• BIST 10194.79
  • Altın 2402.551
  • Dolar 32.2602
  • Euro 34.7247
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 23 °C

Bakan Müezzinoğlu, 'Diyabetle Kaliteli Yaşam' projesini tanıttı

Bakan Müezzinoğlu, 'Diyabetle Kaliteli Yaşam' projesini tanıttı
Diyabet ile mücadelede, ulusal bir model haline getirilmesi planlanan "Diyabetle Kaliteli Yaşam" projesinin tanıtımı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun...

Diyabet ile mücadelede, ulusal bir model haline getirilmesi planlanan "Diyabetle Kaliteli Yaşam" projesinin tanıtımı Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımı ile yapıldı. Burada konuşan Müezzinoğlu, "Diyabeti iyi bilmek, tanımak, diyabetle birlikte iyi bir yaşam sürebilmek, yakalandıysak onu iyi yönetebilmek gerekir." dedi.

Proje, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla kamuoyuna duyuruldu. Burada bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, "Kaliteli yaşamı veya sağlıklı yaşam kültürünü birinci aşamada topluma mal etmemiz gerektiğine inanıyorum. Sağlık, Sağlık Bakanlığı'nın tek başına yönetebileceği bir alan değil. Kamunun, başta başbakan olmak üzere veya en üst yönetici olmak üzere, sivil toplum örgütleriyle, üniversiteleriyle, medyasıyla, eğitim camiasıyla hep birlikte çok yönlü bir paydaşlılıkla daha iyi noktalara taşıyabiliriz." ifadelerini kullandı.

Diyabetle mücadelenin önemine değinen Müezzinoğlu, "Bu kronik hastalık yükünün en önemli ve yaşam kalitesini en çok olumsuz etkileyen hastalık diyabet. Diyabeti iyi bilmek, tanımak, diyabetle birlikte iyi bir yaşam sürebilmek, yakalandıysak, onu iyi yönetebilmek gerekir. Bu sefer sağlıklı yaşamı yönetmekte yaptığımız hataları yapmamalıyız. Diyabetle birlikte sağlıklı ve kaliteli bir yaşamın gereklerini yapmalıyız." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Endokrinoloji ve Metabolizma Derneği, İstanbul Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, Gaziantep İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve AstraZeneca işbirliğiyle hayata geçirilen "Diyabetle Kaliteli Yaşam" projesi, "diabetes mellitus" tanısı konmuş veya yüksek risk grubunda olan hasta, hasta yakınları ve toplum üyelerinin hastalık ve risk faktörleri konusunda bilgilerinin artırılmasını ve ayrıca diyabet hastalarının yaşam kalitesinin yükseltilmesini hedefliyor.

Cihan

Bakan Müezzinoğlu, 'Diyabetle Kaliteli Yaşam' projesini tanıttı

Bakan Müezzinoğlu, 'Diyabetle Kaliteli Yaşam' projesini tanıttı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim