• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Ağır ’Diktatör’ Cevabı

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Ağır ’Diktatör’ Cevabı
ANTALYA (İHA) – Antalya'da katıldığı programda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik söylemlerini eleştiren Dışişleri...

ANTALYA (İHA) – Antalya'da katıldığı programda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik söylemlerini eleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sen bir kasetle gelmedin mi? Şimdi sen bir kaset bozuntusu mu oluyorsun? Muhalefet partisi terör örgütü ile kardeşliğini neredeyse ilan edecek. Siz diktatör arıyorsanız geçmişinize bakın" dedi.

Antalya'da AK Parti Mahalle Başkanları toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, muhalefet partilerine yüklendi. CHP lideri Kemal Kılıçadaroğlu'nu eleştiren Bakan Çavuşoğlu, CHP liderini doğuda hendek kazan PKK'yı savunmakla suçladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun hendek kazanlara "arkadaşlar" dediğini söyleyen Bakan Çavuşoğlu, "Şimdi, bunlar PKK'nın arkadaş bozuntusu olmuyor mu? Türkiye bir başka ülke ile savaşa girse karşı tarafta yer alırım diye vekiller yok mu? Var. CHP'nin içinde bazı ülkelerin ajan bozuntusu kişiler var. Bunlar bizim başarımızı hazmedemiyor. Her seçimde adeta ezip geçiyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde parti ile aldıkları oyla cumhurbaşkanımıza ulaşamadılar. Recep Tayyip Erdoğan senin dengin değil. Hakkını da hukukunu sonun kadar koruruz. Çünkü biz büyük bir aileyiz. Biz Türkiye'ye hizmet edenlerin arkasındayız. Deniz kenarını da biliriz, Torosların eteğinde yaşayan vatandaşlarımızı da biliriz. Koyunu keçiyi de güderiz, Avrupa'yı da yönetiriz" diye konuştu.

Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bir terör sorunu olduğunu dile getiren Bakan Çavuşoğlu, "Terörün kökünü kazıyana kadar mücadele devam edecek. Ya silahı tamamen bırakacaklar ya da şehirlerde ve dağlardan temizleyene kadar mücadele edeceğiz. Kimse aydın kisvesi altında Türkiye'nin Kürt'lere yönelik katliam yaptığını söyleyemez. Bizim Kürt kardeşlerimizle bir sorunumuz yok. İlk Kürt sorunu olduğunu Cumhurbaşkanımız dile getirdi. Kim siyasi hayatında bu kadar risk aldı. Kahraman polislerimizin ve askerlerimizin mücadele ederken bölge halkına ne kadar şefkatle davrandığına şahit oluyoruz. Bu aydınların birçoğu daha sonra mesaj attı. "Biz bildiriyi okumadan imza attık" diye. Siz zaten okumadan aydın geçiniyorsunuz. Aydın olabilmek için yalan söylüyorlar. İsterlerse dava açsınlar. Bunlar dürüst değil yalancılar. Bunlar şimdi geri dönmeye çalışıyorlar. İlkeli olacaksınız ,dürüst olacaksınız" ifadelerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu makamlara gökten inmediğini dile getiren Çavuşoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenerek, "Sen bir kasetle gelmedin mi? Şimdi sen bir kaset bozuntusu mu oluyorsun? Muhalefet partisi terör örgütü ile kardeşliğini neredeyse ilan edecek. Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da belediye başkanı olurken CHP'yi yenerek belediye başkanı oldu. Siz diktatör arıyorsanız geçmişinize bakın. Türkiye, darda kalan bütün insanların arkasında durur. İnsani yardım konusunda dünyada birinci sıradayız. Milli gelire göre birinci sıradayız. Gelire göre borçlanma oranında 100 lira gelirimiz var 34 lira borcumuz var. Avrupa Birliği sürecinde emin adımlarla ilerlemek için çalışmaya devam ediyoruz. Yurt dışında 234 temsilciğimiz var. Bu yıl 18 tane daha temsilcilik açıyoruz. 252 temsilciliğimiz olacak. Dünyanın her yerinde bayrağımız dalgalanacak" dedi.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Ağır ’Diktatör’ Cevabı

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Ağır ’Diktatör’ Cevabı

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Ağır ’Diktatör’ Cevabı

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Ağır ’Diktatör’ Cevabı

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na Ağır ’Diktatör’ Cevabı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim