• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Bakan Sarı Silopi’de

Bakan Sarı Silopi’de
Şırnak'ın Silopi ilçesinde inceleme ve ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, operasyonların ardından asıl görevin iki...

Şırnak'ın Silopi ilçesinde inceleme ve ziyaretlerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, operasyonların ardından asıl görevin iki kadın bakana düştüğünü belirterek, vatandaşların daha donanımlı ve planlı bir şehir yapılanması içinde yaşamaları için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla Silopi'ye geldi. Beraberindeki İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Müsteşar Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Çevre ve Şehircilik Genel Müdürü Vedat Gürgen, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ile birlikte ilçeye gelen Sarı, Silopi Kaymakamlığı'nı ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Sarı, çok zorlu ve sabırları zorlayan bir süreçten geçildiğini belirterek, vatandaşların sağduyu ve metanetli duruşlarının kendilerine güç verdiğini ifade etti.

"İRTİBAT BÜROSU KURDUK"

Silopi, Cizre ve Sur'da vatandaşların mağduriyetlerinin giderileceğini vurgulayan Sarı, "Silopi'de sokağa çıkma yasaklarının kalktığı hayatın normalleştiği bir dönemde terörden mağdur olan vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerinin tespiti ve giderilmesi noktasında Ankara'da başlattığımızın çalışmaları yerinde kontrol etmek için buradayız. Silopi'de bir irtibat bürosu kurduk. İlçede 23 ekip, 72 kişilik kadro ile hızlı bir çalışma yürütüyor. Aynı çalışmaları Şırnak Valisi Ali İhsan Su'nun talebi üzerine gelecek hafta içerisinde Cizre ilçesinde de başlatacağız" dedi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

İçişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'nın bu süreçte büyük emeklerinin olduğunu anlatan Bakan Sarı, "Biz şunu görüyoruz. Bu süreç bittiği zaman, operasyonların bitmesi noktasında asıl görev bakanlığımızın iki kadın bakanına düşüyor. Bunlardan ilki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Sema Ramazanoğlu. Büyük işler düşüyor ve ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak bizlere büyük işler düşüyor. Mekanların inşa ve ihyası ile yıkılan, yakılan binaların yeniden yapılması noktasında bir çalışmamız olacak. Biz mekanları Allah kısmet ederse burada düzenleyeceğiz. Donatı alanlarını artıracağız. Vatandaşlarımızın daha kaliteli ortamlarda donatıları ile birlikte yeşil alanı, bahçesi, sosyal alanları, spor alanları, kreşleri, anaokulları, okulları, dini tesisleri çok daha donanımlı planlı bir şehir yapılanması içinde yaşamaları için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Bakan Sarı, daha sonra beraberindekilerle birlikte Sanat Sokağı'na giderek, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında mısır satıcısının önünde duran Sarı, kendi eli ile mısırları pet bardaklara doldurarak vatandaşlara ikram etti. Bir oyuncakçıya giren Bakan Sarı, 10 çocuğa oyuncak arabaları ve futbol topu hediye etti. Gençlerle de sohbet eden Sarı, bağlama çalan bir genci yanına çağırarak, müzik ziyafeti verdirdi. Ardından tadilatı devam eden Süleyman Demirel İlkokulu'ndaki çalışmaları denetleyen Sarı, bakanlığın irtibat bürosunun açılışını da yaptı.

Sarı, daha sonra, bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Sarı Silopi’de

Bakan Sarı Silopi’de

Bakan Sarı Silopi’de

Bakan Sarı Silopi’de

Bakan Sarı Silopi’de

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim