları çalışan veya emekli kişiye ödemeyi taahhüt ettikleri para olduğunu ifade eden Önayman, "Çünkü bankalar maaş ödemelerinden muazzam kar elde etmektedirler. Promosyon ise bankaların bu kazancın cüzi bir kısmını, maaş sahibine vermeyi kabul etmeleridir" şeklinde konuştu.

Emeklilere verilecek olan promosyonun, her emeklinin bir maaşı kadar olması gerektiğini savunan Emekli-Sen Bursa Şubesi Başkanı Günay Önayman, "Yani her emekli promosyonu 13. maaş olarak almalıdır. Henüz çok erken olmakla birlikte sayın bakanın böylesi bir açıklama yapmış olmasını olumlu buluyoruz. Umarız bunun gereği bir an önce yapılır ve milyonlarca emekli bir kez daha hayal kırıklığı yaşayamaz. Kuşku yok ki, bu günkü aşamayı yıllardır verdiğimiz mücadelenin haklılığını göstermesi bakımından oldukça önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu’nun Promosyon Açıklamasına Emeklilerden Cevap:

Bakan Soylu’nun Promosyon Açıklamasına Emeklilerden Cevap:

Bakan Soylu’nun Promosyon Açıklamasına Emeklilerden Cevap:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim