• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Bakan Ramazanoğlu: "Silopi’de 100 Kişilik Bir Ekibimiz Sahada Çalışıyor"

Bakan Ramazanoğlu: "Silopi’de 100 Kişilik Bir Ekibimiz Sahada Çalışıyor"
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 100 kişilik ekibin Silopi'de sahada çalıştığını belirterek, "Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 100 kişilik ekibin Silopi'de sahada çalıştığını belirterek, "Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları valilerimiz ve kaymakamlarımız tarafından bize iletiliyor. Biz de kendilerini bu yardımları nakdi olarak gönderiyoruz" dedi. Bakan Ramazanoğlu, daha fazla aileye ulaşabilmek için Ankara, İstanbul ve diğer illerde bulunan uzman ve psikologlardan bölgedeki ekibe destek istediklerini kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Diyarbakır'daki temaslarının ardından Mardin'e geldi. İlk olarak Mardin Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Ramazanoğlu, Vali Ömer Faruk Koçak'tan kentin durumu hakkında bilgi aldı. Ziyareti ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Bakan Ramazanoğlu, dün Diyarbakır'daki çalışma ziyaretlerinin ardından Mardin'e geldiğini ve Mardin'de de bu çalışmaları yürüteceklerini söyledi.

Diyarbakır'da çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden aileler ile bir araya geldiklerini dile getiren Bakan Ramazanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak sıkıntıda olan bölgedeki ailelerin tüm maddi sıkıntılarını devletin imkanları olarak üzerlerine aldıklarını söyledi. Bakan Ramazanoğlu, "Vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçları valilerimiz ve kaymakamlarımız tarafından bize iletiliyor. Biz de kendilerine bu yardımları nakdi olarak gönderiyoruz, kendileri organize ediyorlar" dedi.

"DAHA SIK BERABER OLACAĞIZ"

Bölge illerine yaptıkları ziyaretlerin amacından bahseden Bakan Ramazanoğlu, "Bizim Aile Sosyal Destek Proje'miz var. Kısaca adı ASDEP. Bu projemizin amacı ailelerimizin bir aile hekimliği zihniyetiyle her ailenin bir sosyal danışmanı olacak şekilde bir organizasyonumuz var. Bunun ilk örneklerini bizzat Diyarbakır'da ekibimle beraber sahada uyguladık. Ben ailelerimizi ziyaret ederken Bakan kimliğimle değil, bir sosyal hizmetli çalışanı, bir psikolog, tıp doktoru olduğum için mesleğimizin getirdiği bilgi ve beceriyi sahada kullanacak bakanlığımızın bir çalışanı olarak oradaydım. Birileri algı operasyonları yaparak devletin imkanlarını başka imkanlarmış gibi göstermeye çalışıyor, böyle bir şey yok. Bu sunulan bütün imkanlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nindir. Biz de hem maddi imkanlarımızı hem de sosyal devlet olma sorumluluğu çerçevesinde yapmamız gereken sosyal politikalar anlamında yapmamız gereken ne varsa onları orada organize ettik, uygulamaya geldik, sahada görmek istiyoruz. Valilerimizin, kaymakamlarımızın ve sivil toplum örgütlerimizin sahadaki tecrübelerini de kendi tecrübelerimizi de katmak istiyoruz. Bundan daha sık beraber olacağız" diye konuştu.

"AİLE SOSYAL DESTEK PROJEMİZ BİR MODELDİR"

Ziyaretinin başka bir amacının da bu sıcak süreç içerisinde travma görmüş ailelere, kadın ve çocuklara, yaşlılara, engellilere psikolojik destek vermek olduğunu aktaran Bakan Ramazanoğlu, "İlgili genel müdürlerimiz, müsteşarımız ve bakan danışmanı arkadaşlarımızla beraber sahada bunun ilk uygulamalarını yapmak istedik. Aile Sosyal Destek Projemiz bir modeldir. Bir programdır. Burada belli sayıdaki ailelerin bir sosyal danışmanı olacak. Bu sosyal danışman bu aileleri belirli aralıklarla ziyaret edecek. Aynı zamanda bu sosyal danışman o ailelerin bir rehberi olacak. Bir aile kayıt formunu oluşturacak. Ondan sonraki süreçte ailenin içine bakacak. Bu ailenin nasıl bir problemi var? Eğitim mi, sağlık mı, ekonomik mi iletişim problemi mi var? Aileden engelli bir birey mi var? Ailede sosyal anlamda başka bir sorun mu var? Baskı oluşturan bir problem mi var? Alkolizmle ilgili bir problem mi var? Bağımlılıkla ilgili uyuşturucu ile ilgili bir problem mi var? Bütün bunlar tespit ettikten sona ne yapabilir yani tedavi kısmına geldiğimizde aileye eğitim konusunda çocukların eğitim başarısı veyahut da okula devamsızlık konusundaki noktada MEB'de öğretmenlerimize irtibata geçerek bu çocukların başarılı olması ve devamının sağlanması konusunda orada bir rehberlik hizmeti verecek" şeklinde konuştu.

"SİLOPİ'DE 100 KİŞİLİK BİR EKİBİMİZ SAHADA ÇALIŞIYOR"

Sağlık konusunda rehberlik hizmetlerinin verileceğini kaydeden Bakan Ramazanoğlu, "Sosyal politikalar dediğimiz o psikolojik ve rehabilitasyon kısmında ise sahadaki arkadaşlarımız zaten birer sosyal hizmet uzmanı ve psikologdurlar. Bunların kimi sosyal psikolog kimisi de klinik psikolog. Bu arada terapiye başlayacak. Psikolojik terapiye sosyal terapileri, çocuklarımıza oyun terapileri, sevgi terapileri, yaklaşımları kadınlar için yapacağımız ayrı çalışmalarımız var. Bunun için kendi bakanlığımızın bünyesinde organize olduğumuz bazı kurumlarımız da var. Mesela ADEM'lerimiz var. Aile Destek Merkezlerimiz, Toplum Merkezlerimiz var. Onların içerisinde bu kadınlarımıza meslek edindirme kursları rehabilitasyon kursları, hobi beceri kursları ve çocuğu ile geldiği zaman bir odada kendisi kurs alırken diğer odada çocuğu için oyun odası ve kreş hizmeti verilecek. Her ikisi de yani anne ve çocuğu birlikte bu merkezlerde hem eğitim alacaklar, hem terapi olacaklar, psikolojik destek alacaklar, hem de meslek sahibi olacaklar. Arkadaşlarımız bu konuda ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar. Bu konuda dün Diyarbakır'da oradaki arkadaşlarımızla bir araya geldik. Tabi ki bu süreç devam edecek. Bu aynı helvayı pişirmeye benziyor. Bir çevireceğiz, bir daha çevireceğiz bir daha çevireceğiz. ASDEM Uzmanlarımız aileleri birebir ziyaretler edecekler. Aileleri şu şekilde de kategorize edeceğiz. Riskli aileler, problem çözme yeteneğini kaybetmiş yüksek riskli aileler, orta riskli ve az riskli aileler olmak üzere onları sınıflandıracağız. Bütün amacımız bu riskleri ortadan kaldırarak bu aileleri tek başlarına kendi hayatlarını ikame etmeye dönüştürmek. Bunlar sahada yaptığımız çalışmalar bu çalışmalarımız devam ediyor. Hem merkez bakanlığımız hem de taşra teşkilatlarımız beraber kombine bir şekilde bu çalışmaları yürütüyorlar. Ayrıca bu süreçte daha fazla aileye ulaşabilmek için Ankara, İstanbul ve diğer illerimizde bulunan uzman ve psikolog arkadaşlarımızla bölgemizdeki ekibi destekledik. Bölgedeki birçok ilçesinde çalışmalar sürüyor. Mesel Silopi'de 100 kişilik bir ekibimiz sahada çalışıyor. Buradaki ailelerin her gün kapıları çalınıyor. Her gün evlerin içlerine giriyorlar" dedi.

Ziyaretinden dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na teşekkür eden Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Cizre ve Silopi'den gelen yaklaşık 250 aileye sosyal ve psikolojik destek verdiklerini ifade etti.

Bakan Ramazanoğlu: "Silopi’de 100 Kişilik Bir Ekibimiz Sahada Çalışıyor"

Bakan Ramazanoğlu: "Silopi’de 100 Kişilik Bir Ekibimiz Sahada Çalışıyor"

Bakan Ramazanoğlu: "Silopi’de 100 Kişilik Bir Ekibimiz Sahada Çalışıyor"

Bakan Ramazanoğlu: "Silopi’de 100 Kişilik Bir Ekibimiz Sahada Çalışıyor"

Bakan Ramazanoğlu: "Silopi’de 100 Kişilik Bir Ekibimiz Sahada Çalışıyor"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim