• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Sarı’dan "Operasyon" Açıklaması

Bakan Sarı’dan "Operasyon" Açıklaması
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Operasyonlar o bölgelerde terörün en ufak bir unsuru kalmayacak şekilde temizleninceye kadar devam edecek"...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Operasyonlar o bölgelerde terörün en ufak bir unsuru kalmayacak şekilde temizleninceye kadar devam edecek" dedi.

Bakan Sarı, Antakya Kültür Merkezi'ndeki tapu dağıtım töreninde yaptığı konuşmasında, terör saldırılarını kınadı. Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda, hayatını kaybeden 4 yaşındaki kızına ve şehit polis memuru Mehmet Şenol Çiftçi'ye Allah'tan rahmet dileyen Sarı, ailesine de başsağlığı diledi.

Terör saldırılarının Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik, beraberliğine ve kardeşliğine yönelik gerçekleştiğine dikkati çeken Sarı, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın her fırsatta belirttiği gibi bu saldırılar bizi yıldırmayacak. Tam tersi sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu operasyonlar o bölgelerde terörün en ufak bir unsuru kalmayacak şekilde temizleninceye kadar devam edecek. Süresi ne zaman olursa olsun vatanımızın birliğine ve beraberliğini bölmek isteyenlere karşı bu mücadelemiz sonuna kadar kararlılıkla devam edecek. Bu vesileyle bu vatan topraklarını korumak için görev alan askerlerimize polislerimize de başarılar diliyoruz. İnşallah bu operasyonlar hayırlısıyla sonuçlanır. Allah bizlere başka şehit acısı göstermesin. Biliniyor ki ülkenin üzerinde gizli ve açık emelleri bulunanların hesapları tutmayacak. Bu ülke yıllarca birçok medeniyete beşiklik etmiş bir ülkedir. Yüzyıllardır barış içinde yaşamayı sürdürdük sürdürmeye de devam edeceğiz. Bütün dünya bilmelidir ki hiç bir terör örgütünün bu barış güven ve huzur ortamını bozmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Bakan Sarı, Sultanahmet Meydanı'ndaki saldırıyı da kınayarak saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin acısını paylaştıklarını ifade etti.

Türkiye'nin, tarih boyunca insanlığın umudu, mazlumların sığındığı bir liman olduğunu ifade eden Sarı, "Bugün Suriye'de yaşanan vahşeti büyük bir üzüntüyle izliyoruz. Her gün ölen çocukları, kadınları ve ihtiyarları, Ege ve Akdeniz'de sahillerimize vuran masum bedenleri gördükçe üzerimize düşen sorumlulukları çok dana derinden hissediyoruz. Dünya ve uluslararası kurumlar ne kadar sessiz kalırsa kalsın, Türkiye olarak hiç bir zulmü gözardı etmedik etmeyeceğiz" dedi.

Bakan Sarı, şöyle devam etti:

"Bugün de tarihi, kültürü ve insanlık barışına kattığı değerlerle Müslümanı, Hıristiyanı, Sünnisi, Alevisi, Nusayrisiyle Türkmeni, Arabi, Kürdüyle adeta bir barış memleketi Hatay'ımızda hak sahiplerine tapularını dağıtıyoruz. Ekonomik değeri düşük olan kırsal alanların kadastro harici bırakıldığını gördük. Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın ekonomik olarak taşınmazlarından yararlanamamaları sebebiyle çalışmalarımızı hızlandırdık. Vatandaşlarımızın bu mağduriyetini gidermek için merkez Antakya ilçesi Alahan Mahallesi'nde bulunan ve 1926'da kadastro harici bırakılan alanın tespitini yaptık. Bu alanda 229 dönümlük bölümün kadastro çalışmalarını tamamladık."

Sarı, bu kapsamda, 192 adet parselde hak sahiplerini belirlediklerini ve Alahan Mahallesi'ndeki 90 yıllık mülkiyet sorununu çözdüklerini söyleyerek, yapılan bu çalışmanın Fransızların 17 yıl süren işgal sürecinde yaptıkları kadastro çalışmalarının ardından tescil harici kalmış alanlarda ilk defa yapıldığını açıkladı.

Konuşmaların ardından 15 kişiye tapularını dağıtan Bakan Sarı, daha sonra Hatay Valiliğini ziyaret etti.

Valilik şeref defterini imzalayan Bakan Sarı daha sonra Valilik makamında Hatay Valisi Ercan Topaca'dan Hatay hakkında bilgiler aldı.

Burada yaptığı açıklamada terörle mücadelede kararlılık mesajları veren Bakan Sarı, "Bu eylemler sona erene kadar biz operasyonlara devam edeceğiz. Terör sona erinceye, bölge temizleninceye kadar, çukurlar kapatılıncaya, mayınlar temizleninceye kadar tek bir terörist Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde kalmayıncaya kadar bu operasyonlar devam edecek. Rabbimden tek isteğimiz, tek duamız, başka şehitler olmadan, başka vatandaşlarımız hayatlarını kaybetmeden, Allah'ın izniyle bu operasyonları en kısa sürede tamamlayacağız" dedi.

Bakan Sarı’dan "Operasyon" Açıklaması

Bakan Sarı’dan "Operasyon" Açıklaması

Bakan Sarı’dan "Operasyon" Açıklaması

Bakan Sarı’dan "Operasyon" Açıklaması

Bakan Sarı’dan "Operasyon" Açıklaması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim