• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Sarı: Hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini ipotek altına alamaz

Bakan Sarı: Hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini ipotek altına alamaz
Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, kentsel dönüşümün akıllı şehirlere fırsat olduğunu söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, kentsel dönüşümün akıllı şehirlere fırsat olduğunu söyledi. Sarı, "Sur içi projemiz. Biz dünyanın konuştuğu akıllı şehirleri bugün burada çalışırken birileri ise bölgede çalışan mühendisleri, ustalarımızı, işçilerimizi ve memurlarımızı tehdit etmekle meşgul. Hiçbir güç ve hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini ipotek altına alamaz." dedi.

HHB Expo tarafından organize edilen 4. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı, Haliç Kongre Merkezi'nde açıldı. Fuarda 150 firmanın stand açtığı ve 50'nin üzerinde ülkeden 5 bin sektör temsilcinin katılacağı belirtildi. Fuarın açılışına Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'nın yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İsveç Enerji Bakanı, Avusturya Viyana eyaleti Şehircilik Bakanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada bir açıklama yapan Bakan Fatma Güldemet Sarı, "Dünyadaki değişime paralel olarak ülkeler kendilerini yenileme anlayışına gidiyor. Bu arayışta en önemli faktör ise kentlerin dolayısıyla ülkelerin varlık sebebi olan insanların talepleridir. Bundan 30 yıl önce ile teknolojinin bugün geldiği noktayı hayal edemiyorduk. Artık her birimizin cebinden bilgisayar özelliğinde cep telefonları var. Görüyoruz ki biz insanlar hayal ettiğimiz kadar ilerliyor daha modern, rahat ve güzel yaşamlara kavuşuyoruz. Bir dönemin hayali olan yaşamımızın bir parçası haline gelen akıllı şehirleri konuşacağız. Teknolojinin bu denli ilerlemesinde en büyük faktör şehirlerdir. İnsanların şehirlerde buluşmasıyla teknolojik gelişmelere talep arttı. Bu anlamda şehirler hem sorunların hem de çözümlerin merkezi haline geldi. İnsan ve teknoloji arasında sıkışan ise maalesef doğa oldu." ifadelerini kullandı.

'KENTSEL DÖNÜŞÜM ÜLKEMİZİN GELECEĞİNDEKİ EN ÖNEMLİ YATIRIM'

Bakan Sarı, şöyle devam etti: "Vatandaşımıza daha iyi bir yaşam imkanı sağlayan şehirler için akıllı kentler stratejisi ve eylem planını hazırladık. Bildiğiniz gibi kentsel dönüşüm ülkemizin geleceğindeki en önemli yatırımlardandır. Kentsel dönüşümü akıllı şehirler için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Ancak dikkat etmemiz gereken bir nokta var; planlamaları yaparken, ülkenin kültürüne, kentin işleyişine göre farklı çözümler üretmek öncelikli çabamız olmalıdır. Bütün dünyada akıllı şehirlerin inşası ihtiyaçların belirlenmesiyle harekete geçirilmektedir."

'HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜ TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ İPOTEK ALTINA ALAMAZ'

Kentsel dönüşümün akıllı şehirlerde bir fırsat olduğunu söyleyen Bakan Sarı, "Biz bir proje yaparken tüm detaylarını tartışıyoruz. İşlerimizde teknik altyapıları, mevzuat kısmını, çevresel faktörleri büyük bir titizlikle değerlendiriyoruz. Ancak maalesef birileri de bu projelerimize engellemek için çabalıyor. Örneğin Sur içi projemiz. Biz dünyanın konuştuğu akıllı şehirleri bugün burada çalışırken birileri ise bölgede çalışan mühendisleri, ustalarımızı, işçilerimizi ve memurlarımızı tehdit etmekle meşgul. Hain terör örgütü bölgede çalışan ekiplerimizi ve vatandaşlarımızı korkutmaya çalışıyor. Hiçbir güç ve hiçbir terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini ipotek altına alamaz." şeklinde konuştu.

Cihan

Bakan Sarı: Hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini ipotek altına alamaz

Bakan Sarı: Hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini ipotek altına alamaz

Bakan Sarı: Hiçbir güç, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini ipotek altına alamaz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim