• BIST 9885.87
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C

Bakan Ramazanoğlu: Savcılık yayınları durduracak

Bakan Ramazanoğlu: Savcılık yayınları durduracak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kayseri'deki üvey anne işkencesiyle ilgili açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kayseri'deki üvey anne işkencesiyle ilgili açıklama yaptı. Olayın bir yıl önce gerçekleştiğini belirten Bakan Ramazanoğlu, "Savcılık şu anda babanın yaptığı şikayet sonucunda onunla ilgili kararını vermek üzere. Onun üzerine İnşallah yayınlar durdurulacak." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ankara'dan saat 15.30 sıralarında İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda VIP salonunda Kayseri'de üvey anne işkencesine maruz kalan çocukların görüntüsü ve çocuklar için sosyal medya yasağı iddialarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Kayseri'de yaşanan işkence görüntülerinin internet siteleri üzerinde dolaşmaya başladığını aktaran Ramazanoğlu, olayın bir yıl önce gerçekleştiğini, çocuğun aile içerisinde dövüldüğünü anlatmasıyla başladığını belirtti. Ramazanoğlu, "Bir evladımız ailenin içinde kendi ifadesiyle kendisinin dövüldüğünü anlatılıyor. Aile içerisinde gereği yapılıyor. Olayla ilgili başlayan yasal işlemler sonucunda 16 aralık 2015 yaklaşık bir hafta önce ceza kesinleşiyor. Bu olayı yapan kişiyle ilgili şahsın babasının ikinci eşi oradaki adı geçen kişi mahkum ediliyor. Hiçbir hafifletici unsur göz önünde bulundurulmadan 46 yıla mahkum ediliyor. Bu internette görüntüleri yayınlanan olay üzerine. Bu olayın başladığı andan itibaren yaklaşık 1 yıldır bakanlığımız müdahil oluyor. Bakanlığımız yakınen takip ediliyor." diye konuştu.

'ÇOCUKLAR DESTEK VERİLİYOR'

Bu olayda delil olarak mahkemeye sunulan görüntülerin birden internette dolaşmaya başladığını kaydeden Ramazanoğlu, "Bu süreçte aileye ve çocuklara bizim bakanlığımız olarak sosyal hizmet uzmanları tarafından destek veriliyor. Bulundukları şehrin üniversite hastaneleriyle ortak çalışmalar yapılıyor. Çocuklar normal hayatlarına döndürülüyor. Tamamen eski motivasyona neşelerine kavuşturulmuş oluyor." diye konuştu. Fakat tekrar görüntülerin internette dolaşmaya başlamasıyla biz hemen aileyle irtibata geçtik. Baba, babaanneyle irtibata geçerek yasal yapabilecekleri hakları konusunda onlara rehberlik hizmetinde bulunduk. Baba hemen gidip savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık şuanda babanın yaptığı şikayet sonucunda onunla ilgili kararını vermek üzere. Onun üzerine İnşallah yayınlar durdurulacak. Aileyle çok yakın bir mesaideyiz." ifadesini kullandı.

'BÖYLE BİR TALİHSİZLİĞİ HİÇ KİMSE YAŞAMAK İSTEMEZ'

Sabah çocukların babaannesiyle görüştüğünü dile getiren Bakan Ramazanoğlu, böyle bir talihsizliği hiç kimsenin yaşamak istemeyeceğini ifade etti. Yaşanmış olan talihsizliği ellerinden geldiğince tamir edip her şeyi normalleştirmeye çalıştıklarını söyleyen Ramazanoğlu şöyle konuştu: "Ailede bunun için bizimle el birliğiyle bu çalışmaları yürütürken tekrar bu iş bir çocuk üzerinde bu hale getiriliyor. İnanın vicdanen çok üzgünüm hem bakanlığın sorumlusu olarak bir anne olarak, benim evladım olabilir empatisi yaparak kabul edemiyorum. Hiç de vicdani bulmuyorum. Siz basın mensuplarına tüm topluma soruyorum. Bu nasıl kabul edilebilir bir şey. Babaanne bana bunu söylüyor. "Nasıl yalan söyleyebiliyorlar" diyor. "Bizim evladımıza nasıl bir aileyiz ki 2 sene boyunca işkence yapıldığı konusunda böyle bir beyanları var. Ben bir anne, babaanneysem buna müsaade edebilir miyim?" diye soruyor. Sosyal hizmet uzmanlarımız ailelerin yanında."

'YASAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEMİZ YOK"

Çocukların sosyal medya kullanımının yasaklanacağı yönündeki iddialara ilişkin soru üzerine Bakan Ramazanoğlu, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını kaydetti. Yasaklardan yana olan biri olmadığını kaydeden Ramazanoğlu, "Yasak taraftarı da değilim. Bizim derdimiz o sosyal medyanın içerisinde çocuklar için gerçekten hepimizin vicdanını yaralayan ortak derdimiz olan zararlı yayınlardan korumak. Yoksa yasakla kesinlikle ne bir düşüncemiz var ne de böyle bir fikrimiz olabilir. Ama internetin içerisindeki zararlı şeylerden korunmak için. Bunun için Bilgi teknolojileri başkanlığının yaptığı çalışmalar var. Güvenli İnternet Aile Paketi olgunlaşınca bu çalışmayı destekleyeceğiz. Yaygınlaştırılmasını sağlayacağız." şeklinde konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim